In prezent, un numar mare de gospodarii si consumatori analizeaza diverse optiuni pentru receptia semnalului de radio si televiziune. Acest lucru se datoreaza mai multor factori, printre care digitalizarea transmisiilor TV, aflata in curs de implementare in toate tarile si regiunile europene, proces in cadrul caruia oamenii cauta diverse posibilitati si tipuri de operatori TV. Un alt motiv este reprezentat de tehnologiile aflate intr-un progres continuu - daca pana nu demult ne uitam la televizoare alb-negru, in ziua de azi lumea isi doreste televiziune de inalta calitate la rezolutie HDTV, achizitionand televizoare pregatite pentru era HD care sunt acum disponibile in numar mare pe piata si au devenit ceva obisnuit.

Martin O Kubacki - SES AstraFoto: SES Astra

In calitate de lider in procesul de digitalizare prin satelit, cu exemple de succes in tari precum Franta, Marea Britanie, Republica Ceha, Slovacia sau Austria, ASTRA aduce si pune la dispozitie cea mai buna infrastructura pentru distributia continutului digital prin satelit in Europa. Practic, datorita caracteristicilor sale unice, printre care fluxul si raza de actiune ample, satelitii ASTRA reprezinta un serviciu complementar ideal pentru infrastructura terestra. Flota de 52 de sateliti si furnizeaza servicii in 142 de milioane de gospodarii prin transmisia unui numar de peste 5.200 de programe de televiziune si radio, dintre care peste 1.200 sunt programe HDTV.

Succesul SES se bazeaza pe cativa factori care sunt strans legati de avantajele satelitului folosit ca platforma de televiziune. Compania doreste sa ofere clientilor servicii de inalta calitate si inovatoare - lucru care poate fi demonstrat de sutele de canale FTA (gratuite) oferite din pozitia orbitala ASTRA 19,2 Est, inclusiv o serie de canale HD, cum ar fi Arte HD, Brava HD si multe altele.

Bineinteles, atunci cand aleg receptia TV, utilizatorii finali iau in considerare accesibilitatea, raportand pretul la continutul de servicii oferit. In acest sens, platforma de satelit si mai exact oferta SES asigura un echilibru excelent. Practic, sute de canale radio si de televiziune TV si radio sunt transmise prin satelitii ASTRA pentru fiecare tara, Romania folosind pozitiile de satelit ASTRA 5E, 31,5E si 19,2E, care ofera o gama larga de canale radio si de televiziune, multe fiind HD. Toate acestea sunt disponibile la un pret foarte competitiv prin partenerii locali ai SES din fiecare tara, operatori care vin si cu o serie de activitati si oferte speciale.

In Romania exista cateva televiziuni locale cunoscute pe care operatorii de cablu le pot transmite de pe satelitul ASTRA, cum ar fi ProTV; Acasa TV; ProTV International; Pro Cinema; Sport.ro; MTV Romania; Acasa TV Gold; Trinitas; Alfa Omega TV; TVT 89; Giga TV; Etno TV; Taraf TV; TV Targoviste si Est TV.

Unul dintre avantajele clare ale platformei satelit si serviciilor SES este acoperirea. Pentru retelele terestre este deseori dificil sau costisitor sa acopere toate zonele si regiunile dintr-o anumita tara, insa acest lucru nu este o problema pentru satelit. Prin urmare fie ca locuiesti in capitala tarii, fie ca te afli intr-o zona izolata si muntoasa departe de ceilalti, vei avea intotdeauna la dispozitie serviciile de satelit. Astfel, platforma DVB-S este solutie complementara ideala pentru retelele terestre in procesul de digitalizare.

Asa cum am aratat mai sus, SES ofera o solutie excelenta pentru receptia de televiziune si radio, avand in vedere principalele avantaje pe care platforma de satelit si compania le ofera special clientilor. Daca doriti sa aflati mai multe despre oferta SES in tara dumneavoastra, va rugam sa accesati www.ses.com.