Fiscul a atribuit un contract de 16,1 milioane euro catre IBM Romania pentru servicii de intretinere si asistenta tehnica hardware si software pentru servere/Licitatia fusese suspendata anterior in urma contestatiei HP

de Adrian Vasilache     HotNews.ro
Luni, 15 aprilie 2013, 12:54 Economie | Telecom


 documente
(15 Apr 2013) PDF, 3MB
(15 Apr 2013) DOC, 1MB
​Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) a atribuit la data de 10 aprilie 2013 catre IBM Romania un contract de servicii de intretinere si asistenta tehnica hardware si software pentru servere in valoare de 16,1 milioane euro (inclusiv TVA), finantat din fonduri bugetare, conform unui anunt publicat vineri in Sistemul Electronic de Achizitii Publice (SEAP). Este vorba de peste 1000 de servere care sustin activitatea Fiscului de colectare a creantelor bugetare. Lansata in octombrie 2012, licitatia a fost suspendata o luna mai tarziu in urma contestatiei Hewlett-Packard (HP), care a reclamat conditii restrictive, si reluata apoi dupa modificari aduse documentatiei de atribuire.

Licitatia ANAF a fost demarata la data de 31 octombrie 2012. Pe 14 noiembrie 2012, Consiliul National pentru Solutionarea Contestatiilor (CNSC) a suspendat procedura in urma contestatiei facute de catre HP. Ulterior, pe 19 decembrie 2012, in urma analizei punctelor de vedere atat ale HP cat si ale ANAF, CNSC a dispus modificarea documentatiei de atribuire si continuarea procedurii de licitatie.

Printre altele, HP a reclamat o cerinta restictiva din fisa de date a achizitiei in care se impunea "atat un nivel valoric cat si unul cantitativ pentru demonstrarea experientei similare. Astfel, se solicita operatorului economic "sa faca dovada ca a prestat in ultimii trei ani, pana la termenul limita de depunere a ofertelor, servicii similare in valoare cumulata de 4.000.000 euro, in cadrul a maximum 3 (trei) contracte".

Astfel, impunerea dublei conditionari cantitative si valorice, nu este de natura sa demonstreze abilitati tehnice sau profesionale superioare in derularea contractelor similare de catre operatorii economici care pot demonstra ca au in portofoliu 3 contracte in valoare de 4.000.000 euro, in comparatie cu cei care ating pragul valoric prin prezentarea a 4 sau 5 contracte..(...)", se arata in plangerea HP.

In legatura cu acest aspect, CNSC a dispus modificarea acestei cerinte, "in sensul acceptarii unui numar corespunzator de contracte, a.i. sa fie permisa participarea si a operatorilor economici care au prestat servicii similare, in acelasi timp, in conditiile in care valoarea pragului impus pentru aceste contracte poate fi indeplinit prin cumul".

HP a mai reclamat faptul ca in caietul de sarcini sunt "specificatii tehnice lacunare sau limitative, vadit favorabile producatorului IBM (...). O parte dintre acestea au fost acceptate de catre CNSC, altele au fost respinse ca nefondate.

Astfel, "HP solicita ca este esentiala furnizarea informatiilor complete privind echipamentele (inclusiv seriile si configuratiile complete hardware si software) pentru ca orice operator care nu cunoaste in detaliu aceste configuratii sa aiba posibilitatea de a intocmi o oferta competitiva si completa. Simpla enumerare a denumirii echipamentelor (e.g., IBM Xseries 346), fara a furniza nici un detaliu cu privire la configuratii nu este suficienta".

In legatura cu acest aspect CNSC a dispus ca ANAF sa ofere informatiile complete cu privire la configuratiile actuale. Vezi atasata Decizia finala a CNSC.

In final, dupa modificarile aduse documentatiei de atribuire si stabilirii unor noi termene de depunere a ofertelor, IBM Romania a castigat acest contract. Vezi atasat caietul de sarcini modificat al acestei licitatii.


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

1974 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS

ESRI

Întâlniri on-line | #deladistanță
Prin „Queen’s Gambit” Netflix ne arată că geniile sunt banale până când ajung subiecte de serial

Cursă contra-cronometru pentru România să cheltuiască cele 30 de miliarde de euro din planul de redresare. Comisarul European pe Transporturi: „Ultimele plăți se pot face în 2026. După acel termen, lucrările trebuie finanțate din alte surse”

Trenuri de legendă și amintiri dintr-o epocă ce nu va mai reveni - Octavian Udriște: De locomotiva cu aburi trebuia să ai grijă ca de o ființă, avea mai mult suflet

VIDEO Drumul Expres DX12 Craiova - Pitești: Imagini din dronă cu tronsonul unde românii de la UMB lucrează în forță. „Deja pe 70 la sută se va ajunge în situația de a se putea turna asfalt”

​VIDEO. 25 de întrebări despre vaccinul anti-COVID-19 (3): Am 20 de ani și nu am fost niciodată bolnav, de ce ar trebui să mă vaccinez?

Povestea omului care a făcut prima fotografie acum aproape 200 de ani

Autostrada Sibiu - Pitești - Bătaie mare pe cel mai scump tronson licitat vreodată în România: 15 oferte depuse de la firme din Europa, Turcia și China / UPDATE: Care sunt constructorii

Lupta cu sistemul: Nicușor Dan a suspendat un funcționar care a dat aviz de defrișare pentru grădina unor case de pe Kiseleff, unde ar putea apărea blocuri de 4 etaje, și pe care primarul încearcă să o salveze de 10 ani

Investiții personale în criză. Andrei a investit de Black Friday, nu a cheltuit. N-are acasă un Turbion în miniatură, dar gândește pe termen lung

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by