In 2014 Cosmote se va concentra pe dezvoltarea retelei 4G in peste 160 de localitati, a anuntat joi Marius Maritescu, director de servicii in cadrul Cosmote Romania. Cosmote a lansat luna trecuta primele servicii de internet 4G, disponibile in Bucuresti (zona de nord), Otopeni, Ploiesti, Cluj, Iasi si in statiunile turistice Sinaia, Busteni, Predeal. Orange si Vodafone, primii doi mari operatori de telefonie mobila din tara, au lansat servicii 4G inca de la sfarsitul anului trecut.

Marius Maritescu, director servicii CosmoteFoto: Hotnews

"41% dintre telefoanele mobile vandute sunt smartphone-uri, iar in primul trimestru din acest an valoarea vanzarilor de telefoane mobile a crescut cu 6% fata de aceeasi perioada a anului trecut", a spus Marius Maritescu, in cadrul evenimentului Ziua Comunicatiilor.

La jumatatea lunii aprilie, Cosmote Romania oferea o retea de date 3G cu viteze de descarcare de pana la 43,2 Mbps pentru Internetul mobil in 159 de orase si peste 1000 localitati din Romania, acoperind peste 49,5% din populatie. Mai mult, viteze de pana la 21,6 Mbps in tehnologia HSPA+ erau disponibile in 189 de orase din tara. In total, serviciile 3G acopera in prezent peste 73% din populatia Romaniei.

Orange si Vodafone, primii doi mari operatori de telefonie mobila din tara, au lansat servicii 4G inca de la sfarsitul anului trecut. La inceputul acestui an, Orange Romania a introdus in premiera pe piata locala serviciul de de internet mobil 4G si pe tabletele iPad cu ecran Retina (generatia a 4-a) si iPad mini, iar Vodafone a anuntat la inceputul acestei luni ca permite utilizatorilor sa testeze serviciile de internet mobil 4G, la viteze de descarcare de pana la 100 Mbps, pe doua modele de telefoane inteligente, Samsung Galaxy SIII LTE si HTC One SV LTE, in 17 magazine din cele 10 orase aflate sub acoperirea retelei 4G.

La inceputul lunii aprilie, Orange si Vodafone au anuntat ca au inceput sa vanda servicii de internet 4G si pe smartphone-uri. Posibilitatea va fi introdusa si de catre Cosmote in perioada urmatoare.