​Orange Romania a transmis miercuri catre presa o invitatie la un eveniment ce va avea loc pe 11 iunie 2013, in care va prezenta detalii despre "cel mai asteptat serviciu" din portofoliul sau. 'Pregateste-te sa vezi lumea altfel' si 'televiziunea se schimba cu Orange' se mentioneaza in invitatie", cel mai probabil fiind vorba despre lansarea serviciului de televiziune. Amintim ca saptamana trecuta, pe 21 mai, Orange a primit avizul CNA pentru retransmisia a 99 de programe TV prin satelit. Surse au declarat, pe 17 mai, pentru HotNews.ro ca denumirea retelei pregatite de Orange este Orange TV si ca operatorul se asteapta la 50.000 de abonati la acest serviciu, oferit in sistem DTH (satelit) si OTT (Over the top - consumatorii pot receptiona canalele TV prin terminale conectate la Internet).

Invitatie Orange RomaniaFoto: Orange Romania

In proiectul de grila transmis la CNA, Orange include 99 de programe, dintre care 29 sunt HD. Grila include, intre altele, toate posturile Pro TV, ale Intact, principalele posturi centrale de stiri, Kanal D, Prima TV, Trinitas, posturile distribuite de Chello Central Europe, Discovery, posturi internationale BBC, posturi de muzica, sport, divertisment etc. Acoperirea serviciului este nationala, potrivit datelor depuse la CNA.

  • ANCOM: Peste 6 milioane de abonati la serviciile TV in 2012, in crestere cu 5% fata de 2011

In anul 2012, numarul de abonati la servicii de retransmisie a programelor audiovizuale a inregistrat cresteri la nivelul tuturor mijloacelor de receptie, depasind valoarea totala de 6 milioane, ceea ce inseamna o rata de penetrare la nivel de gospodarii de peste 85%, conform datelor raportate de furnizori si publicate joi de ANCOM (autoritatea de reglementare in comunicatii).

Din totalul de 6 milioane de abonati la servicii de retransmisie, 3,8 milioane sunt abonati la servicii furnizate prin intermediul retelelor de cablu (+6,4%), 2,19 milioane sunt abonati la retele satelit de tip DTH (+2,3%), iar 37 mii sunt abonati care receptioneaza programe prin tehnologie IP (+34%), ceea ce face ca numarul total de abonati in anul 2012 sa fie cu 5% mai mare decat cel aferent anului 2011. Rata de penetrare la nivel de gospodarii a serviciilor de retransmisie creste cu 4 puncte procentuale, pana la 85,1%, iar rata de penetrare a serviciilor de retransmisie prin retele de cablu ajunge la 53,6%.