Dispozitivul, denumit Evolio Smart TV Box si bazat pe sistemul de operare Android, permite conectarea televizorului la internet si acces pe ecranul TV la web, filme, seriale, documentare si posturi TV, dar si la jocuri si aplicatii Android, la un pret de 449 de lei (TVA inclusa), au anuntat miercuri oficialii Evolio si Seenow, cele doua firme care au lansat acest produs. Prin acest terminal, orice televizor care permite conectare HDMI si Audio-Video se transforma practic intr-un smart TV, au mai spus acestia.

Evolio Smart TV BoxFoto: Evolio

Este primul dispozitiv de acest gen de pe piata locala care include abonament preplatit la serviciul Seenow pentru 6 luni. Peste 60 de posturi TV, seriale, filme, documentare, desene animate si emisiuni TV vor fi disponibile utilizatorilor instant de la accesarea aplicatiei Seenow preinstalata pe echipament.

Smart TV Box-ul poate fi folosit ca mini PC daca i se ataseaza tastatura si mouse. Conectarea la internet se face prin Wi-Fi incorporat, modem extern 3G sau prin cablu de retea. Navigarea pe internet folosind ecranul televizorului ofera o calitate ridicata a imaginii si sunetului.

  • "Utilizatorul are nevoie doar de o conexiune la internet si un televizor obisnuit si are acces instant la sute de mii de jocuri si aplicatii Android direct pe televizor, alaturi de filme de cinemateca, dar si ultimele aparitii TV sau seriale de succes. Noul produs Evolio este in acelasi timp o consola multimedia cu ajutorul careia poti viziona fotografii si filme din bibilioteca personala fie ca se gasesc pe hard-disk extern sau card SD, fie pe tableta sau smartphone prin conexiune wireless", a spus Liviu Nistoran, Director General Televoice Grup, firma care opereaza in piata sub brandul Evolio.

Nistoran sustine ca pe masura ce utilizatorii vor intelege cum functioneaza ar putea fi vandute zeci de mii de unitati anual.

  • "Cred ca momentan nu exista un apetit in piata pentru un astfel de dispozitiv pentru ca utilizatorii nu inteleg cum functioneaza. Pe masura ce produsele vor fi folosite credem ca potentialul este de zeci de mii de unitati pe an. Noi speram sa vindem zece mii de unitati in 2014", a spus Liviu Nistoran.
  • Catalin Clemente, director Seenow: Ne-am dat seama ca a pune accentul pe venituri nu a fost cea mai buna abordare. De valoarea unui serviciu iti dai seama numai dupa ce il testezi

Prezent la eveniment, directorul de marketing al platformei de continut online Seenow, a oferit cateva detalii despre abonatii platformei Seenow si obiceiurile de consum pe piata locala.

  • "Suntem in faza in care punem accent pe cresterea folosirii platformei Seenow. Prin urmare avem categoria freezone, o sectiune destul de larga cu continut ce poate fi utilizat fara bariera, si aici putem vorbi de utilizatori si nu de conturi, ca sa nu mai zic de platitori. Am depasit 300.000 de aplicatii instalate pe terminale, ca sa luam componenta aplicatii din platforma, si avem peste un milion de utilizatori pe web. Am depasit in octombrie un milion de accesari de tip video pe platforma si suntem incantati de genul acesta de "impachetari", care incep sa dea roade. Trebuie facuta educarea utilizatorilor. Omul poate sa-si dea seama de valoarea unui serviciu doar dupa ce testeaza un serviciu. In momentul in care testeaza, raman acolo. Am trecut peste faza in care am pus accentul pe venituri si ne-am dat seama ca nu a fost cea mai buna abordare", a spus Catalin Clemente, Director de marketing Seenow.

Smart TV Box-ul are 4GB memorie Flash si memorie RAM DDR3 de 1GB. Permite conectare prin USB, HDMI, RJ45, si accepta extinderea memoriei prin SD Card.

Dispozitivul poate fi comandat pe www.evolioshop.com la un pret de 449 lei, urmand a fi disponibil in zilele urmatoare si in magazinele partenere. Incepand de joi, cel mai probabil, produsul se va gasi spre vanzare in retelele Domo, Altex si Media Galaxy, au mai spus oficialii Evolio.