Veniturile cumulate ale Romtelecom si Cosmote au crescut la peste 274,9 milioane euro in primele trei luni din 2014
Romtelecom a raportat pentru primul trimestru din acest an un profit operational inaintea dobanzilor, taxelor si amortizarilor (EBITDA) de 37,8 milioane de euro, in usoara scadere (0,8%) fata de aceeasi perioada din 2013.
In aceasta perioada de referinta, serviciile de televiziune si-au mentinut aceeasi rata ascendenta de 7,3% in ceea ce priveste numarul abonatilor, ajungand, la finalul primului trimestru din 2014, la 1,37 milioane abonati. Veniturile aferente au inregistrat tot o crestere de 7%.
Numarul clientilor broadband a continuat sa creasca cu 2,7% fata de aceeasi perioada a anului trecut, la 1,25 milioane, in timp ce penetrarea ca procent din numarul total al conexiunilor de voce a ajuns la 56,2%.
Conform oficialilor Romtelecom, aceste tendinte pozitive - reflectate atat in ceea ce priveste numarul de abonati, respectiv veniturile - au continuat sa contrabalanseze partial tendinta descrescatoare pe segmentul de voce. In total, Romtelecom a raportat peste 4,84 milioane abonamente pentru T1 2014, in crestere cu 1% fata de aceeasi perioada a anului trecut.
Cosmote a raportat pentru primul trimestru din acest an Pro Forma EBITDA (castigurile operationale inaintea dobanzilor, taxelor si amortizarilor) in crestere cu 9,9%, atingand valoarea de 26,7 milioane euro comparativ cu aceeasi perioada din 2013.
Din numarul total de clienti (peste 6,02 milioane clienti, inclusiv Zapp) 26,6% sunt abonati in crestere cu 1,72 puncte procentuale in primul trimestru din acest an fata de aceeasi perioada a anului trecut, datorita ofertelor atractive adresate segmentului rezidential, potrivit oficialilor companiei.
Cosmote Romania a mai anuntat ca si-a crescut considerabil baza de clienti 3G cu 49% fata de primul trimestru din 2013 si ca are acoperire 4G pentru 90% din populatia capitalei, alaturi de Otopeni, Bragadiru, Jilava, Valea Prahovei (statiunile Sinaia, Busteni, Predeal) si 13 resedinte de judet: Ploiesti, Cluj, Iasi, Bacau, Suceava, Botosani, Piatra Neamt, Constanta, Braila, Galati, Buzau, Satu Mare, Baia Mare.
Compania spune ca dispune de o retea de date 3G cu viteze de descarcare de pana la 43,2 Mbps in 267 de orase si peste 4.800 de localitati din Romania, acoperind aproximativ 72% din populatie. In plus, clientii se pot bucura de viteze de pana la 21,6 Mbps in HSPA+ in 307 orase din tara. In total, serviciile 3G acopera aproximativ 80% din populatia Romaniei.
La finalul T1 2014, OTE Group a furnizat servicii de telecomunicatii mobile pentru aproximativ 15,5 milioane de clienti din Europa de Sud-Est.

România și trenurile internaționale - O istorie de 130 de ani, de la trenurile ce parcurgeau peste 3.000 de km până la rutele mult mai scurte din prezent
Walker, Texas Ranger, se întoarce! / Vești bune pentru fanii Indiana Jones / Noi dovezi despre formarea găurilor negre supermasive
VIDEO Rusia, o viață în exil: Copiii Gulagului se luptă de 30 de ani pentru a reveni acasă
Sorin Cîmpeanu, invitat în studioul HotNews.ro de la ora 18,00. Realizator - Mona Hera
VIDEOINTERVIU/ Beneficiile pe care le pot acorda firmele angajaților anul acesta, dacă au posibilitatea, explicate de Cristian Rapcencu. De la cei 400 lei din telemuncă, la decontarea concediilor și cei 1.500 lei pentru creșă sau gradiniță/ Cum se poate deduce întregul cost cu casele de marcat