O buna parte dintre magazinele online au epuizat stocurile initiale de iPhone 6, chiar daca pretul celui mai ieftin model era de 5.000 de lei, dovada ca romanii nu se dezmint cand e vorba sa aiba cel mai "trendy" gadget. Cei care au rabdare trebuie sa mai astepte 10-15 zile si pot lua un iPhone 6 de 16 GB la 3.500 de lei, iar iPhone 6 Plus va veni mai tarziu si va costa chiar si peste 5.500 lei.

Apple iPhone 6Foto: Apple

iPhone 6 s-a lansat oficial in zece tari mari pe 19 septembrie, Romania va fi intr-un "val" ulterior de lansari, iar la operatori telefonul va ajunge peste cateva saptamani. Magazinele online romanesti au profitat insa de apetitul romanilor pentru cele mai noi gadget-uri si au adus, in stocuri limitate noul iPhone 6, insa la preturi ce pornesc de la un dur 4.999 lei. Magazinele rar comunica informatii despre aceste prime stocuri, insa in general poate fi vorba de cateva zeci de bucati pentru un magazin sau cateva sute, transele ulterioare urmand a fi mai mari. La unele magazine stocurile s-au epuizat in cateva ore.

Fanii iPhone 6 erau (si sunt inca) pusi in fata unei decizii: sa cumpere versiunea cu 4.999 lei, dar sa aiba telefonul in cateva ore de la comanda sau sa faca o precomanda si sa il aiba in maxim 10-15 zile, insa la un pret cu 1.500 de lei mai mic.

Ei bine, sunand ca si client la diverse magazine online poti afla ca stocurile de iPhone 6 s-au epuizat, chiar daca pretul nu era deloc mic. La Evomag stocurile erau epuizate joi dupa ora 16.30, la fel si la cel.ro. La eMAG stocul s-a terminat rapid acum cateva zile si telefonul nu poate fi comandat pana nu vine urmatorul calup saptamana viitoare, iar la Quickmobile este aceeasi situatie. Si la MarketOnline stocurile s-au epuizat foarte repede.

Cei care il vor neaparat il pot avea insa chiar si in cateva ore, la Mediadot spre exemplu el fiind disponibil la peste 5.100 lei.

Sunt o serie de magazine, inclusiv F64, unde iPhone 6 figureaza in oferta, dar nu are pret fiindca nu se stie clar cand va fi disponibil. Preturile foarte mari ale acestor prime iPhone-uri care au ajuns se justifica si prin faptul ca firmele care le aduc platesc mai mult pe ele pentru a le aduce atat de rapid in tara.