Orange, liderul pietei locale de telefonie mobila, a inregistrat venituri totale de 227,4 milioane de euro in trimestrul trei din acest an, in crestere cu 3,4% fata de aceeasi perioada din 2013, excluzand impactul reducerii tarifelor de interconectare, a anuntat joi operatorul. La data de 30 septembrie, compania avea 10.514.000 de clienti (SIM-uri valabile), cu aproximativ 131.000 mai multi decat cu un an in urma, iar la serviciul de televiziune prin satelit avea peste 110.000 abonati, in timp ce aplicatia Orange TV pentru smartphone si tableta a fost descarcata de peste 800 000 de ori.

  • "Serviciile 4G disponibile in toata oferta de abonamente pentru persoane fizice si la alegerea beneficiilor flexi Orange PrePay, traficul 4G suplimentar acordat abonatilor existenti, acoperirea 4G la metrou, toate in exclusivitate la Orange, sunt noile avantaje pe care le au clientii pentru a se bucura pe deplin de experienta digitala 4G. Orange detine cea mai extinsa retea 4G din Romania si ofera viteze medii reale de pana la 60-80 Mbps pentru 78% din populatia urbana si de pana la 150 Mbps in Bucuresti si alte 5 orase, prin intermediul primei retele comerciale 4G+", se arata in comunicatul companiei.

Operatorul a mai anuntat ca in al treilea trimestru al anului, vanzarile de tablete 3G si 4G s-au triplat fata de aceeasi perioada a anului trecut. De asemenea, ponderea telefoanelor 4G in totalul smartphone-urilor vandute a crescut intr-un an de 4 ori, de la 11% la peste 40%, pe fondul extinderii portofoliului de telefoane 4G la 35 de modele. In stransa legatura, traficul de internet mobil in retea a crescut cu peste 70% comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut, iar traficul realizat pe smartphone-uri s-a dublat, in principal datorita cresterii traficului din reteaua 4G.