Posta Romana a castigat un contract de peste 30,3 milioane lei fara TVA cu Ministerul Justitiei, in baza caruia toate Judecatoriile si Tribunalele din tara vor expedia acte de procedura pentru instantele judecatoresti, au declarat pentru HotNews.ro oficialii Postei Romane. Contractul a fost atribuit in urma unei licitatii deschise demarate in luna februarie a acestui an, in care singura oferta primita a fost din partea Postei Romane, dupa cum arata datele din Sistemul Electronic de Achizitii Publice (SEAP).

Alexandru Petrescu, directorul Postei RomaneFoto: Posta Romana
  • "Valoarea estimata, fara TVA, a contractului, pentru 12 luni este de 30.360.000 lei. Volumul lunar estimat a fi expediat este de 1.150.000 de trimiteri, iar cantitatea totala pe intreaga perioada de 12 luni va fi de aproximativ 13.800.000 de trimiteri", au mai precizat pentru HotNews.ro oficialii Postei Romane.

In Caietul de sarcini al licitatiei (vezi documentul atasat) se mentiona ca "este obligatoriu ca prestatorul sa aiba capacitate de acoperire nationala. Prin acoperire nationala se intelege capacitatea de a livra corespondenta la orice adresa postala de pe intreg teritoriul national, respectiv livrarea actelor de procedura pentru instantele judecatoresti la orice adresa postala de pe teritoriul Romaniei".

Criteriul de atribuire a fost pretul cel mai scazut, dar nu a existat o alta oferta in afara de cea depusa de Posta Romana, arata datele din SEAP (vezi fisierul atasat). Contractul va fi finantat din fonduri bugetare.