Piata serviciilor TV la sfarsitul lui 2014: 60% din totalul celor 6,9 milioane de abonati erau in mediul urban, 80% dintre acestia fiind abonati la cablu

de Adrian Vasilache     HotNews.ro
Luni, 4 mai 2015, 14:27 Economie | Telecom

Numarul de abonati TV in functie de tehnologie
Foto: ANCOM
Numarul total de abonati la serviciile TV cu plata a atins cifra de 6,9 milioane de abonati a sfarsitul anului trecut, in crestere cu 5,9% fata de anul anterior, rata depenetrare la nivel de gospodarii ajungand astfel la 92%, arata datele publicate luni de Autoritatea de reglementare in comunicatii (ANCOM). La sfarsitul anului 2014, 60% din totalul abonatilor erau din mediul urban, majoritatea de 80% fiind abonati la cablu. In mediul rural, cei mai multi dintre abonati, in procent de 61%, receptioneaza programele TV prin intermediul retelelor satelit de tip DTH.

Majoritatea abonatilor la servicii de retransmisie continua sa receptioneze programele TV prin intermediul retelelor de cablu, numarul acestora atingand cifra de 4,38 milioane la finalul anului 2014 (+6,3% fata de anul 2013), in timp de 2,46 milioane abonati receptioneaza programele TV prin retele satelit de tip DTH (+4,7% fata de anul 2013), iar 68 de mii de abonati receptioneaza aceste programe prin tehnologie IP (+22,1% fata de anul 2013).

La sfarsitul anului 2014, 60% din totalul abonatilor erau din mediul urban, majoritatea de 80% fiind abonati la cablu. In mediul rural, cei mai multi dintre abonati, in procent de 61%, receptioneaza programele TV prin intermediul retelelor satelit de tip DTH.

Din punct de vedere al modului de receptionare a programelor TV, numarul de abonati la serviciile de retransmisie a programelor in format digital continua sa creasca si in anul 2014, atingand cifra de 4,23 milioane din totalul de 6,9 milioane de abonati (in crestere cu 9% fata de anul 2013). Dintre acestia, 58% receptioneaza programe TV in format digital prin intermediul retelelor satelit (DTH), in timp ce 40% receptioneaza aceste programe prin retele prin cablu, iar 2% prin tehnologia IP (IPTV).

Din cei 4,38 milioane de abonati la servicii de retransmisie prin retele de cablu, 1,7 milioane beneficiau de servicii in format digital (in crestere cu aproape 15% fata de anul 2013), ceea ce inseamna ca rata de penetrare la nivel de gospodarii a acestor servicii a ajuns la 23%.


Citeste mai multe despre   
Material sustinut de Banca Transilvania

Intreb BT: Credite pentru companii, sustinute cu garantii si fonduri ale grupului Bancii Europene de Investitii. Doi specialisti raspund intrebarilor antreprenorilor joi, de la ora 11:00

Care sunt conditiile de finantare pentru creditele sustinute cu garantii ale grupului Bancii Europene de Investitii? Care sunt programele de finantare, cu surse si garantii ale grupului Bancii Europene de Investitii, pe care le deruleaza in prezent Banca Transilvania? Care sunt avantajele si dezavantajele unor astfel de credite? Doi specialisti din cadrul BT Adrian Popa, analist business, si Nicolae Barbu, coordonator Birou Gestiune Programe Externe de Finantare raspund intrebarilor antreprenorilor pe tema creditelor sustinute cu garantii ale grupului Bancii Europene de Investitii, joi, 22 februarie 2018, incepand cu ora 11:00.

1128 vizualizari

  • 0 (2 voturi)    
    taxa pe trasmisiile tv (Luni, 4 mai 2015, 15:05)

    anonim [anonim]

    -avind in vedere nr. foarte mare de abonati prin cablu, la trasmisiile TV, de ce nu se anuleaza taxa radio/tv?, impusa arbitrar de guvern, stiut ca releele de transmisie ale TVR sunt sufocate de antene private de cablu,
    -de ce televiziunea publica nu este privatizata?, fiind o gaura neagra si facind progamele dupa influienta politica, aduce mari prejudicii bugetului de stat(nu si fondului de rezerva a premierului),


Abonare la comentarii cu RSSESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version