Doi operatori de telefonie mobila din Marea Britanie, T-Mobile si 3UK, au hotarat sa-si ofere reciproc acces la retelele 3G din Marea Britanie, pentru a-si extinde aria de acoperire si a-si reduce in acelasi timp costurile, sustin surse apropiate intregului proces, citate de Bloomberg. Cele doua companii detin impreuna peste 21,1 milioane de utilizatori pe piata britanica.

Acordul ofera ambelor companii mai multa acoperire pentru serviciile 3G in Marea Britanie. Potrivit surselor citate, anuntul oficial al acestui acord este asteptat sa fie facut marti. T-Mobile, divizia de telefonie mobila a celei mai mari companii de telecomunicatii din Germania, Deutsche Telekom, detine pozitia a doua pe piata din Marea Britanie, in functie de numarul de utilizatori, dupa divizia O2 a companiei Telefonica.

Un astfel de acord prin care se ofera acces reciproc la retelele 3G intre doua companii nu este o noutate pe piata, parteneriate similare fiind incheiate in lunile anterioare intre alti operatori. Un exemplu il constitutie parteneriatul anuntat in luna noiembrie intre Vodafone Group, cea mai mare companie de telefonie mobila din lume si Telecom Italia SpA.

In Marea Britanie, T-Mobile avea, la sfarsitul lunii septembrie a acestui an, 17 milioane de urilizatori, piata britanica fiind a treia ca numar de utilizatori pentru Deutsche Telekom, dupa pietele din Germania si Statele Unite. Divizia 3UK, membra a companiei Hutchison Whampoa, avea 4,1 milioane de utilizatori la sfarsitul lunii august pe piata britanica.