Teamnet respinge acuzatiile ministrului Dragos Pislaru cu privire la registrul IT de evidenta a salariatilor: Inspectia Muncii a inchiriat prin licitatie sisteme asupra carora avem drepturi de proprietate

de Adrian Vasilache     HotNews.ro
Marţi, 8 noiembrie 2016, 11:10 Economie | Telecom


Noi actionari in grupul Teamnet
Foto: Hotnews
Grupul Teamnet, fondat de Sebastian Ghita si controlat acum de Bogdan Padiu, a comunicat marti ca este producatorul si proprietarul sistemelor informatice REGES (Registrul General de Evidenta al Salariatilor) si Revisal si ca serviciile contractate de Inspectia Muncii (IM) prin licitatie deschisa de la Teamnet au fost de inchiriere si nu de vanzare a acestor sisteme pentru care compania detine drepturi de proprietate. Teamnet mai sustine ca potrivit contractelor semnate, Inspectia Muncii a avut in permanenta acces la bazele de date care au fost si raman in proprietatea acestei institutii.

 • UPDATE (17:00) Bogdan Padiu, seful Teamnet: "Inspectia Muncii a contestat in instanta raportul Curtii de Conturi in care se sustine ca modalitatea de contractare a serviciilor pentru REGES/ REVISAL nu a fost corecta si ca Inspectia Muncii ar trebui sa obtina proprietatea asupra sistemului informatic REGES/ REVISAL".

Reprezentantii Teamnet au transmis marti mai multe precizari in urma declaratiilor facute duminica la Digi24 de ministrul Muncii, Dragos Paslaru, care a spus ca exista o decizie a Curtii de Conturi ca Teamnet trebuie sa cedeze platforma REVISAL pentru ca o are in mod fraudulos.

Redam in cele ce urmeaza precizarile facute de Bogdan Padiu, directorul general al grupului Teamnet:

 • "Teamnet este producatorul si proprietarul sistemelor informatice REGES (Registrul General de Evidenta al Salariatilor) si Revisal. Serviciile contractate de Inspectia Muncii (IM) prin licitatie deschisa de la Teamnet au fost de inchiriere a sistemelor, criteriul a fost pretul cel mai scazut si oferta a fost facuta pentru folosirea si nu pentru vanzarea sistemelor, prin urmare, drepturile de proprietate asupra acestor bunuri ale companiei nu au fost transferate catre IM. Contractele de prestari servicii au fost incheiate si indeplinite respectand standardele legale in vigoare.
 • Inchirierea sistemelor complexe sau utilizarea de produse 'software as a service' este cea mai moderna paradigma in domeniul IT la nivel mondial. 'Cloud computing' este o varianta de 'software as a service' si sunt deja de notorietate beneficiile acestei abordari din perspectiva eficientei costurilor. Peste tot in lume, in special in statele avansate, guvernele adopta sisteme 'software as a service', deoarece permit un control mult mai bun al costurilor si transfera toate riscurile de operare catre furnizorul de solutie, asa cum a facut si IM in cazul REGES/ REVISAL.
 • In momentul de fata, inclusiv Comisia Europeana, prin strategia multianuala in domeniul digital la nivelul Uniunii Europene 'Agenda Digitala', recomanda ferm utilizarea sistemelor 'as a service' si cloud computing pentru a creste eficienta utilizarii sistemelor informatice.
 • Contractele semnate cu IM au asigurat in permanenta accesul acestei institutii la bazele de date care au fost si raman in proprietatea IM, precum si unul dintre cele mai bune niveluri de disponibilitate a sistemelor. Teamnet a fost si este la dispozitia tuturor clientilor sai pentru a oferi asistenta in cazul in care se doreste migrarea catre alt furnizor de solutie informatica.
 • In acest context, criticile cu privire la modalitatea de contractare ca si serviciu nu sunt numai nefondate dar, in conditiile in care IM detine deplina proprietate asupra bazelor de date, aceste critici exprima o viziune invechita, contrara interesului public, care in loc sa ajute Romania sa recupereze decalajele fata de tarile dezvoltate, nu va face decat sa creeze intarzieri importante in implementarea unor sisteme sau blocaje grave atunci cand bugetele sunt consumate integral pentru investitii si nu se reuseste contractarea serviciilor de mentenanta absolut necesare.
 • Indiferent daca decizia de a inchiria un sistem informatic, o masina sau un imobil a fost cea mai potrivita sau nu, acest lucru nu poate sa schimbe titularul dreptului de proprietate asupra bunului. Decizia de a cumpara sau inchiria un produs, fie ca vorbim de o masina sau un sistem informatic, trebuie sa fie fundamentata economic si tehnic de achizitor, in functie de contextul sau de resursele de care dispune la momentul luarii deciziei, dar si de utilizarea optima a fondurilor publice.
 • In prezent, exista pe rolul Curtii de Apel Bucuresti un litigiu referitor la procesul verbal intocmit de Curtea de Conturi, litigiu in care Teamnet participa pentru a prezenta in fata instantei toate argumente tehnice si juridice necesare stabilirii unei decizii juste.
 • Echipa noastra mentine o comunicare deschisa cu factorii implicati din mediul institutional pentru a oferi suport in identificarea unor solutii comune optime si spera ca, desi e perioada campaniilor electorale, reprezentantii institutiilor publice nu vor mai incerca sa castige capital electoral vehiculand jumatati de adevar in presa".

Dupa ce reprezentantii Teamnet au precizat ca 'in prezent, exista pe rolul Curtii de Apel Bucuresti un litigiu referitor la procesul verbal intocmit de Curtea de Conturi, litigiu in care Teamnet participa pentru a prezenta in fata instantei toate argumente tehnice si juridice necesare stabilirii unei decizii juste', HotNews.ro a solicitat detalii despre acest dosar care a avut termen de judecata chiar luni, 7 noiembrie, potrivit datelor de pe portalul instantelor de judecata. Vezi aici dosarul.

 • Astfel, Bogdan Padiu, seful Teamnet, a transmis urmatoarele precizari:

"Partile din acest dosar sunt Inspectia Muncii - reclamant, Curtea de Conturi - parat, Teamnet - intervenient.

Contestatia formulata de Inspectia Muncii are ca obiect si anularea unor constatari si masuri ale Curtii de Conturi, prin care Curtea de Conturi sustine ca modalitatea de contractare a serviciilor pentru REGES/ REVISAL nu a fost corecta si ca Inspectia Muncii ar trebui sa obtina proprietatea asupra sistemului informatic REGES/ REVISAL.

Teamnet, in calitate de intervenient, contesta masurile Curtii de Conturi cu privire la sistemul REGES/ REVISAL, deoarece sunt eronate si ii afecteaza exercitarea dreptului de proprietate asupra sistemului REGES/ REVISAL.
La termenul de ieri, instanta a decis ca drepturile Teamnet nu sunt afectate de procesul verbal in disputa si a respins cererea de interventie a companiei, judecatorii considerand ca hotararea Curtii de Conturi in aceasta cauza nu poate impacta dreptul de proprietate al Teamnet asupra sistemului REGES/ REVISAL."


Dragos Pislaru
Foto: Agerpres
Ministrul Muncii, Dragos Pislaru, a declarat duminica la Digi24 ca exista o decizie a Curtii de Contruri ca arhitectura sistemului REVISAL (Registrul General de Evidenta a Salariilor), folosita pentru evidenta angajatilor din sistemul privat sa fie predata de firma "Teamnet", companie controlata de deputatul Sebastian Ghita, informeaza News.ro. Ministrul spune ca, in lipsa acestei platforme, nu s-a putut dezvolta registrul salariilor din sistemul public care va sta la baza legii salarizarii unitare.

 • "Pentru a crea registrul public am ales sa optam pentru modificarea Hotararii de Guvern 500 care se refera la registrul privat salarial. Se numeste REVISAL. E registrul unde sunt inscrisi toti salariatii din sistemul privat plus contractualii din sistemul public. Cea mai frumoasa modalitate este sa cream registrul privat si, in oglinda, registrul public. Ei bine, cand ne-am apucat sa facem acest lucru am descoperit ca firma IT care gestiona acest sistem, care se numeste Teamnet, are o situatie in modul urmator: Ei considera ca au codul sursa si proprietatea intelectuala a acestui sistem. Lor le-a expirat contractul cu Inspectia Muncii si, in acest moment avem o decizie a Curtii de Conturi care spune in mod explicit ca Teamnet trebuie sa cedeze toata proprietatea intelectuala, tot sistemul, pentru ca il are in mod fraudulos", a declarat Dragos Pislaru la emisiunea "In fata ta" difuzata duminica pe Digi24.

Ministrul spune ca informatiile din baza de date sunt la Inspectia Muncii, insa platforma software (codul sursa) este in continuare detinuta de firma Teamnet, firma controlata de deputatul Sebastian Ghita. Pislaru a mai sustinut ca a avut mai multe discutii cu reprezentantii firmei Teamnet insa acestia au cerut mandatul actionariatului strain pentru a putea preda codul sursa a aplicatiilor software si a fost stabilit un termen pentru un raspuns care a fost depasit insa. Cu toate acestea, spune ministrul, reprezentantii firmei au promis ca vor ceda o parte din codul sursa catre Inspectia Muncii.


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

5706 vizualizari

 • +4 (10 voturi)    
  Ce tare !! (Marţi, 8 noiembrie 2016, 11:20)

  Carcalete [utilizator]

  Sa cunosti EXACT situatia salariala a fiecarui "privat" ...
  Si sa fi proprietarul acestei baze de date.

  Si sa te numesti TEAMNET ...
 • +5 (7 voturi)    
  cum ar veni ... ghita detine controlul datelor (Marţi, 8 noiembrie 2016, 11:20)

  EMC2*2/2#@4 [utilizator]

  celor ce muncesc?

  De fapt nu stiu de ce ma mai mir?!?
 • +3 (5 voturi)    
  Ati avut voi grija sa fie asa sacalilor! (Marţi, 8 noiembrie 2016, 11:23)

  UnOarecare [utilizator]

  Impreuna cu politicieni penali va imbuibati pe spinarea amaratilor si tineti tara asta in mocirla.
 • +5 (7 voturi)    
  Deci Ghita (Marţi, 8 noiembrie 2016, 11:28)

  Nonverba [utilizator]

  are acces la toate datele personale ale salariatilor din tara asta, la evolutia salariilor, pensia pe care o vor lua peste n ani, firmele care angajeaza, ce si cu ce salarii. etc. Asta chiar ca e interesant.
 • +5 (7 voturi)    
  :) (Marţi, 8 noiembrie 2016, 11:30)

  gigicel [utilizator]

  "spera ca, desi e perioada campaniilor electorale, reprezentantii institutiilor publice nu vor mai incerca sa castige capital electoral vehiculand jumatati de adevar in presa".
  Miroase a Dragnea.
 • +7 (9 voturi)    
  Oare (Marţi, 8 noiembrie 2016, 12:03)

  Lonsdale [utilizator]

  cat a costat inchirierea ? Ar fi bine sa aflam. Dar n-ar fi bine sa aflam ca a costat cat tot programul.
 • +7 (9 voturi)    
  cum ia un grup mafiot (Marţi, 8 noiembrie 2016, 12:03)

  NWalker [utilizator]

  statul ostatec.
  G vorbeste cu P, P vorbeste cu ministrul muncii "vedeti ca am auzit eu ieri la meciul de baschet ca e mai misto sa inchiriezi platforma, nu o sa o cumperi - da, sefu, sa traiti!". ministrul merge la achizitii "faceti caietul de sarcini pentru inchiriere platforma, numai firme de securisti, numai firme care incep cu team si se termina cu net - da, sefu, sa traiti!". se face achizitia pe platforma (totul legal(!), inchiriere cu pret de achizitie dar toata lumea fericita!"). Platforma da rateuri iar firma cu team si net va face lunar cate o carpeala care va costa cat 10% din pretul de achizizie (pardon, inchiriere). Sistemul schiop, utilizatorii frustrati, ministerul incetinit, banii platiti, statul furat, mikey mouse da mana cu sultanul si se vrea ca el. Saptamana viitoare joaca din nou ASE Soft, vreti bilete?
 • -9 (11 voturi)    
  Vad ca va luati de Teamnet,dar daca firma (Marţi, 8 noiembrie 2016, 14:48)

  xrogo [utilizator]

  are dreptate este inca o minciuna a unui ministru tehnocrat,minciuni care se aduna si duc vestea despre acest guvern "zero"!
 • +2 (2 voturi)    
  Prestarea de servicii informatice privind „Registr (Marţi, 8 noiembrie 2016, 17:11)

  BlackHound [utilizator]

  Teamnet a prestat servicii!

  2.1. ANALIZA ŞI IMPLEMENTAREA SOLUŢIEI INFORMATICE, conform punctului 5.2 din Caietul de sarcini;

  2.2. PLATFORMA SOFTWARE, RESPECTIV SISTEMUL DE GESTIUNE A BAZELOR DE DATE ŞI GENERAREA DE RAPOARTE, conform punctului 5.3 din Caietul de sarcini;

  2.4. INSTRUIREA UTILIZATORILOR ŞI A ADMINISTRATORILOR DE SISTEM, conform punctului 5.5 din Caietul de sarcini;
  2.5. ASISTENŢĂ ŞI SUPORT TEHNIC, conform punctului 5.6 din Caietul de sarcini;
  2.6. PRELUAREA ŞI PRELUCRAREA DATELOR PRIVIND REGISTRUL GENERAL DE EVIDENŢĂ A SALARIAŢILOR CONFORM HG NR. 161/2006, conform punctului 5.1 din Caietul de sarcini;
  2.7. ÎNTREŢINEREA ŞI DEZVOLTAREA SOLUŢIEI INFORMATICE ÎN CONFORMITATE CU CERINŢELE LEGISLATIVE SAU CU CERINŢELE INSPECŢIEI MUNCII, conform punctului 5.7 din Caietul de sarcini.

  Adica a construit un sistem informatic alaturi de specialistii ITM, dupa care a ramas cu softul in proprietate pentru ca ITM nu a solicitat proprietatea intelectuala.


  Singura ingrijorare a fost pentru bazele de date care prin contract:
  ♦Bazele de date sunt proprietatea autorităţii contractante din momentul constituirii şi rămân în proprietatea acesteia pe întreaga perioadă de derulare a contractului, cât şi după încetarea acestuia.
  ♦Ofertantul, prin soluţia informatică pusă la dispoziţie nu are dreptul de a restricţiona accesul autorităţii contractante la bazele de date, pe întreaga perioadă de derulare a contractului, cât şi după încetarea acestuia.
  ♦ Contractul poate înceta prin denunţare unilaterală din partea Clientului dacă în bugetul de venituri şi cheltuieli al acestuia nu au fost aprobate fonduri pentru acoperirea costurilor aferente prestării serviciilor cuprinse în prezentul contract sau dacă în urma modificărilor legislative intervin schimbări în domeniul de activitate şi atribuţiile Clientului.
  Problema cu adevarat este la ITM. Teamnet doar a profitat de incompetenta.
  • -1 (1 vot)    
   Caiet de sarcini pregatit de TEAMNET (Marţi, 8 noiembrie 2016, 18:59)

   LLLL [utilizator] i-a raspuns lui BlackHound

   Desi nu sunt dovezi, sun convins ca acest caiet de sarcini a fost pregatit de TEAMNET, iar incompetentii de la IM l-au semnat ca primarii.
 • 0 (2 voturi)    
  Platforma noua (Marţi, 8 noiembrie 2016, 18:51)

  Bunicutza [utilizator]

  Pai daca tot exista baza de date la ITM, avand in vedere calitatea indoielnica a celor doua platforme incriminate, ar fi indicat ca ITM sa caute niste programatori care sa construiasca platforme noi, proprietate a ITM de aceasta data, utilizand unelte open source. Sunt sigura ca ar face o treaba mult mai buna decat Teamnet-ul (nu-i greu), intr-un timp relativ scurt (maxim 3 luni) si cu costuri considerabil mai mici. Altfel, ajungem si aici in situatia SIUI si a cardului de sanatate, ale caror platforme, prost construite de asemenea, tot de firma Teamnet, vor inghiti o gramada de bani pentru intretinere, si tot nu vor functiona ca lumea.


Abonare la comentarii cu RSS

ESRI

Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by