​ANALIZA In atentia noului Guvern: Romania Inteligenta, un proiect de tara pe termen lung

de Dr. Nicolae Oaca     HotNews.ro
Vineri, 2 decembrie 2016, 9:14 Economie | Telecom

Nicolae Oaca
Foto: Hotnews
Incepand cu alegerile parlamentare din anul 1996 am prezentat, aproape de fiecare data, cate o propunere de strategie de guvernare pentru telecomunicatii, cu speranta ca va fi o sursa de inspiratie de guvernul/ministrul ce urma a fi numit dupa alegeri. In spiritul acestui obicei voi prezenta si in acest an o propunere de strategie de guvernare pentru telecomunicatii, utila, cred eu, cu atat mai mult cu cat principalele partide cu pretentii la guvernare nu si-au comunicat stratregia sau obiectivele pentru acest sector de importanta deosebita in dezvoltarea economica a tarii, in digitalizarea economiei.

Perioada care urmeaza va fi dominata de folosirea comunicatiilor electronice si a tehnologiei informatiei pentru imbunatatirea vietii, a proceselor de productie, a activitatilor de orice fel si chiar a relatiilor sociale, de trecerea la economia digitala. Din acest motiv obiectivele pe care trebuie sa si le propuna Romania ar trebui sa fie pe termen lung, care, insa, ar trebui incepute si consolidate in mandatul 2017-2020.

Acest obiectiv pe termen lung ar trebui sa fie Romania Inteligenta, iar propunerea de strategie de guvernare pentru telecomunicatii va avea patru parti:

1. Romania inteligenta, un proiect de tara pe termen lung
- Proiectul pilot Alba Iulia 2018 - oras inteligent, pentru determinarea unei retete tehnice si economice, dar si pentru formarea unei echipe  
- Proiectul de tara Romania Inteligenta - replicarea retetei Alba Iulia 2018 - oras inteligent la nivel national
- Romania Inteligenta este o Romanie Conectata  
     - conectarea tuturor oraselor si localitatilor pana in anul 2020
- Romania inteligenta este o Romanie digitala
   - eGovernment - guvernare electronica eficienta si prietenoasa cu cetateanul si afacerile
- Romania inteligenta este o Romanie competitiva

 2. Finantare pentru Romania inteligenta - Fondul Romania Inteligenta/Digitala
- Folosirea fondurilor generate de telecomunicatii pentru telecomunicatii!
- Finantare de la bugetul de stat, local
- Finantare UE

Continuare la http://nicolaeoaca.blogspot.ro/
Material sustinut de Julius Meinl

Lori din Onești. Ador la Ploiești. Reportaj din culisele concertului Loredanei Groza

Care-i ideea? Ce se întâmplă cu artistul, nu orice artist, adevărat. Cum este Loredana Groza înaintea unui spectacol. Cum stăpânește necunoscutele? Inspirația pentru un nou concert în rutina unui turneu lung. Ore furate de somn, mereu cu valiza făcută. Vocea? Răcise. Și abia începuse “Ador”. Instalațiile video? Erau blocate între Constanța și Ploiești. Drumul era plin de răul vremii. Reportaj din turneul Ador, 11-25 martie 2018. Mâine veți citi un interviu cu Loredana Groza, luat în condiții de turneu.


3159 vizualizari

  • +3 (3 voturi)    
    Să ne amintim de mătușa Tamara (Vineri, 2 decembrie 2016, 11:41)

    Spiky [utilizator]

    Când soția viitorului prim-ministru Minune Năstase a mers la bancă cu 400 000 de dolărași, s-a ajuns la acuzații grave, dar rezolvate pe parcurs. Păi dacă se ajunge la un astfel de proiect, implementarea lui face imposibilă justificarea șpăgilor imense încasate de mândrii penali ai PSD și ai restului partidelor. Și la urma urmei, vorba cântecului... https://www.youtube.com/watch?v=PNwYsR5GB5s


Abonare la comentarii cu RSSESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Sâmbătă