EXCLUSIV Institutul care gestioneaza domeniile de internet .ro a decis luna trecuta sa introduca o taxa anuala de mentenanta de 6 euro fara TVA, incepand cu 1 martie 2018

de Adrian Vasilache     HotNews.ro
Luni, 7 august 2017, 15:13 Economie | Telecom


internet
Foto: MorgueFile.com
 documente
(07 Aug 2017) PDF, 383KB
Consiliul de Administratie al ICI, institutul care gestioneaza domeniile de internet .ro, a aprobat din nou, in data de 14 iulie, in urma consultarii publice din acest an, introducerea taxei anuale de inregistrare si mentenanta, potrivit unui document obtinut de HotNews.ro. Decebal Popescu, fostul director general al ICI, demis saptamana trecuta de la conducerea institutului, a precizat, contactat de HotNews.ro, ca 's-a decis introducerea unei taxe anuale de mentenanta de 6 euro fara TVA, pentru fiecare domeniu de internet .ro, incepand cu 1 martie 2018. Este aceeasi valoare ca in decizia ICI anulata anterior in ianuarie 2017 si va exista aceeasi perioada de gratie de 5 ani', a spus acesta.

 • UPDATE (18:52) Raspunsul noii conduceri ICI, la solicitarea HotNews.ro de a face publica decizia privind taxa anuala de mentenanta: "ICI nu este institutie publica si ca urmare nu se incadreaza in prevederile legii 544/2001 privind accesul la informatii de interes public. Datele solicitate vor face obiectul unei informari publice care va fi postata pe site-ul rotld.ro" (vedeti atasat raspunsul integral).

 • Raport de activitate ICI
  Foto: Hotnews
  "CA-ul ICI a decis in 14 iulie sa se treaca la tariful de 1 an si pentru transparenta sa fie puse pe site atat graficul trecerii la taxarea anuala, cat si fundamentarea taxei de 6 euro pe an. Trebuie un timp de pregatire a deciziei CA-ul ICI si noi aveam in plan sa comunicam public toate acestea pana cel tarziu la 1 septembrie. Acum inteleg ca se pregateste o noua sedinta a Consiliului de Administratie", a precizat luni pentru HotNews.ro Decebal Popescu, fostul director general al ICI si cel care a semnat luna trecuta aceasta decizie.


Fostul director general al ICI a precizat ca s-a pastrat practic acelasi nivel al taxei precum si perioada de gratie de 5 ani asa cum fusesera stabilite in decizia anterioara a ICI care a fost anulata in luna ianuarie a acestui an la solicitarea ministrului Augustin Jianu.


Care era nivelul taxei anuale de mentenanta si cum se aplica perioada de gratie de 5 ani in decizia ICI anulata in ianuarie 2017

Ce valori au fost aprobate in decizia ICI anualata in ianuarie 2017
Foto: Hotnews

HotNews.ro a obtinut fundamentarea introducerii taxei anuale din decizia ICI care a fost anulata in ianuarie 2017, in care se precizeaza urmatoarele:

"Tariful de înregistrare și mentenanță anuală a unui domeniu ".ro" se stabilește, la o valoare de 30 de euro fara TVA si asigura atat serviciul de inregistrare cat si o perioada de 5 ani de utilizare in conditii de securitate, urmand ca la expirarea perioadei de 5 ani sa se achite anual suma de 6 euro fara TVA necesara pastrarii serviciului de utilizare a domeniului .ro in conditii de siguranta.

Pentru numele de domenii '.ro' inregistrate inainte de data de 01.07.2012, detinatorii dreptului de utilizare au obligatia de a achita tariful anual de mentenanta incepand cu data de 01.07.2017.

Pentru domeniile '.ro' inregistrate in intervalul 01.07.2012-01.07.2017, tariful anual de mentenanta va fi achitat in momentul in care dreptul de utilizare a numelui de domeniu .ro este egal cu 5 ani."


 • Decebal Popescu: Urma sa facem anuntul cu 6 luni inainte de 1 martie 2018 tocmai pentru ca oamenii sa aiba timp sa se hotarasca


Fostul director general al ICI a precizat luni pentru HotNews.ro ca Institutul intentiona sa faca acest anunt cu 6 luni inainte de start-ul introducerii taxarii anuale, respectiv 1 martie 2018, pentru ca 'detinatorii drepturilor de utilizare a domeniilor .ro sa aiba timp sa se hotarasca' si pentru ca 'ICI trebuie sa faca trecerea sistemului software pentru monitorizarea anuala a domeniilor, lucru care acum nu se face".

"Estimativ este vorba de la an la an de cel putin 100.000 de domenii care se reinnoiesc. Problema este ca nu stii cate dintre ele mai sunt valide. In total sunt inregistrate 900.000 de domenii .ro, dar din acestea active poate ca sunt 400.000 pentru ca nu s-a mai facut o curatenie de la Revolutie. Nimeni nu stie cate sunt active. Pana la jumatatea lunii august ar fi trebuit sa aflam toate aceste informatii legate de cate domenii sunt active. In CA a fost prezentata o fundamentare asupra costului de 6 euro. Raportat la alte tari suntem jos. Unii au 9 altii 11 euro. Unii au 7-8 euro. Noi suntem cei mai jos.", a mai precizat pentru HotNews.ro fostul director general al ICI.

 • HotNews.ro a solicitat luni atat noii conduceri ICI, cat si Ministerului Comunicatiilor sa faca publica aceasta decizie si sa explice  in ce conditii se va aplica si vom reveni cu raspunsuri imediat ce le vom primi.
Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram..*.


11745 vizualizari

 • +14 (18 voturi)    
  Deci pentru alea inactive... (Luni, 7 august 2017, 15:44)

  ac [utilizator]

  ... care probabil sint 95%, hai sa-i taxam pe aia activii. Halal. Or fi si alea domenii speciale.
  • -5 (23 voturi)    
   Lasa ca e ok (Luni, 7 august 2017, 15:56)

   The Special One [utilizator] i-a raspuns lui ac

   Toate domeniile erau luate de firme sa ti le revanda dupa. Eram ca singura tara cu domenii pe viata.
   • +4 (12 voturi)    
    Or fi (Luni, 7 august 2017, 18:00)

    ac [utilizator] i-a raspuns lui The Special One

    1. Ti se pare ca traficul cu domenii .ro a atins cote nemaivazute?
    2. Ce e rau sa cumperi ceva si sa revinzi?
    3. Asta vrea sa rezolve falsa problema pusa de tine? In cazu asta, ii taxa la revinzare. Nu pe toti.

    Eu am doua domenii luate de zece ani pentru uz propriu, de exemplu, si nu le revind. Trebuie sa fiu taxat doar pentru ca le am? Si, mai ales, fara sa primesc nimic in schimb?
    • +3 (7 voturi)    
     Da? (Luni, 7 august 2017, 19:00)

     Ismail Paine de circ [utilizator] i-a raspuns lui ac

     Acum zece ai te-ai uitat ce ai semnat?

     http://web.archive.org/web/20061009093349fw_/http://www.rotld.ro/romana/inregistrare_domeniu/plati.html
    • 0 (6 voturi)    
     Sa nu exageram (Luni, 7 august 2017, 23:08)

     alexpro [utilizator] i-a raspuns lui ac

     Nimic nu e gratis pe viața, si serverele DNS si toate bazele de date trebuie întretinute de cineva. Acum daca 6e/domeniu/an e mult, n-as putea sa zic.
     • +1 (3 voturi)    
      Comentariu sters de utilizator (Marţi, 8 august 2017, 7:16)

      [anonim] i-a raspuns lui alexpro

     • +2 (2 voturi)    
      Cine a zis gratis? (Marţi, 8 august 2017, 13:23)

      ac [utilizator] i-a raspuns lui alexpro

      Am platit 61 de dolari in loc de cinci dolari pe an tocmai in ideea asta.
      De exemplu, vreau sa stiu in ce consta mentenanta pe care o fac eu (DNS, date etc sint toate manajate de mine). Ei doar le tin intr-o baza de date si atit. Nu mai punem la socoteala ca 61 de dolari in 10 ani cred ca se fac 500 din dobinzi, nu?
      Asta e ideea unei chestii "pe viata", "99 de ani" etc. Dai banul o singura data si ei s-au ales cu (multi) bani, nefacind mai nimic (din ce stiu eu, nu asigura hosting, DNS, suport, nimic - totul e pe barba ta). Iar eu ma aleg cu un domeniu.
    • +3 (7 voturi)    
     Comentariu sters de utilizator (Luni, 7 august 2017, 23:45)

     [anonim] i-a raspuns lui ac

     • 0 (2 voturi)    
      Ce spun eu si ce spui tu (Marţi, 8 august 2017, 13:32)

      ac [utilizator] i-a raspuns lui

      Poate ai dreptate in ce spui. Poate nu.

      Eu spun ca motivele pentru care se introduce taxa asta nu tin nici de mentenanta, nici de faptul ca sint domenii inactive, nici sa penalizeze revinzarea.
      Ci e de stors bani din piatra seaca, una la mina, si doi vor sa aiba motiv sa afle cine e in spatele site-urilor.
      Asa cum Dragnea a trimis comandoul ANAF doar-doar o sa afle cine sint finantatorii Hotnews. La fel cum fac rusii cind obliga ONG-urile sa se inregistreze drept "agenti straini".

      Si tu imi dai ca 6 euro nu e mult. Nu e. Problema de DE CE sa iti dau si 0.0006 euro daca eu ti-am dat 60 one-time. Ca scrie in contract ca poate o sa se introduca taxa? Ca placutele de la masina nu stiu ce?

      Bravo. Asa orice contract poate suferi modificari, in logica asta azi iei bani de la banca cu 5% si miine iti spun ca s-a facut 500%.
      Abia astept sa dam bani pe un service pack update ca, nu, daca ai dat 100 de dolari pe )S, nimeni nu sizce ca nu o sa fie introduse costuri de mentenanta (si aia chiar au asa ceva la citi bani dau pe akamai), nu? userul tre sa plateasca.

      Eu devin nervos cind schimbam asa, pe genunchi, si fara nici o explicatie. Ia uite, ba, cite domenii .ro - ia mai da-i in ma-sa de privatizati, sa sara cu banul, nu? Ce e 6 euro acolo, un fleac.

      Dezbatere publica? Tu chiar crezi ca deciziile astea se iau dupa dezbatere publica?

      Asta in timp ce ei il inlocuiesc pe seful de la ICI asa, din bulan, si pun in loc o mamaie cercetator cu vechime de 41 de ani (in ce, nu stiu, ca nici internetul n-are 41 de ani), si acu cica "vor" 6 euro.
      Asta i-asa, ca ultimul ransomware, cica sa luam ransom da emailul de ransom fusese suspendat in doar trei ore.
      • 0 (2 voturi)    
       Comentariu sters de utilizator (Marţi, 8 august 2017, 17:17)

       [anonim] i-a raspuns lui ac

  • +6 (12 voturi)    
   Problema e alta (Luni, 7 august 2017, 16:11)

   gugurila [utilizator] i-a raspuns lui ac

   Cele 95% domenii inactive ar putea fi folosite de cineva. Domeniile .ro sunt o resursa limitata. In special cele formate din cuvinte inteligibile :)

   Daca te intereseaza domeniul, poti sa platesti 25 de lei pe an (plus ca o sa ai discounturi de la reselleri asa cum e la d-alde .com) ca sa-l pastrezi. Daca nu, poate face altcineva ceva cu el.

   Ca exemplu personal, am si eu 2 domenii .ro cu care nu fac nimic. Dar transferul de responsabilitate e suficient de complicat ca sa nu-mi bat capul sa le dau altcuiva, fie pe bani fie gratis. In 2018 am sa le abandonez pur si simplu, si poate o sa faca cineva ceva cu ele.

   Evident, am sa platesc pentru domeniul .ro pe care chiar il folosesc, asa cum platesc oricum si pentru un .com.
   • -1 (9 voturi)    
    N-are de-a face una cu alta (Luni, 7 august 2017, 18:01)

    ac [utilizator] i-a raspuns lui gugurila

    Daca un domeniu e inactiv, taxeaza-l pe ala. Ale mele sint active de 10 ani, nu vad de ce trebuiesc taxat fara sa primesc nimic in schimb. Si mai ales de pe un site (rotld) care n-a auzit de https nici azi.
    • +3 (5 voturi)    
     Ba are a face... (Luni, 7 august 2017, 19:03)

     Ismail Paine de circ [utilizator] i-a raspuns lui ac

     Acum 10 ani nu stiai sa citesti un contract?

     http://web.archive.org/web/20061009093349fw_/http://www.rotld.ro/romana/inregistrare_domeniu/plati.html
    • +2 (2 voturi)    
     Ce înseamnă inactiv? (Luni, 7 august 2017, 23:09)

     alexpro [utilizator] i-a raspuns lui ac

     Daca e hostuit înseamnă ca e activ?
     • +1 (3 voturi)    
      Comentariu sters de utilizator (Marţi, 8 august 2017, 11:00)

      [anonim] i-a raspuns lui alexpro

     • +2 (2 voturi)    
      Intreaba-i pe cei de la minister (Marţi, 8 august 2017, 13:34)

      ac [utilizator] i-a raspuns lui alexpro

      Eu am domenii cu records doar pentru mail hosted in gmail, nu au si web in spate. E vorba de identitate.
      Nu stiu tu ce crezi, dar eu cind vad supermega spitalul cu 100 de doctori si mail de la yahoo.ro ma apuca alea.
      • 0 (2 voturi)    
       Comentariu sters de utilizator (Marţi, 8 august 2017, 17:18)

       [anonim] i-a raspuns lui ac

  • 0 (6 voturi)    
   Comentariu sters de utilizator (Luni, 7 august 2017, 18:32)

   [anonim] i-a raspuns lui ac

   • +1 (1 vot)    
    Comentariu sters de utilizator (Marţi, 8 august 2017, 7:25)

    [anonim] i-a raspuns lui

    • 0 (2 voturi)    
     Comentariu sters de utilizator (Marţi, 8 august 2017, 11:08)

     [anonim] i-a raspuns lui

   • 0 (2 voturi)    
    Fals (Marţi, 8 august 2017, 13:40)

    ac [utilizator] i-a raspuns lui

    Daca ai incasat 60 de euro, de ce 9 ani?
    (Apropo, 60 / 6 = 10, nu 9).
    Dar asa, ca business, daca iti dau 60 de euro toti banii deodata, imi dai acelasi deal ca si cei care il au de o zi? Una ca m-as astepta ca la full pay sa primesc 15 sau 20 de ani, nu tot 10. Doi nu am nici un serviciu de la ei, ca DNS-ul l-am pus eu de mina pe servere free, setup-ul de mail tot eu l-am facut, datele tot de mine au fost puse etc.
    Ei s-au uitat (poate, nu e sigur) ca exista CUI-ul ala la ANAF si apoi au bagat cei 60 de euro in ce? Intr-un mysql obosit care poate rula 100 de ani cu 60 de euro?

    Electricitate? Serios.
    Ia-ti o masina pe scaleway cu 3 EUR pe luna, are 2 GB si 50 GB SSD. Sa ruleze un apache fara https si sa tina un db de pina intr-un giga cred ca e suficient.
    60 de euro / 3 euro/luna = 20 de luni doar de la mine. Inmultim cu alti 50 de useri din cei 500.000 sau citi erau cu domenii .ro si obtinem 1000 de luni, care dupa calculele mele, inseamna 83 de ani, care reprezinta o buna medie de lifetime.

    Mai ramin 499.949 de useri care nu mai trebuie sa dea banii pe mentenanta.
    • 0 (2 voturi)    
     Comentariu sters de utilizator (Marţi, 8 august 2017, 17:19)

     [anonim] i-a raspuns lui ac

 • +7 (9 voturi)    
  bye (Luni, 7 august 2017, 16:01)

  sadestwank [utilizator]

  coroborat cu faptul ca anaf se poate uita in baza de date dupa bunul plac nu mai face acest TLD sub nicio forma interesant.. Nu e musai sa fie .ro
 • +3 (3 voturi)    
  Decebal Popescu, fostul director general al ICI (Luni, 7 august 2017, 16:01)

  Cuca [utilizator]

  Decebal Popescu ?

  Asta nu din TimesNewRoman ? :-))
  • +4 (4 voturi)    
   Nu (Luni, 7 august 2017, 16:32)

   Pac-pac [utilizator] i-a raspuns lui Cuca

   E ala de la kmkz
 • +15 (19 voturi)    
  pacalici (Luni, 7 august 2017, 16:27)

  comedie_dramatica [utilizator]

  sa ne intelegem bine, pentru domeniile .ro s-au platit in jur de 60-80€ la inscriere, tocmai pentru motivul ca domeniul e inregistrat 'pe viata'. Acum dupa 5 ani in care am beneficiat de un serviciu 'pe viata', sunt obligat sa platesc 6€ pe an?
  • +11 (13 voturi)    
   la pesede viata e scurta (Luni, 7 august 2017, 18:01)

   IancuJianu [utilizator] i-a raspuns lui comedie_dramatica

   salarii mici, mincare proasta, chimicale potop, program lung. medicamente lipsa, spitale fara medici...
  • -5 (13 voturi)    
   Comentariu sters de utilizator (Luni, 7 august 2017, 18:26)

   [anonim] i-a raspuns lui comedie_dramatica

   • +1 (3 voturi)    
    afacerea e afacere (Luni, 7 august 2017, 20:54)

    comedie_dramatica [utilizator] i-a raspuns lui

    pai stai putin, daca tu ai facut o afacere profitabila pentru tine, de ce esti de acord sa ti se ia banii retroactiv?

    Daca era situatia inversa si semnai un contract pe 10 ani, 6 euro pe an, iar eu semnam un contract la 1 an dupa tine ca sa iau domeniul pe 60€ pe viata?
   • +1 (1 vot)    
    Asa, si? (Marţi, 8 august 2017, 13:42)

    ac [utilizator] i-a raspuns lui

    Nu ne intereseaza ce platesti pe mobil pe luna, asta e chestia ta personala.
    Aici era vorba despre niste bani luati aiurea si cu japca, fie ei 0.006, 6, sau 600.
  • +3 (7 voturi)    
   Vise taica, vise.... (Luni, 7 august 2017, 18:56)

   Ismail Paine de circ [utilizator] i-a raspuns lui comedie_dramatica

   Cine te-a pacalit cu faza "pe viata"? Citeste termenii mai bine alta data.

   Pagina asta e acolo de multi ani...
   http://web.archive.org/web/20061009093349fw_/http://www.rotld.ro/romana/inregistrare_domeniu/plati.html

   "Daca se va introduce taxa de mentenanta anuala veti fi anuntati din timp."
   • +1 (1 vot)    
    contractul (Luni, 7 august 2017, 20:52)

    comedie_dramatica [utilizator] i-a raspuns lui Ismail Paine de circ

    Da, am citit foarte bine contractul de la Romarg, de unde am cumparat domeniul - se mentioneaza in 3 locuri 'taxa unica'. Apoi iti explica cum domeniul e legat de CNP, adica in momentul in care se inregistreaza certificatul de deces, se presupune ca domeniul se elibereaza.
 • +4 (12 voturi)    
  e o singura problema (Luni, 7 august 2017, 16:51)

  gigel de luxembourg [utilizator]

  banii pe care i-am dat initial (destul de multi) erau pt ca era "pe viata". E OK sa platesti anual, nu-i problema, insa nu-i OK sa platesti si 50EUR initial si cate 6 euro dupa aia.
  • +2 (8 voturi)    
   Comentariu sters de utilizator (Luni, 7 august 2017, 18:28)

   [anonim] i-a raspuns lui gigel de luxembourg

  • +1 (7 voturi)    
   Olaie... (Luni, 7 august 2017, 18:56)

   Ismail Paine de circ [utilizator] i-a raspuns lui gigel de luxembourg

   Unde scrie "pe viata"? Cine te-a pacalit in halul asta?

   http://web.archive.org/web/20061009093349fw_/http://www.rotld.ro/romana/inregistrare_domeniu/plati.html
   • -2 (6 voturi)    
    Bai Petrica, ne lasi? (Luni, 7 august 2017, 23:15)

    StefanV [utilizator] i-a raspuns lui Ismail Paine de circ

    Tot dai linkul ala si te crezi istet?
    • -1 (3 voturi)    
     Bai Fanele, de ce sa te las? (Marţi, 8 august 2017, 10:58)

     Ismail Paine de circ [utilizator] i-a raspuns lui StefanV

     Nu-ti place sa vezi negru pe alb in contract ca nu ai dreptate, asa-i?
    • -1 (3 voturi)    
     Comentariu sters de utilizator (Marţi, 8 august 2017, 11:09)

     [anonim] i-a raspuns lui StefanV

 • +1 (9 voturi)    
  Comentariu sters de utilizator (Luni, 7 august 2017, 20:06)

  [anonim]

  • 0 (2 voturi)    
   Comentariu sters de utilizator (Luni, 7 august 2017, 20:52)

   [anonim] i-a raspuns lui

 • -1 (7 voturi)    
  Comentariu sters de utilizator (Luni, 7 august 2017, 20:18)

  [anonim]

  • +1 (5 voturi)    
   Comentariu sters de utilizator (Luni, 7 august 2017, 21:31)

   [anonim] i-a raspuns lui

   • -1 (5 voturi)    
    Comentariu sters de utilizator (Marţi, 8 august 2017, 0:40)

    [anonim] i-a raspuns lui

    • 0 (2 voturi)    
     Asa (Marţi, 8 august 2017, 6:46)

     pag [utilizator] i-a raspuns lui

     Si cu ce ti-l reparau aia? Cu cheia de 48 sau cu barosu'?
     • +1 (3 voturi)    
      Comentariu sters de utilizator (Marţi, 8 august 2017, 11:09)

      [anonim] i-a raspuns lui pag

    • +1 (3 voturi)    
     Comentariu sters de utilizator (Marţi, 8 august 2017, 9:32)

     [anonim] i-a raspuns lui

   • -1 (3 voturi)    
    Scump fumul (Marţi, 8 august 2017, 7:12)

    feisbuk [utilizator] i-a raspuns lui

    900.000 domenii x 50 dolari = 45 mil dolari.
    Sa spunem 22,5 ani perioada in care s-au tot inregistrat (de prin 1995).

    Inseamna 2 mil dolari pe an costuri cu fumul TLD-urilor si DNS-urilor.

    Cam scumpe TLD-urile alea, nu?


    ps: de banii astia, specialistii ICI dezvoltau un crawler si aflau pana acum si cate sunt active real (se poate afla oricum cate sunt active, dar gasirea automata a celor cu continut e mai complicata)

    Pe scurt: alti bugetari cu fortarile mintii lor si alte taxe de la guvernul socialist, cel care redistribuie saracia.
    • 0 (2 voturi)    
     Comentariu sters de utilizator (Marţi, 8 august 2017, 11:11)

     [anonim] i-a raspuns lui feisbuk

     • +1 (1 vot)    
      Am grija (Marţi, 8 august 2017, 11:46)

      feisbuk [utilizator] i-a raspuns lui

      Comentariul tau e total pe langa subiect.
      Nu stiu despre ce firma vorbesti si cine nu stie sa negocieze. Nimeni nu se mira de profit si iar nu vad rostul afirmatiei.

      In plus, primul domeniu .ro l-am luat cu 61 usd + tva, adica statul a castigat de doua ori.

      A, poate ca nu stii, dar si persoanele fizice pot cumpara domenii .ro. Si cei care cumpara un domeniu nu pot cumpara cu 5 euro.

      Iar daca tu ca firma cumperi 100 domenii cu 5 eur ca sa le vinzi cu 50 nu inseamna ca esti vreun geniu, ci doar un speculant ordinar.


      Ideea discutiei este ca statul roman abuzeaza
      1. de monopolul asupra domeniilor .ro
      2. de o clauza generala din oferta comerciala - e posibil ca intr-un viitor putem sa introducem taxa de mentenanta. Nu stim cat, cand, in ce conditii - dar este posibil.

      ps - contractele bancare de genul "intr-un viitor mai introducem niste comisioane" au fost declarate abuzive. Am un feeling ca si aceasta taxa va pica fiindca consumatorul nu a fost informat deplin asupra conditiilor contractului. Ce se cumpara de acum, e alta poveste.

      Avand in vedere foamea socialistilor de bani pentru pomeni si interes propriu, sunt impotriva acestei taxe. Daca as sti la ce vor sa foloseasca banii, as putea discuta.
      • 0 (2 voturi)    
       Comentariu sters de utilizator (Marţi, 8 august 2017, 13:29)

       [anonim] i-a raspuns lui feisbuk

     • +1 (1 vot)    
      Comentariu sters de utilizator (Marţi, 8 august 2017, 11:48)

      [anonim] i-a raspuns lui

      • +1 (1 vot)    
       Comentariu sters de utilizator (Marţi, 8 august 2017, 13:32)

       [anonim] i-a raspuns lui

      • 0 (2 voturi)    
       Se baga si el in seama (Marţi, 8 august 2017, 13:47)

       ac [utilizator] i-a raspuns lui

       Cind ii dam un argument ca panarama asta e un abuz pesedist, o da la intors.
       Ba cu placutele de la masina, ba cu bulk domains (or fi fost cind s-a deschis caufland la el in cartier, trei cepe si zece domenii la legatura), habar n-are ca persoanele fizice nu puteau lua bulk etc.
       • 0 (2 voturi)    
        Comentariu sters de utilizator (Marţi, 8 august 2017, 17:26)

        [anonim] i-a raspuns lui ac

     • 0 (2 voturi)    
      Porcurorule (Marţi, 8 august 2017, 13:48)

      ac [utilizator] i-a raspuns lui

      Ce tot ii aperi, esti angajat ICI, nu ti-ai luat prima, sau ce tot ii dai si tu si postatorul de 10 ori de linkul vietii "cacontractele se poate schimba".
      Da domle, daca esti pesedist, le poti schimba. ca reprezinti vointa boborului. "Mentenanta" de 2 mil USD pentru TLD si DNS si din astea.

      Eu zic sa subinchirieze la godaddy sau google si sa dam 2 Eur in loc de 6. Fara nici un comision luat de ROTLD/ICI la inchiriere. Si dupa 10 ani vine godaddy si va mai pune comision de 16 eur pe luna per domeniu cacontractele se pot schimba.

      Ce zici? Eu sint de acord cu asta.
      • 0 (2 voturi)    
       Comentariu sters de utilizator (Marţi, 8 august 2017, 17:24)

       [anonim] i-a raspuns lui ac

 • +5 (5 voturi)    
  Comentariu sters de utilizator (Marţi, 8 august 2017, 7:30)

  [anonim]

  • 0 (0 voturi)    
   bingo! (Marţi, 8 august 2017, 10:25)

   Bolovanul [utilizator] i-a raspuns lui

   chiar am intrebam cand observa cineva si aroganta ca ei nu sunt obligati sa raspunda!
  • 0 (0 voturi)    
   le-ar face bine un dus rece (Marţi, 8 august 2017, 12:19)

   strutul [utilizator] i-a raspuns lui

   si o sesizare la ministerul de resort si la comisia parlamentara.
   • 0 (2 voturi)    
    Comentariu sters de utilizator (Marţi, 8 august 2017, 13:33)

    [anonim] i-a raspuns lui strutul

   • +1 (1 vot)    
    Care minister? (Marţi, 8 august 2017, 13:50)

    ac [utilizator] i-a raspuns lui strutul

    Ala care schimba oamenii sa-si aduca nevestele pretenilor sau ce mai e si noua speranta a internetului romanesc, cercetatoarea iesita la pensie care cerceta cartele? ca are 41 de ani vechime, spala pe jos si cu Tim Berners Lee.
 • +1 (1 vot)    
  motivare falsa privind domeniile inactive (Marţi, 8 august 2017, 12:22)

  strutul [utilizator]

  pur si simplu domeniile inactive o perioada (3-6 luni) sunt considerate abandonate si dupa alte 3-6 luni devin disponibile. (prin modificare de conditii).

  Se doreste doar o noua taxa.
  • +1 (1 vot)    
   Comentariu sters de utilizator (Marţi, 8 august 2017, 13:35)

   [anonim] i-a raspuns lui strutul

 • 0 (0 voturi)    
  mda (Sâmbătă, 19 august 2017, 8:28)

  Selo [utilizator]

  Refuz sa cred ca mentenanta costa mai mult de 1 euro pe luna per domaniu restul este japca...


Abonare la comentarii cu RSS

ESRI

Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by