Conducerea Cosmofon, subsidiara grupului Cosmote din Republica Macedonia (FYROM), a fost preluata de curand de catre Petros Lefkovits, care l-a inlocuit pe Stefanos Oktapodas, informeaza un comunicat al grupului elen Cosmote. Oktapodas, care anterior detinea functia de presedinte si al subsidiarei Cosmote din Albania, AMC, isi va pastra aceasta functie, ramanand si membru in consiliul de administratie a Cosmofon.

Petros Lefkovits a absolvit Facultatea de Administrare a Afacerilor si Marketing din cadrul Lancashire University, Marea Britanie si cursurile de MBA ale Bradford University. A ocupat diverse functii in cadrul unor companii precum Coca-Cola Group 3E Uk, Reckitt & Colman, Germanos Group, Ericsson Hellas si Euroelectronics.

In Romania, Cosmote este al treilea operator de telefonie mobila, cu trei milioane de3 clienti, la finele lunii octombrie a anului trecut. Compania este parte a grupului elen de telefonie mobila Cosmote, controlata de grupul elen OTE. Romtelecom controleaza 30% din actiunile Cosmote Romania, restul actiunilor fiind detinute de compania elena Cosmote. Grupul OTE detine 54,01% din capitalul social al Romtelecom, restul actiunilor fiind controlate de statul roman.