Grupul Telekom Romania a anuntat luni ca toate operatiunile sale mobile, respectiv cele ale Germanos Telecom, Sunlight si Telemobil (n.a fostul Zapp), au fuzionat intr-o singura entitate - Telekom Romania Mobile Communications (n.a fostul Cosmote). Fuziunea s-a realizat la 1 decembrie 2017, cu scopul de a conduce la o structura organizationala mai agila si mai eficienta. Ca efect al fuziunii, angajatii societatilor absorbite au fost transferati, incepand cu 1 decembrie 2017, catre Telekom Romania Mobile Communications, in aceleasi conditii contractuale prevazute in contractele individuale de munca si cu pastrarea acelorasi drepturi si beneficii.

Miroslav Majoros, CEO Telekom RomaniaFoto: Hotnews

Telekom Romania Mobile Communications SA isi va pastra obiectul principal de activitate.

  • "Fuziunea operatiunilor noastre mobile este un pas important in cadrul programului de transformare initiat in acest an, in linie cu strategia noastra de a ne consolida pozitia pe piata locala de telecomunicatii. Fuziunea va conduce la o structura organizationala mai agila si mai eficienta, precum si la o utilizare mai eficienta a resurselor, care sa sprijine executia noii noastre strategii comerciale si consolidarea brandului Telekom pe piata. Totodata, prin aceasta fuziune ne propunem sa oferim clientilor nostri o experienta unica a brandului Telekom - simplu, personal si digital, prin toate punctele de contact si de prezenta", a spus Miroslav Majoros, CEO Telekom Romania. 

Fuziunea nu implica intreruperi sau schimbari semnificative in ceea ce priveste serviciile oferite clientilor.

Telekom Romania este prezenta pe piata romaneasca din 2014, dupa rebranding-ul comun al Romtelecom si Cosmote Romania. Telekom apartine Deutsche Telekom, una dintre companiile lider global de telecomunicatii integrate.

Telekom Romania (fostele Romtelecom si Cosmote) a inregistrat venituri in valoare de 706 milioane euro in primele noua luni din acest an, in scadere cu 1,7% fata de aceeasi perioada a anului trecut, iar EBITDA (profitul inainte de dobanzi, impozite, depreciere si amortizare) a scazut cu 7,8% pana la 119 milioane euro, arata datele grupului german Deutsche Telekom. In perioada de referinta, numarul clientilor de comunicatii mobile a scazut cu 10,9% pana la 5,231 milioane utilizatori, in timp ce pe segmentul comunicatiilor fixe, Telekom avea 1,894 milioane clienti de telefonie fixa (in scadere cu 5,2%), 1,187 milioane de clienti de internet (scadere cu 0,9%), o usoara crestere (+0,8%) fiind pe TV (Cablu, satelit si IPTV) - 1,473 milioane de clienti.

  • Actionariatul firmelor din grupul Telekom Romania

Telekom Romania Communications (fosta Romtelecom) este detinuta de grupul elen OTE (54,01% din actiuni) si de statul roman (45,99% din actiuni). Actionarul majoritar al OTE este grupul german Deutsche Telekom, care detine 40% din actiunile grupului elen.

Telekom Romania Mobile Communications (fosta Cosmote) este detinuta de Cosmote Mobile Communications (69,99999874% din actiuni), Telekom Romania Communications (30%) si actionari persoane fizice (0,00000126%).