Orange Romania va reduce, incepand de vineri, tarifele pentru abonatii companiei la serviciile de transfer de date in roaming cu pana la 46%, a anuntat joi operatorul de telefonie mobila. Pentru abonatii care calatoresc in principalele tari europene, Orange a anuntat introducerea conceptului de retea preferata si lansarea de pachete de date cu trafic inclus.

Incepand de vineri, 25 ianuarie, abonatii Orange vor avea tarife mai mici pentru serviciile de date in cele 66 de tari cu care Orange are acorduri de roaming GPRS. Astfel, 1 MB de trafic in roaming intr-o retea din Spania va costa 6 euro, fata de tariful anterior de 9,25 euro. Similar, 1 MB de trafic va costa 7 euro in roaming in Turcia fata de 9,25 euro, 8 euro in China fata de 11 euro, 9 euro in Brazilia fata de 11 euro si 11 euro in Australia fata de 15,5 euro.

„Initiativa se inscrie in planurile noastre de a oferi clientilor Orange servicii de calitate la tarife avantajoase chiar inainte de impunerea unor reglementari de catre Uniunea Europeana. Aceasta reducere de tarife ii va bucura cel mai mult pe clientii nostri business care acceseaza frecvent internetul si fac transfer de fisiere direct pe terminalele mobile atunci cand se afla in roaming”, a declarat Thierry Millet, Director Comercial Orange Romania.

Reprezentantii operatorului au mai anuntat ca "atunci cand calatoresc in Europa, abonatii Orange pot beneficia de tariful special de 5 euro pentru 1 MB de trafic de date, daca selecteaza una dintre retelele preferate din tarile comunitatii". Lista completa cu retelele preferate si noile tarife de roaming este disponibila la adresa http://www.orange.ro/roaming/tarife-gprs-ro.html.

Prin lansarea unor pachete de date cu trafic inclus in roaming clientii Orange pot face transfer de date cu costuri mai reduse atunci cand se afla in roaming in spatiul comunitar. Astfel, un pachet cu 10 MB de trafic inclus costa 40 euro, 15 MB costa 55 euro, 20 MB costa 70 euro, iar pachetul de 50 MB costa 160 euro.

Orange este lider de piata in Romania cu 9,310 milioane de clienti la sfarsitul lunii septembrie 2007 si este parte a grupului France Telecom, una dintre cele mai mari companii de comunicatii din lume. La sfarsitul lunii septembrie 2007, Orange Romania a avut venituri de 326 milioane de euro, in crestere cu 24,1% fata de aceeasi perioada a anului precedent. Reteaua de magazine a operatorului cuprinde 70 de locatii in toata tara.