Prima televiziune 4K din România va începe să emită sâmbătă, 24 noiembrie, unele meciuri de fotbal, transmisiuni din motorsport și documentare la calitate 4K, a anunțat vineri RCS&RDS. Pentru moment, Digi 4K, prima televiziune din țară care emite Ultra HD, va fi disponibilă pentru abonații Digi TV (cablu digital), din marile orașe și, treptat, difuzarea se va extinde la toată rețeaua de abonați la servicii de televiziune digitală.

Prima televiziune 4KFoto: RCS-RDS
  • "De sâmbătă, 24 noiembrie, postul va intra în etapa de teste și abonații Digi TV vor putea experimenta, pentru început, calitatea 4K a unor meciuri de fotbal, transmisiuni din motorsport și documentare. Duminică, 25 noiembrie, de la ora 15:00, iubitorii motorsportului se vor putea delecta cu transmisiunea live a Marelui Premiu al Emiratelor Arabe Unite (EAU), desfășurat la Abu Dhabi, pe circuitul Yas Marina (în direct și pe Digi Sport 2).", se arată în comunicatul companiei.

Postul va fi disponibil doar în grila Digi TV (cablu digital), gratuit, pentru perioada de testare, iar identificarea canalului se va realiza doar prin rescanare. Pentru a viziona corect și la calitatea 4K programele televiziunii, abonații trebuie să dețină un televizor cu rezoluție Ultra HD.