​Adunarea Generală a Acționarilor (AGA) RCS&RDS a confirmat luni, 11 martie, numirea lui Dan Ioniță (40 de ani), co-director financiar al companiei, în calitate de membru neexecutiv cu drepturi depline în cadrul Consiliului de Administrație (CA) al companiei, a anunțat marți grupul DIGI. Dan Ioniță fusese numit interimar în această poziție, în data de 5 februarie, când compania a anunțat demisia lui Ioan Bendei.

Ioan Bendei, membru executiv in boardul RCS&RDSFoto: Hotnews

Dan Ioniță deține, din 2015, funcția de Co-Director Financiar al RCS & RDS. El s-a angajat în companie în 2007, în calitate de manager de raportare, și a fost promovat manager financiar, în 2008. Anterior experienței din domeniul comunicațiilor electronice, Dan Ioniță a lucrat în audit și consultanță în afaceri. Este licențiat în Contabilitate, la Academia de Studii Economice (ASE) din Bucureşti, şi a absolvit un master în Sisteme Informatice.

  • Dan Ioniță fusese numit membru neexecutiv interimar al CA, din data de 5 februarie 2019, după ce Ioan Bendei și-a prezentat demisia, invocând 'motive personale'.

Demisia lui Ioan Bendei, vicepreședinte și administrator al RCS&RDS, a venit în contextul în care acesta a fost condamnat în primă instanță, în luna ianuarie 2019, la 4 ani de închisoare cu executare în dosarul drepturilor de televizare.

Tot în ședința din 11 martie, acționarii RCS&RDS au mai decis ca Valentin Popoviciu, Vicepreședinte al CA al RCS&RDS S.A., să devină membru executiv al Consiliului, cu atribuții decizionale și de reprezentare a operatorului de comunicații mobile.

În prezent, componența CA al RCS&RDS S.A. este următoarea: Serghei Bulgac (Președinte al CA și Director general), Valentin Popoviciu (Vicepreședinte, membru executiv), Mihai Dinei (membru neexecutiv), Dan Ioniță (membru neexecutiv), Bogdan Ciobotaru (membru neexecutiv).

  • Condamnări în primă instanță în dosarul drepturilor de televizare: DIGI va ataca la Curtea de Apel decizia dată de Tribunalul București

Dumitru Dragomir

Dumitru Dragomir

Foto: Rompres

Amintim că Ioan Bendei a fost condamnat de Tribunalul București, în luna ianuarie 2019, la 4 ani de închisoare cu executare în dosarul drepturilor de televizare, pentru infracțiunea de complicitate la spălare de bani în legătură cu calitatea acestuia de administrator al Integrasoft.

De asemenea, Tribunalul București a condamnat și societatea RCS & RDS în legătură cu infracțiunea de spălare de bani, aplicând societății RCS&RDS o amendă penală de 1.250.000 lei. Hotărârea Tribunalului București a dispus și confiscarea de la RCS&RDS a sumei de 3.100.000 euro plus 655.124 lei și menținerea măsurii sechestrului dispusă inițial de DNA cu privire la două imobile deținute de RCS&RDS.

Societatea Integrasoft a fost condamnată în legătură cu infracțiunea de complicitate la spălare de bani și i-a fost aplicată o amendă penală de 700.000 lei.

Serghei Bulgac (Director General și Președinte al consiliului de administrație al RCS&RDS), Mihai Dinei (administrator al RCS&RDS), precum și Alexandru Oprea (fost Director General al RCS&RDS) au fost achitați cu privire la toate acuzațiile aduse prin rechizitoriul DNA.

În același dosar, Dumitru Dragomir a fost condamnat la pedeapsa cu închisoarea de 4 ani cu executare în legătură cu infracțiunile de luare de mită și complicitate la spălare de bani, Bădiță Florin Bogdan (administrator al Bodu SRL) a fost condamnat la pedeapsa cu închisoarea de 4 ani cu executare în legătură cu infracțiunile de complicitate la luare de mită și spălare de bani, societatea Bodu S.R.L. a fost condamnată în legătură cu infracțiunile de complicitate la luare de mită și spălare de bani, iar Bogdan Dumitru Dragomir a fost achitat cu privire la toate acuzațiile aduse prin rechizitoriul DNA.'

Grupul DIGI a precizat în comunicatul de la BVB că va ataca deîndată la Curtea de Apel decizia dată de Tribunalul București, ca fiind profund injustă, incorectă și neîntemeiată. Și Dumitru Dragomir a susținut, după decizia instanței, că este nevinovat și că procurorii nu au nicio probă împotriva sa.