Vodafone a anunțat miercuri lansarea în premieră pe piața din România a primelor abonamente 5G, noile viteze de internet putând fi atinse în București, Cluj-Napoca și Mamaia. Compania vinde noile abonamente la pachet cu un smartphone compatibil 5G produs de chinezii de la Xiaomi, deși lansarea rețelei 5G s-a făcut folosind smartphone-uri Huawei.

Ministrul Petrescu si lansarea 5G cu terminale HuaweiFoto: Hotnews

Compania a pus în vânzare două abonamente care includ trafic de date nelimitat și costa 17 euro/lună și respectiv 25 de euro/lună pentru o perioadă de 2 ani.

Cele două abonamente sunt vândute la pachet cu smartphone-ul Xiaomi Mi Mix 3 (Dual SIM) care poate fi achitat în rate lunare:

- de 25 de euro și avans de 216 euro în cazul abonamentului de 17 euro

- 30 de euro și un avans de 96 euro în cazul abonamentului de 25 de euro

Vezi AICI detalii privind serviciile furnizate prin noile abonamente 5G.

  • Suntem foarte mândri să fim printre putinii operatori de la nivel global și primul din România care au lansat servicii și ofertă comercială 5G. Acest lucru vorbește despre angajamentul nostru de a ne consolida poziția de lideri în inovație, nu doar la nivel local, dar și la nivel global asigurându-ne că utilizatorii din România au oportunitatea de a experimenta tehnologii de top.”, a declarat Mostafa El Beltagy, Director Customer Business Unit, Vodafone România.

Prima rețea 5G din România, lansată luna trecută de Vodafone în București, a fost construită cu tehnologia chinezilor de la Huawei, iar vitezele superioare de internet mobil au fost demonstrate în prezența ministrului Comunicațiilor, folosind terminalul Huawei Mate 20X (5G). Grupul Vodafone a anunțat în data de 22 mai că a suspendat temporar, în Marea Britanie, precomenzile pentru acest terminal pe fondul incertitudinilor legate de noile modele 5G ale Huawei.

Contactați atunci de HotNews.ro, oficialii Vodafone România au precizat că terminalul folosit luna trecută pentru testarea vitezelor 5G a fost Huawei Mate 20X (5G), dar că suspendarea precomenzilor pentru acest model de telefon este o decizie a Vodafone doar pentru piața din Marea Britanie, nu și pentru cea din România.

  • Încă un operator pregătește lansarea 5G în România: RCS&RDS și Ericsson vor arăta noile viteze de internet în București

În afară de Vodafone, încă un mare operator de comunicații mobile pregătește lansarea serviciilor 5G în București. RCS&RDS a anunțat săptămâna trecută că joi, 27 iunie, va testa tehnologia 5G live în cea mai aglomerată zonă a Capitalei - Centrul vechi, împreună cu producătorul suedez de rețele telecom Ericsson.