- "Fiind Asociația care promovează îmbunătățirea serviciilor de urgență în Europa, suntem foarte dezamăgiți că aflăm că una dintre victime a sunat de 3 ori la 112, vecinii au apelat de asemenea la 112, dar poliția a intervenit doar a doua zi. 3 locații au fost furnizate greșit. Nu este pentru prima dată când în România s-au produs probleme serioase de localizare care au pus viața cetățenilor în pericol.", au precizat pentru HotNews.ro reprezentanții EENA, asociație neguvernamentală care promovează îmbunătățirea serviciilor de urgență în Europa.
VIDEO Cum funcționează tehnologia AML
STS a lansat această licitație abia în vara anului trecut, iar acum acest contract controversat a ajuns pe rolul Curții de Apel București.
STS nu a implementat această tehnologie gratuită, licitația pentru modernizarea 112 este blocată, singura recomandare cu care vine acum Serviciul fiind să ne instalăm pe smartphone-uri o aplicație pe care a dezvoltat-o pentru o localizare mai bună, dar care până acum are doar 10.000 de descărcări.
- Pentru detalii citește: STS: Adolescenta de 15 ani ar fi putut fi localizată cu precizie dacă ar fi folosit aplicația Apel 112, care poate fi descărcată pe telefon. Ar fi fost vital
STS asigură din nou vineri seara că a procedat corect și că se preocupă constant de modernizarea infrastructurii 112, deși sistemul este aproape de a ceda
Serviciul de Telecomunicații Speciale (STS), care gestionează sistemul 112, a transmis vineri seara, noi precizări în care susține că a procedat corect și că "a avut și are o preocupare constantă pentru modernizarea infrastructurii acestuia, cât și pentru îmbunătățirea localizării apelurilor provenite din rețelele mobile."
În acest sens, STS dă ca exemplu licitația lansată anul trecut pentru modernizarea 112, controversatul contract de peste 184,7 milioane lei care a ajuns pe rolul Curții de Apel București, și aplicația gratuită pe care a dezvoltat-o pentru telefoane inteligente, care are o acurateșe de ordinul metrilor și zecilor de metri, care de la lansare (februarie 2019) și până acum are 32.186 de descărcări.
Putem sa crapam toti, ei sa prospere, lipitorile dreaq...
Sper sa fie cantecul de lebada al acestor mizerabili politicieni ce ne sug de 30 de ani
2) Daca rapitul se afla într-un subsol sau spațiu închis GPS-ul devine imprecis. Daca esti reperat într-o zona de 250m x 250m pai este necesara perchizitionarea a zeci de case sau apartamente, lucru impractic.
Ok.Sa spioneze! Si ce vor afla?
Nimic.
Sper ca majoritatea au conversatii normale , de nici un interes public.
Aranjamentele de mita...se fac la telefon?F bine.Atunci sa aflam si noi.
Academia de Politie a fost implicata in scandalul amenintarii cu moartea a unui jurnalist.S-a trecut foarte usor peste subiect.Si-a dat demisia si gata.
La aceasta scoala se pregatesc cei care asteapta 4 ore sa intervina intr-un caz de sechestrare / omor.
2.Probabil un spatiu de 250x250 m patrati este greu de perchezitionat de O SINGURA PERSOANA.
In situatii speciale mobilizarea este pe masura
Interesul nostru este PROTEJAREA VIETII si sigurantei copiilor nostri si a nostra in general.
Nu ma intereaza nici o discutie de ..spionare.
Sa spioneze! Vom vedea.
1) Si ce ma rog mare scofala daca se stie unde sunt? Daca sunt "curat", nu am nimic de ascuns. N-au decat sa ma intrebe si le spun si singur.
2) Chiar si asa e mai bune decat kilometri!
Apoi vezi ce spune "nlln". Cu observatia ca sistemul permite DOAR localizarea, nu si interceptarea si inregistrarea convorbirilor. Care ar trebui sa se faca oricum daca suni la 112.
Locuiesc in afara țării, m as întoarce, dar aproape in fiecare zi citesc știri care ma lasă masca.
Cand se va trezi acest popor?
De intors nu ai sa te intorci. prin 2000 cand eram in ro, in cateva ocazii am vazut oameni care s-au intors si constatarea a fost ca nu se mai adapteaza "inapoi".
Daca te gandesti la pensie? gresesti. la pensie ai nevoie de un sistem de sanatate capabil. Ro nu il are. medicii pleaca, diplome facute pe genunchi, nici de predat nu mai are cine.
nu are cum sa isi revina. trebuie schimbare calumea.
dar si la mine, speranta moare ultima... :)
Iar acum, vor incerca sa-l puna sub comanda politica (a ministerului), sub pretextul "reformarii".
Sa fim seriosi, STS-ul a functionat independent si de asta a fost tinut cu tehnologii care sa nu "deranjeze" prea mult, suficient ca ascultau deja prea mult.
Constitutional CSAT trebuie sa fie singurul organism care controleaza STS, nu vreun panglicar de ministru tovaras de pahar cu mafiotii pe care ar trebui sa-i asculte.
poate un GSM 2, fără android, blocat - noroc că 112 poate fi apelat și cu tastele blocate!
Acum e cetatean sirb, papa continuu bani de la contribuabilul roman. Nu m-ar mira, ca tot firma lui sa fi contestat si contractul pentru modernizarea 112.
Si cine stie cu ce secrete de Stat a fugit acolo, ca si la astea avea acces, era in Comisia SRI de la Camera deputatilor.
Ghita, borfasul prieten al altui nenorocit, ponta, mitomanul, in prim-ministeriatul caruia s-a produs tragedia de la Colectiv.
Ajunge cu scuzele!
Android și iOS au fiecare o soluție de localizare de urgență de vreo 6-7 ani. Dacă sistemul AML e implementat ok, se va activa și se va trimite locația doar la apelurile definite ca fiind de urgență.