Licitație IT de peste 70 milioane de lei la Finanțe: Sunt absolut necesare reparații și asistență tehnică la serverele centrale care susțin aplicații critice

de Adrian Vasilache     HotNews.ro
Miercuri, 2 octombrie 2019, 16:56 Economie | Telecom


Ministerul Finantelor
Foto: Facebook/ Ministerul Finantelor Publice
Ministerul Finanţelor are neapărat nevoie de reparații, întreținere și asistență tehnică hardware și software pentru serverele aflate la nivel central, care susțin aplicații critice precum: evidența fiscală a contribuabililor persoane fizice și juridice, spațiul privat virtual al contribuabililor (SPV) ori sistemele informatice pentru asigurarea schimbului automat de informații între administrațiile fiscale la nivelul UE. Pentru aceasta, Ministerul a lansat miercuri, 2 octombrie, o licitație deschisă pentru încheierea unui acord-cadru cu o valoare estimată de peste 70 milioane de lei.

Ministerul Finanțelor a lansat miercuri, 2 octombrie, o licitație deschisă pentru achiziția de servicii de întreținere și asistență tehnică hardware și software pentru serverele aflate la nivel central.

 • De ce are nevoie Ministerul de Finanțe de achiziția acestor servicii - Detalii din Caietul de sarcini:

"În prezent Ministerul Finanţelor Publice (MFP) are în dotare o infrastructură de peste 626 de echipamente instalate și aflate în funcțiune la nivel central.

Acest parc de echipamente sustine aplicaţii critice (Portalurile internet/extranet/intranet, evidența fiscală a contribuabililor persoane fizice și juridice, platforma de depunere documente DEDoc, spațiul privat virtual al contribuabililor (SPV), PatrimVen, Trezoreria Centrală, sistemul informatic pentru raportarea situaţiilor financiare ale instituţiilor publice – ForExeBug, sistemele informatice pentru asigurarea schimbului automat de informații între administrațiile fiscale la nivelul UE (Automatic Exchange Of Information (AEOI), sistemul informatic Mini One Stop Shop (M1SS)), Sistemul Informatic de Administrare a Creanțelor Fiscale (SIAC), depozitul de date, managementul documentelor şi mesagerie etc.) care ajută la îndeplinirea misiunii MFP și a instituțiilor din subordine de programare și gestiune a bugetului statului și de îmbunătățire permanentă a colectării creanţelor bugetare printr-o administrare eficientă a impozitelor, taxelor, contribuţiilor şi a altor sume datorate bugetului general consolidat.

Pentru buna desfăşurare a activităţii MFP și instituțiilor din subordine este necesară asigurarea disponibilităţii şi funcţionării în parametri normali a serviciilor expuse atât publicului cât şi zonei de lucru interne a întregii organizații a MFP, servicii susţinute de către sistemul informatic integrat. In acest sens se impune respectarea unor standarde şi dimensionări care să asigure puterea de procesare, stocare, disponibilitate, scalabilitate, continuitate, nevoia de securitate, integrare şi backup pentru a putea susţine aplicaţiile IT şi timpii de răspuns necesari.

Ţinând cont de importanţa echipamentelor hardware/software dar şi a datelor stocate la nivel central, sunt absolut necesare:
 • Servicii de repararea și întreținerea hardware şi software a Echipamentelor informatice, de tip reactiv (cap 5.1.: Servicii de reparare și întreținere hardware și software a Echipamentelor informatice care sunt sau urmează să intre în perioada de postgaranție);
 • Servicii de asistenţă tehnică (informatică) hardware şi software, de tip proactiv: Servicii de asistență tehnică hardware și software, de tip proactiv (cap 5.2) şi Servicii de asistenţă tehnică software, la cerere (cap 5.3).
Serviciile din categoria celor de mai sus trebuie să se regăsească în cele trei loturi distincte care fac obiectul acordului cadru, și anume:
 • Lotul 1: Întreținere hardware și software platforme IBM (valoarea estimată a contractului - 54.102.330 lei)
 • Lotul 2: Întreținere hardware și software platforme non-IBM (valoarea estimată de 11.789.342 lei);
 • Lotul 3: Întreținere software produse Oracle și Quest Software (valoarea estimată de 4.894.785 lei)", se arată în caietul de sarcini al licitației.

Termenul limită pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare este 31 octombrie 2019.

La jumătatea acestui an a fost publicată în Monitorul Oficial o scrisoare de întrerupere a acordului pentru modernizarea Fiscului, motiv pentru care trebuie să dăm banii înapoi – peste 17 milioane euro.

HotNews.ro a relatat în exclusivitate marți, 1 octombrie, cum s-au cheltuit banii din acest împrumut pentru modernizarea Fiscului, pe baza datelor dintr-un raport al unui auditor independent, document ce se află la ANAF.

Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

2011 vizualizari

 • +1 (3 voturi)    
  Și cine va folosi „tehnica IT”!? (Miercuri, 2 octombrie 2019, 17:04)

  Raoke [utilizator]

  Angajații A.N.A.F.? Țiitoarele de milițieni, popi și apeviști, cum s-au angajat la Brașov, spre exemplu, în ultimii 3 ani!?
 • 0 (0 voturi)    
  Licitatie IT (Miercuri, 2 octombrie 2019, 17:19)

  Alex_100 [utilizator]

  iar o licitatie tehnica unde 80% din punctaj este data pentru pretul cel mai mic. Bafta sa gasiti experti buni in domeniu cu o asemenea logica.
 • +2 (2 voturi)    
  Si cu proiectul pe banii de la Banca Mondiala (Miercuri, 2 octombrie 2019, 18:03)

  Maspp [utilizator]

  ce-ati facut ? Ati renuntat acum 2 ani ca asa a vrut Dragnea. Nu era bun proiectul facut de specialisti straini, nu erau buni banii gratis, nu era bine caci cheltuielile trebuiau avizate de BM si implementarile verificate de specialisti straini. Acum faceti licitatie de 70 mil lei pe bani de la buget. Mizerabil.
 • 0 (0 voturi)    
  De 15 milioane de Euro (Miercuri, 2 octombrie 2019, 18:59)

  t4v1 [utilizator]

  Nu mai bine isi face AANF-ul o echipa tehnica interna?


Abonare la comentarii cu RSS

ESRI

Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by