Premieră în licitațiile publice. Societatea de Transport București (STB) a lansat o licitație deschisă de peste 530.000 de euro pentru achiziția de comunicații mobile în care a lăsat inițial și numele operatorului cu care are în prezent contract. "Comunicații de date pe SIM-Orange" și 'comunicații de date pe mobile pentru sistemul info călători - Orange', arată datele din Sistemul electronic de achiziții publice. Ulterior, STB a revenit cu clarificări, ștergând numele Orange.

licitatie STBFoto: Hotnews

Societatea de Transport București (STB) a demarat în data de 9 octombrie o licitație deschisă pentru achiziția de servicii de comunicatii integrate (telefonie fixa, mobila, internet, MPLS) si comunicatii de date mobile. Mai exact, STB vrea să încheie un acord cadru pe 2 ani, cu o valoare estimată la peste 530.000 de euro, care este împărțit în trei loturi de servicii. La două dintre acestea însă, STB a lăsat în anunț numele unui posibil câștigător:

Click pentru a deschide

  • Lot 1. Servicii de comunicații integrate - valoarea estimată 329.304 euro
  • Lot 2. "Comunicații de date pe SIM-Orange" - valoarea estimată 30.900 euro
  • Lot 3. 'Comunicații de date pe mobile pentru sistemul info călători - Orange' - 170.160 euro, arată datele din anunțul de licitație.

STB nu a dat erată, dar în anunțul din SICAP a dat o clarificare prin care a șters numele Orange din dreptul celor două loturi de servicii solicitate:

  • "denumirea lotului 2 este" comunicatii de date pe SIM" denumirea lotului 3 este" comunicatii de date pe mobile pentru sistemul info calatori"

Datele din Sistemul Electronic de Achiziții Publice arată că pentru cele două loturi licitate acum, STB are contract cu Orange, în urma unei proceduri demarate anul trecut.

Click pentru a deschide

În luna octombrie 2018, STB a lansat o procedura simplificată pentru achiziția unor servicii similare de comunicații pentru o perioadă de 12 luni. Acordul cadru, cu o valoare de peste 158.000 de euro, era împărțit în mai multe loturi. Majoritatea acestor loturi au fost câștigate de Orange. Celălalt operator câștigător a fost DIGI/RCS&RDS.

  • HotNews.ro a solicitat STB să ofere o explicație pentru toată această situație și să dea asigurări că nu este o licitație cu dedicație și vom reveni cu precizări imediat ce le vom primi.