​Guvernul a aprobat joi o Ordonanță de Urgență în urma căreia românii își vor putea plăti online prin intermediul platformei Ghișeul.ro, și taxele pentru pașaport, pentru permisele de conducere, pentru certificatele de înmatriculare și pentru autorizațiile de circulație provizorie, a anunțat vineri pe pagina sa de Facebook Sabin Sărmaș, președintele Autorității pentru Digitalizarea României (ADR).

Noi servicii online in Ghiseul.roFoto: Autoritatea pentru Digitalizarea Romaniei

În scurt timp vom implementa propriu-zis și aceste facilități pe platforma www.Ghiseul.ro, a mai spus acesta.

Pe site-ul Guvernuluise precizează că în ședința de joi s-a aprobat o Ordonanță de urgență pentru modificarea unor acte normative în vederea extinderii categoriilor de plăți care pot fi efectuate prin intermediul Sistemului național electronic de plată online.

Prin Ghișeul.ro se pot plăti impozite şi taxe stabilite de instituţiile publice înrolate în sistem precum și amenzi contravenţionale cu deducerile aferente plăţii în 15 zile calendaristice. De la începutul lunii aprilie 2020, și plățile pentru CAS, CASS și impozitul pe venit, aferente declarației unice pentru persoane fizice, persoane fizice autorizate și intreprinderi individuale se pot achita online prin această platformă în care sunt înscriși 700.000 de utilizatori.