​Primăria Sector 5, condusă de Daniel Florea (PSD), vrea să cumpere tablete pentru minim 25.000 de elevi și 3.000 de profesori care ar avea nevoie de astfel de echipamente pentru susținerea online a cursurilor, potrivit unui anunț de licitație deschisă publicat în SEAP. Achiziția se va face din fonduri bugetare de către Economat Sector 5 SRL, firmă al cărei asociat unic este Consiliul local al Sectorului 5. Prețul estimat al unei tablete cu internet 4G nelimitat pe 2 ani este de 1.691 lei (fără TVA).

TableteFoto: AGERPRES
  • "Primăria Sector 5 prin Economat Sector 5 SRL se alătură eforturilor Ministerului Educației și Cercetării de a găsi soluții pentru elevii aflați într-o situație de vulnerabilitate educațională. Prin dotarea acestora cu echipamente IT noi, cu o posibilă conectare la rețeaua de internet, se va putea asigura continuarea învățării la distanță în contextul suspendării cursurilor din cauza evoluției situației epidemiologice naționale..(...)
  • Autoritatea contractantă realizează această procedură de furnizare tablete pentru un număr minim de 25.000 de elevi și 3.000 de profesori care ar avea nevoie de asemenea echipamente IT necesare susținerii online a procesului de predare-învățare-evaluare, în contextul suspendării cursurilor din cauza evoluției situației epidemiologice naționale determinate de răspândirea coronavirusului SARS-CoV-2, în conformitate cu Hotărârea nr. 96 din data de 07.05.2020 emisă de Consiliul Local al Sectorului 5 București.", se arată în Caietul de sarcini al licitației.

Acordul cadru presupune furnizarea de tablete în număr de minim 28.000 de tablete și maxim de 35.000 bucăți, la un preț unitar fără TVA în cuantum de 1.691 lei/produs.

În varianta în care se vor cumpăra 35.000 de tablete contractul este estimat la valoarea de 59.185.000 lei fără TVA, în timp ce dacă se vor cumpăra doar 28.000 de tablete, valoarea estimată a acordului cadru este de 47.348.000 lei fără TVA.

La specificațiile tehnice se arată că tabletele trebuie să aibă cea mai recentă versiune a sistemului de operare Android, respectiv Android 10, procesor octa core, display de minim 10 inch cu rezoluție minimă 1280x800 pixeli, spațiu de stocare de minim 32 Gb, baterie de 5.000 mAh și tastatură fizică alfanumerică cu touchpad, pliabilă peste display și carcasă specială care să protejeze tableta.

Click pentru a deschide

Acordul cadru se încheie de la data semnării de ambele părți contractante cu durată de 12 luni. Se estimează că frecvența de atribuire a contractelor subsecvente va fi lunară.

Tabletele vor fi livrate cu conexiune la internet 4G nelimitat pe o perioadă de 24 luni.

Condiții de participare la licitație:

Contractul nu este împărțit în loturi, criteriul de atribuire fiind cel mai bun preț calitate - preț, în care prețul contează în proporție de 70%.

Ofertanții interesați trebuie să demonstreze că au avut media cifrei de afaceri de cel puțin 7.000.000 lei pe ultimii 3 (trei) ani. De asemenea, trebuie să facă dovada faptului că au livrat în ultimii trei ani, calculaţi până la data limită de depunere a ofertelor, produse similare celor care fac obiectul achiziției în valoare de minim 7.000.000 lei fara TVA la nivelul unui contract sau al mai multor contracte.

Termenul limită de depunere a ofertelor este 6 octombrie 2020. În aceeași zi va avea loc și deschiderea ofertelor.