- "Primăria Sector 5 prin Economat Sector 5 SRL se alătură eforturilor Ministerului Educației și Cercetării de a găsi soluții pentru elevii aflați într-o situație de vulnerabilitate educațională. Prin dotarea acestora cu echipamente IT noi, cu o posibilă conectare la rețeaua de internet, se va putea asigura continuarea învățării la distanță în contextul suspendării cursurilor din cauza evoluției situației epidemiologice naționale..(...)
- Autoritatea contractantă realizează această procedură de furnizare tablete pentru un număr minim de 25.000 de elevi și 3.000 de profesori care ar avea nevoie de asemenea echipamente IT necesare susținerii online a procesului de predare-învățare-evaluare, în contextul suspendării cursurilor din cauza evoluției situației epidemiologice naționale determinate de răspândirea coronavirusului SARS-CoV-2, în conformitate cu Hotărârea nr. 96 din data de 07.05.2020 emisă de Consiliul Local al Sectorului 5 București.", se arată în Caietul de sarcini al licitației.
Acordul cadru presupune furnizarea de tablete în număr de minim 28.000 de tablete și maxim de 35.000 bucăți, la un preț unitar fără TVA în cuantum de 1.691 lei/produs.
În varianta în care se vor cumpăra 35.000 de tablete contractul este estimat la valoarea de 59.185.000 lei fără TVA, în timp ce dacă se vor cumpăra doar 28.000 de tablete, valoarea estimată a acordului cadru este de 47.348.000 lei fără TVA.
La specificațiile tehnice se arată că tabletele trebuie să aibă cea mai recentă versiune a sistemului de operare Android, respectiv Android 10, procesor octa core, display de minim 10 inch cu rezoluție minimă 1280x800 pixeli, spațiu de stocare de minim 32 Gb, baterie de 5.000 mAh și tastatură fizică alfanumerică cu touchpad, pliabilă peste display și carcasă specială care să protejeze tableta.

Click pentru a deschide
Acordul cadru se încheie de la data semnării de ambele părți contractante cu durată de 12 luni. Se estimează că frecvența de atribuire a contractelor subsecvente va fi lunară.
Condiții de participare la licitație:
Contractul nu este împărțit în loturi, criteriul de atribuire fiind cel mai bun preț calitate - preț, în care prețul contează în proporție de 70%.
Ofertanții interesați trebuie să demonstreze că au avut media cifrei de afaceri de cel puțin 7.000.000 lei pe ultimii 3 (trei) ani. De asemenea, trebuie să facă dovada faptului că au livrat în ultimii trei ani, calculaţi până la data limită de depunere a ofertelor, produse similare celor care fac obiectul achiziției în valoare de minim 7.000.000 lei fara TVA la nivelul unui contract sau al mai multor contracte.
Termenul limită de depunere a ofertelor este 6 octombrie 2020. În aceeași zi va avea loc și deschiderea ofertelor.
Vrem, nu vrem - nu sunt PFA sa se descurce fiecare cu echipamentele.
Un profesor debutant are sub 2500 lei net. Maxim cu vechime 25 ani+, facultate si gradul I e mai mic decat salariu mediu (3200), cresterea de 50-100 lei pentru fiecare grad sau 5 ani vechime.
Altul poate are 3 copii si e parinte singur. Patasti...
Mai nou te poti descurca binisor fara laptop cat sa vezi un film pe Netflix sau la stiri pe telefon. Dar unii nu sunt chiar din era tehnologica si nici nu au visat vreodata ca le trebuie calculator.
Aproape trei luni vacanță. 4 ore de muncă pe zi.
Să-ți mai scriu?
De vina pentru performantele invatamantului sunt ale intregii societati: promovarea nulitatilor (curve, manelisti, politicieni, "afaceristi"), portita de castig prin plecatul in afara tarii si/sau infractionalitate; datorita platii per elev directorii mentin clase de 30-35 elevi si obliga profesorii la pastrarea elevilor cu rezultate sub nota de trecere (la liceu ar fi sanse sa abandoneze, nefiind obligatorii ultimele clase).
Pentru cele 4 ore e nevoie de pregatire suplimentara - de ex se fac fise, se pregateste o metoda la educatie plastica, pentru clasele mari se citeste lectia (unii profesori predau zece materii, uneori din spectrul larg al specializarii), se corecteaza lucrari / referate / teme, se pregatesc slide-uri daca e cazul.
Despre cele 3 luni de vacanta nu e chiar asa, liceele tehnologice termina la 15 iulie, iar toti profesorii incep activitate la 1 septembrie - se impart orele, se face orar, cine are noroc face atunci planificarile si planurile de lectie (ultimele cerute doar de unii directori comunisti). Ca si in timpul scolii exista tot felul de consilii profesorale, comisii si comitete.
Spre deosebire de elevi care au program continuu, profesorii pot avea ferestre in orar.
Daca ai si familie, ai pus-o
Alea macar aveau 1.6 GHz toate core-urile , astea e ciudatenie cu 1.2 ala
Rezolutie HD in loc de Full-HD? La 10 inci?
Permisibilitate de mufa micro-USB, standard invechit care genereaza multe probleme de rezistenta?
Asa ceva trebuia rezervat numai celor foarte saraci.