Ministerul de Finanțe și Fiscul vor să cumpere până la 3700 de laptopuri pentru munca de acasă a numeroși angajați în contextul pandemiei de COVID-19

de Adrian Vasilache     HotNews.ro
Marţi, 3 noiembrie 2020, 10:16 Economie | Telecom


Ministrul Finantelor in videoconferinta
Foto: Ministerul Finantelor Publice
​O parte considerabilă a angajaților din Ministerul de Finanțe, ANAF și direcțiile regionale au nevoie de laptopuri pentru a-și desfășura activitatea la domiciliu/telemuncă, în timp ce în sediile acestor instituții își vor desfășura activitatea mai puțini angajați, pentru a combate și diminua riscurile generate de pandemia de COVID-19. Informațiile apar în caietul de sarcini al unei licitații demarate de Finanțe pentru achiziția a maxim 3700 de laptop-uri pentru angajați, contract cu o valoare estimată la 11,1 milioane de lei (cu TVA).

Ministerul Finanțelor Publice a demarat marți, 3 noiembrie, o licitație deschisă pentru încheierea unui acord cadru privind achiziția a maxim 3700 de laptop-uri pentru angajații din Minister, ANAF și Direcțiile regionale în vederea desfășurării muncii de acasă, contract cu o valoare estimată la maxim 11,1 milioane de lei (inclusiv TVA).

Cum este motivată această achiziție:


 • "Având în vedere contextul actual, în vederea combaterii/diminuării riscurilor apărute și a restricțiilor Covid 19, se impune prezența la locul de muncă, în sediile MFP/ANAF/DGAMC a unui număr cât mai redus de personal cu asigurarea în același timp a condițiilor tehnice ca o parte din personal să își poată desfășura activitatea la domiciliu/telemuncă astfel încât MFP și instituțiile din subordine să funcționeze la întreaga lor capacitate. (...)
 • Produsele sunt necesare pentru a permite desfășurarea muncii la domiciliu pentru o parte considerabilă a angajaților MFP, ANAF și direcțiilor regionale, în condiții de pandemie. Laptop-urile care se vor achiziționa vor fi utilizate pentru a permite accesul angajaților, de la domiciliu, în condiții de siguranță informatică, în sistemul informatic al MFP", se arată în Caietul de sarcini al licitației.

Factorii interesați în implementarea contractului sunt:
 • - Angajații din Ministerul Finanțelor Publice, Agenția Națională de Administrare Fiscală aparat central și instituții subordonate din teritoriu care utilizează sistemul informatic al MFP
 • - Ministerul Finanțelor Publice prin Centrul Național pentru Informații Financiare care administrează și dezvoltă Sistemul Informatic al MFP
 • - Ministerul Finanțelor Publice prin Centrul Național pentru Informații Financiare care va implementa Contractul și va intra în relație directă cu Contractantul pe perioada derulării acestuia

Care este situația actuală în Ministerul de Finanțe și ANAF în privința numărului de laptop-uri:

Conform caietului de sarcini, în prezent sunt utilizate următoarele laptop-uri:
 • - În MFP se utilizează un număr de 94 buc laptop HP ProBook 650G1 (achiziție 2014), un număr de 68 buc laptop Lenovo Thinkpad L540 (achiziție 2015) si un număr de cca. 290 buc. laptop-uri mai vechi de anul 2014
 • - În ANAF aparat propriu (inclusiv in Direcția Generala Antifraudă Fiscala si Direcția Regionala Antifraudă Fiscala București) se utilizează un număr de 252 buc laptop HP ProBook 650G1 (achiziție 2014), un număr de 78 buc laptop Lenovo Thinkpad L540 (achiziție 2015) si un număr de cca. 260 buc. laptop-uri mai vechi de anul 2014.

Drept urmare, Ministerul de Finanțe vrea acum să cumpere între minim 1500 de laptop-uri și maxim 3700 de laptop-uri. Valoarea maximă estimată a acordului-cadru este de 9.327.731 lei (fără TVA), respectiv 11.100.000 lei (TVA inclus), contract ce va fi finanțat din fonduri bugetare.

Condiții de participare la licitație

Ofertanții interesați (operatori economici sau membrii asocierii de operatori economici împreună) trebuie să facă dovada produselor similare furnizate în ultimii 3 ani, calculați de la termenul limită pentru depunerea ofertelor, din care să rezulte că acesta a furnizat produse similare celor care fac obiectul achiziției pentru care se depune oferta, la nivelul a maxim a 3 contracte, cu indicarea valorilor, datelor și a beneficiarilor publici sau privați, în valoare cumulată de minim 3.000.000 lei fără TVA.

Termenul limită pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare este 4 decembrie 2020. În aceeași zi va avea loc și ședința de deschidere a ofertelor.
Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

5258 vizualizari

 • +2 (2 voturi)    
  excellent... (Marţi, 3 noiembrie 2020, 10:20)

  demaGOGU [utilizator]

  ...programul tb extins la fiecare roman in teletravail, nu doar la oamenii fiscului!
 • +1 (1 vot)    
  ... (Marţi, 3 noiembrie 2020, 10:29)

  klaudyuxxx [utilizator]

  ministerul educatiei ce face?
 • +1 (1 vot)    
  Muncă efectivă (Marţi, 3 noiembrie 2020, 10:32)

  Celbland [utilizator]

  Laptopurile trebuie cumpărate numai celor care muncesc cu adevărat, iar cei care de obicei joacă Solitaire la serviciu să-și cumpere singuri.
  Astfel, ministerul va economisi cel puțin jumătate din bani.
 • 0 (0 voturi)    
  Laptopuri OK dar aplicatiile (Marţi, 3 noiembrie 2020, 13:00)

  Koczka [utilizator]

  Bănuiesc că toți angajații aveau stații pe care rulau aplicații și cu care se conectau la serverele de baze de date. Dacă intenționează să utilizeze VPN la conectarea pe stațiile existente, mi se pare o risipă și o bătută pe loc. Poate ar fi util sa migreze aplicațiile in cloud și să renunțe la stațiile existente.
  Dar asta trebuia pregătită din timp, macar sa fi început din martie. In timp nici nu mai vad necesitatea ocupării unui spatiu cu birouri atât de mare, cel puțin să concentreze activitățile informatice în sediul central.
 • 0 (0 voturi)    
  Folosesc laptopul sa se conecteze remote la pc-ul (Marţi, 3 noiembrie 2020, 13:38)

  strutul [utilizator]

  de la serviciu.

  De ce nu le dau pc-ul de la serviciul acasa?
 • +3 (3 voturi)    
  HP ProBook 650G1 / Lenovo Thinkpad L540 (Marţi, 3 noiembrie 2020, 13:40)

  strutul [utilizator]

  Au configuratii mai mult decat decente pentru programele folosite. Faptul ca sunt cumparate acum 5-6 nu e motiv de casare.


Abonare la comentarii cu RSS

ESRI

Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by