​Poșta Română a alocat bugetul pentru achiziționarea de servicii de recrutare a unui nou director general, buget care ar urma să fie aprobat în ședința Consiliului de Administrație din 2 septembrie, a declarat vineri pentru HotNews.ro Ciprian Teleman, ministrul Digitalizării. După aprobare, urmează sa selectăm o firma de resurse umane care să continue procedura și, în paralel, este nevoie de un progres și pe procedura de selecție a unui Consiliu de Administrație permanent, a mai spus ministrul.

Ciprian TelemanFoto: Arhiva personala
  • "Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării are un buget de 35.000 de lei pentru recrutarea membrilor Consiliului de Administrație la Poșta Română. Bugetul pentru director general este asigurat de CNPR și nu-l știu. Mi-aș dori să fie rectrutat un nou director general până la finele acestui an, dar nu controlăm cât durează procesul de achiziție al serviciilor. Eu am transmis să nu avem timpi morți.", a mai declarat vineri pentru HotNews.ro ministrul Digitalizării, Ciprian Teleman (USR-PLUS).

Politizarea conducerii Poștei Române: Directorii și membrii Consiliului de Administrație sunt numiți politic, fără o competiție conform OUG 109/2011

Schimbarea Guvernării PSD cu PNL a adus anul trecut modificări în managementul tuturor companiilor de stat, fiind numiți oameni înregimentați politic în noul partid aflat la conducerea țării.

La Poșta Română a fost numit în funcția de director general, Horia Grigorescu, vicepreședinte al PNL București, iar ca directori generali adjuncți alți doi membri PNL - Carmen Alecu și Valentin Ștefan.

În februarie 2021, Horia Grigorescu a anunțat un plan masiv de investiții în modernizarea și retehnologizarea companiei până în 2025, dar și un plan de disponibilizări.

300 de angajați din funcții administrative în Poșta Română ar fi urmat să fie concediați începând cu luna iulie din acest an, anunța în luna februarie Horia Grigorescu (PNL), directorul general la acea vreme al operatorului poștal.

Mai repede a plecat însă din Poștă chiar Horia Grigorescu, care în luna iunie a fost înlocuit de colegul său liberal, Valentin Ștefan.

Se va mai implementa planul de concedieri? Acest demers nu reprezintă un plan de acțiune pe termen scurt și mediu, spune ministrul Digitalizării, Ciprian Teleman (USR-PLUS), într-un răspuns la interpelarea recentă a unui deputat PSD.