​Conducerea Poștei Române a deschis două dosare în instanță - unul pentru suspendarea grevei și unul pentru constatare nelegalitate grevă și daune, a anunțat marți Blocul Național Sindical. BNS subliniază că acțiunea conducerii Poștei are loc „în timp ce ministrul Digitalizării încearcă o mediere pe cale amiabilă cu reprezentanții Sindicatului Lucrătorilor Poștali din România”.

Valentin Ștefan, director la Poșta RomânăFoto: Inquam Photos / George Calin

Reprezentanții BNS au precizat că se vor prezenta mâine în instanța de judecată pentru a-și formula apărarea.

  • „Greva angajaților din cadrul C.N. Poșta Română continuă și astăzi la nivel național”, a transmis BNS.

Ciolacu: Dacă pensiile nu ajung la timp, directorul Poștei va pleca

Premierul Marcel Ciolacu a precizat marți că a discutat cu o seară în urmă atât cu ministrul PSD al Digitalizării, Bogdan Ivan, cât și cu directorul general al Poștei, Valentin Ștefan (PNL) cărora le-a transmis să rezolve problema cât se poate de repede.

  • „În cazul în care, Doamne ferește, nu ajung pensiile la destinație din cauza unei greve la Poșta Română, cred ca domnul director va pleca”, a declarat marți Ciolacu.

Grevă generală la Poşta Română. Care sunt revendicările angajaților și ultima ofertă a conducerii

Angajați ai Poștei au declanșat greva generală, luni, în București și în mai multe județe, sindicatul acestora susținând că din luna iulie 18.000 dintre cei peste 21.000 de angajaţi vor avea salariul minim pe economie și cerând creşterea cu 400 lei net a salariilor şi a sporului de loialitate.

Sindicatul Lucrătorilor Poştali, care a declanşat greva generală, acuză compania că face presiuni asupra salariaților, trimiţând angajaţi de la Bucureşti la hub-ul logistic de la Cluj pentru a-i înlocui pe cei care au oprit lucrul.

Luni seara, în urma negocierilor de la Ministerul Digitalizării, conducerea Poștei a propus ca lucrătorii poștali plătiți cu salariul minim ar putea beneficia de o creștere salarială în două tranșe: la 1 iulie și 1 septembrie.

  • „Potrivit propunerii, cumulat, după cele două tranșe, un angajat al Poștei Române ar primi o creștere salarială netă de 369 lei în medie. Mâine-dimineață, în jurul orei 10.00, după ce vor fi consultați toți membri SLPR, va fi comunicată decizia de a continua sau opri greva. Până atunci greva generală continuă!”, a anunțat BNS.

Peste 7000 de lucrători poștali din 32 de județe din țară au fost luni în grevă generală, iar situația a rămas neschimbată și în cursul zilei de astăzi, susțin reprezentanții BNS.