Orange, divizia de telefonie mobila a France Telecom, este in faza finala a unui acord de preluare a operatorului de Internet, telefonie fixa si televiziune prin cablu UPC Romania, divizie locala a grupului Liberty Global, conform surselor apropiate tranzactiei, citate de publicatia online DealWatch, serviciu de stiri specializat pe fuziuni si achizitii si preluate de BizCity.ro. Contactati de HotNews.ro, oficialii UPC Romania nu au dorit sa comenteze, iar cei ai Orange Romania au declarat ca informatia este falsa.

"Vanzarea UPC Romania a fost deja aprobata intre Orange si Liberty Global", a precizat sursa citata.

Orange si UPC au incheiat un parteneriat, iar seful Orange nu exclude achizitii pe piata din Romania

Seful Orange, Didier Lombard, a declarat, citat de Ziarul Financiar si Business Standard, in luna martie cu ocazia anuntarii de catre Orange Romania, a atingerii pragului de zece milioane de utilizatori activi, ca nu exclude posibilitatea unei achizitii pe piata, fara a comenta insa posibilitatea ca UPC Romania sa fie preluata de catre Orange.

Orange Romania, cel mai mare operator de telefonie mobila, dupa numarul de utilizatori, ofera servicii de telefonie mobila si fixa, respectiv internet mobil, iar UPC Romania, al doilea operator 3play, dupa numarul de abonati ofera cablu si satelit TV, internet si telefonie fixa. Colaborarea dintre cei doi operatori a inceput la sfarsitul anului trecut, cand cele doua companii au lansat prima oferta comuna in patru judete din tara, incheiata pe 31 ianuarie 2008, iar in martie oficialii celor doua companii au anuntat ca vor extinde aceasta colaborare.

Miza parteneriatului dintre Orange si UPC o reprezinta serviciile 4play, in conditiile in care in acest an atat RCS&RDS cat si Romtelecom in parteneriat cu Cosmote au posibilitatea de a oferi toate cele patru categorii de servicii.