Operatorul de telecomunicatii GTS Central Europe a vandut integral participatia detinuta in GTS CE unui consortiu de fonduri private de investitii, se arata intr-un comunicat de presa. GTS, care are filiale deschise in majoritatea tarilor din estul Europei, a raportat anul trecut venituri totale de aproximativ 400 milioane de euro.

O data cu schimbarea actionarilor, Adam Sawicki a fost numit CEO al GTS CE. "Suntem mandri de incheierea cu succes a achizitiei GTS CE si de valoarea pe care am creat-o pentru actionarii nostri,” a spus Tamas Polgar, fostul CEO al GTS CE. “Credem ca in acest moment GTS CE este cel mai bine pozitionata pentru a beneficia de cresterea masiva a sectorului comunicatiilor de business si ca noii actionari, cu experienta si capabilitatile lor, vor accelera dezvoltarea companiei.”

GTS CE este un operator alternativ de telecomunicatii cu subsidiarii deschise in Republica Ceha, Polonia, Romania, Slovacia, Ungaria. Compania furnizeaza servicii pe piata business in segmentul companiilor comerciale (retail) si in segmentul operatorilor (wholesales). GTS CE dezvolta prin parteneriate locale operatiuni in Bulgaria, Croatia, Lituania, Serbia, Slovenia, Ucraina.

GTS CE, care este subsidiara a Group Menatep Limited (GML), a raportat venituri totale pentru anul 2007 de aproximativ 400 milioane euro si venituri operative calculate inaintea dobanzilor, deprecierilor taxelor si amortizarilor de 70milioane Euro.

Consortiul care a preluat compania de telecomunicatii este un grup privat de fonduri de investitii condus de Columbia Capital si M/C Venture Partners, ambele din SUA, cu importanta experienta in sectorul comunicatiilor si al tehnologiei informatiei, si din Innova Capital, care este un important fond de investitii concentrat pe regiunea Europei Centrale. Lor li s-au alaturat HarbourVest Partners, Oak Investment Partners si Bessemer Venture Partners.