Romtelecom a depasit pragul de jumatate de milion de clienti la produsul de Internet in banda larga ClickNet, a anuntat luni operatorul. Pentru acest an, compania tinteste peste 700.000 de clienti pentru acest serviciu. Tot luni, Romtelecom a anuntat lansarea unui nou serviciu pentru clientii ClickNet, de telefonie prin Internet (VoIP). Intr-o prima faza produsul permite utilizatorilor sa efectueze apeluri in orice retea nationala si internationala si sa primeasca apeluri din reteaua Romtelecom.

Potrivit informatiilor operatorului, ritmul de crestere al numarului de clienti ClickNet a fost similar cu cel de anul trecut, cand pe segmentul de internet broadband fix compania a ajuns la o cota de piata de 20%.

"Incepand 2007 cu o cota de piata de aproximativ 6-7% din totalul serviciilor de internet broadband fix, ClickNet a incheiat anul cu o cota de piata de aproximativ 20%, inregistrand o crestere a numarului de clienti de peste 300%", se arata intr-un comunicat al companiei.

Romtelecom a mai semnalat incheierea in aceasta luna a procesului de migrare gratuita la viteze mai mari pentru utilizatorii ClickNet, cele mai mari viteze disponibile in prezent ajungand pana la 20 Mbps. Este a treia migrare gratuita la viteze mai mari de la lansarea serviciului ClickNet in anul 2005. Preturile incep de la 7,5 euro (fara TVA), pentru ClickNet 2Mbps.

Romtelecom isi adauga un nou serviciu: vocea prin Internet - VoIP

Tot pentru clientii ClickNet, Romtelecom a lansat un nou serviciu de telefonie prin internet (VoIP). Pentru inceput, produsul permite utilizatorilor sa efectueze apeluri in orice retea nationala si internationala si sa primeasca apeluri din reteaua Romtelecom. Serviciul este disponibil pentru toti clientii ClickNet persoane fizice, noi sau deja existenti, oferindu-le acestora un al doilea numar de voce peste linia de telefon existenta. In lunile urmatoare va fi activata si posibilitatea primirii de apeluri pentru numerele tip VoIP.

Potrivit informatiilor companiei, orice client ClickNet isi poate crea un cont de VoIP accesand site-ul www.clicknet.ro, inregistrarea fiind gratuita. Clientii au la dispozitie doua variante de abonament: ClickNet VoIP cu abonament lunar de 0 euro si tarifare pentru traficul efectuat si ClickNet VoIP 100 cu abonament lunar de 2 euro ce include 100 de minute gratuite pentru apeluri catre retelele fixe nationale si retelele fixe din UE, SUA si Canada.

Apelurile intre abonatii VoIP din reteaua Romtelecom sunt gratuite. Clientii VoIP Romtelecom pot efectua apeluri sau trimite SMS-uri de oriunde din tara, cu conditia sa fie conectati la Internet.

Ioannidis tinteste peste 700.000 clienti ClickNet in 2008

Directorul general al Romtelecom, Yorgos Ioannidis, declara in luna martie a acestui an ca Romtelecom tinteste dublarea numarului de clienti la serviciile de televiziune digitala si Internet in banda larga pentru 2008 fata de anul anterior, respectiv peste 700.000 de utilizatori pentru fiecare din cele doua servicii.

Romtelecom a inregistrat in primele trei luni ale acestui an pierderi operationale de 14,2 milioane euro, fata de un profit operational de 26,6 milioane euro in aceeasi perioada din 2007, in timp ce veniturile operatorului au fost de 219,2 milioane euro, in scadere cu 1,3% fata de trimestrul similar din anul trecut.