UPDATE: Romtelecom a castigat noua licenta de telefonie mobila. Orange ar putea deschide un al doilea proces, impotriva deciziei. Vodafone si Romtelecom se cearta pe eligibilitate

de Adrian Vasilache     HotNews.ro
Luni, 8 septembrie 2008, 10:46 Economie | Telecom


 documente
(08 Sep 2008) DOC, 316KB
Autoritatea de Reglementare in Comunicatii a desemnat compania Romtelecom drept castigator al licitatiei pentru noua licenta de comunicatii mobile in benzile de frecvente 410-415/420-425 MHz, a anuntat luni institutia.

Una dintre cele patru oferte depuse, respectiv cea a firmei NetPoint, controlata de RCS&RDS, a fost descalificata pe motiv ca ofertantul nu a depus toate documentele cerute prin caietul de sarcini in forma specificata. Pe de alta parte, maine, 9 septembrie, se judeca cererea Vodafone, Orange, RCS&RDS si Telemobil de suspendare a hotararii de Guvern care stabilea procedura de acordare a acestei licente.

Ofertele au fost evaluate tinandu-se cont de cinci criterii, respectiv capacitatea financiara, fezabilitatea comerciala, specializarea si experienta, fezabilitatea tehnica si acoperirea. Exceptand oferta NetPoint care a fost descalificata, oferta Romtelecom a obtinut cel mai mare punctaj, de 86,21 puncte, fiind urmata de oferta depusa de Saudi Oger (proprietarul Zapp) si Radiomovel Telecomunicacoes cu 75,78 puncte si apoi de cea depusa de Tactical Networks (controlata de Posta Romana si Euroweb Romania) care a obtinut 43,07 puncte.

CEO Romtelecom: Licenta va fi folosita in principal pentru servicii de internet mobil in banda larga

Oferta Romtelecom a fost depasita intr-un singur punct, respectiv la cel privind capacitatea financiara, de catre oferta inaintata de Saudi Oger.

"Inca odata Romtelecom a dovedit ca este o companie competitiva, prin depunerea celei mai bune oferte si cistigarea licitatiei. Ne bucuram ca autoritatea a apreciat oferta noastra, pregatita cu atentie, in detaliu. Imediat ce vom primi licenta, vom incepe construirea retelei bazate pe tehnologia CDMA si vom lansa noile servicii cit mai repede posibil. Obiectivul nostru principal este de a folosi licenta pentru a oferi servicii de internet mobil de banda larga, in plus fata de serviciile pe care le oferim deja (voce, internet fix de banda larga, TV)", a declarat Yorgos Ioannidis, director general Romtelecom.

Rezultatul Romtelecom ar putea fi atacat in instanta de Vodafone, Orange, RCS&RDS si Telemobil

Reprezentantii ANRCTI au declarat pentru HotNews.ro ca rezultatul anuntat astazi poate fi atacat in instanta de catre cei patru operatori, Orange, Vodafone, RCS&RDS si Telemobil, care au atacat deja Hotararea de Guvern care stabilea procedura de acordare a acestei licente.

"In conformitate cu legea contenciosului administrativ, oricine justifica un interes in aceasta licenta poate ataca in instanta rezultatul procedurii, inclusiv Orange, Vodafone, RCS&RDS si Telemobil", au explicat oficialii ANRCTI.

In acelasi timp, operatorii care au depus oferte alaturi de Romtelecom si nu au castigat au la dispozitie o saptamana pentru a face contestatii cu privire la evaluarea propriilor oferte depuse.

Orange analizeaza posibilitatea deschiderii unui al doilea proces

Contactati de HotNews.ro, oficialii Orange au reiterat faptul ca sunt nemultumiti de felul in care s-a desfasurat procedura de acordare a acestei licente.

"Exista deja un proces pe aceasta tema, vom hotari in zilele urmatoare in ce masura un al doilea proces va aduce rezultatele dorite. Vom incerca in continuare sa gasim o solutie la aceasta problema, deoarece consideram ca organizarea licitatiei a fost defectuoasa", a declarat pentru HotNews.ro Dan Odiatiu, Wholesale, International & Regulatory Affairs Director la Orange Romania.

Vodafone acuza Romtelecom de lipsa de eligibilitate

Nici operatorul Vodafone nu este multumit de acest rezultat si aducand in sprijin si avertismentul Consiliului Concurentei, sustine ca Romtelecom nu avea voie sa participe la aceasta licitatie.

"Vodafone isi va continua demersul in justitie, considerand ca decizia anuntata astazi nu este de natura sa incurajeze o competitie corecta pe piata comunicatiilor mobile. Asa cum s-a exprimat si Consiliul Concurentei, actionarii operatorilor care detineau licente de comunicatii mobile nu erau eligibili sa participe la licitatie. Prin decizia anuntata astazi, obiectivul initial al autoritatilor, de a creste competitia pe piata telefoniei mobile, nu a mai fost o prioritate, actionarii majoritari ai Cosmote si Romtelecom avand acum doua licente", au declarat pentru HotNews.ro, oficialii Vodafone. 

Romtelecom acuza Vodafone ca nu a inteles mesajul Concurentei

In replica, Romtelecom sustine ca precizarea Concurentei nu scotea din lupta Romtelecom, deoarece termenul de comunicatii electronice mobile din lege se referea inclusiv la internetul mobil de banda larga, serviciu care nu este oferit in prezent nici de Romtelecom, nici de Cosmote.

"Noi am inteles punctul de vedere al Consiliului Concurentei, exprimat inca din noiembrie 2007 prin avizul favorabil pentru HG 61/2008, in sensul ca Romtelecom poate participa la procedura de selectie pentru acordarea acestei licente intrucat grupul din care facem parte nu detine nicio licenta de comunicatii electronice mobile de banda larga (broadband mobil).

De altfel, grupul nostru era singurul dintre marii operatori de pe piata romaneasca care nu detinea o licenta care sa permita furnizarea de servicii de broadband mobil, spre deosebire de Vodafone si Orange, care au licente si de 3G, si de Wimax, de RCS/RDS, care are licenta 3G si de Zapp, care are atat licenta CDMA, cat si 3G", a declarat pentru HotNews.ro Catalin Dima, director executiv juridic si corporate affairs, Romtelecom.

Autoritatile se contrazic in privinta celor care puteau castiga aceasta licenta

Sesizarea la care face referinta Vodafone a fost data de Consiliul Concurentei la jumatatea lunii august, creand o adevarata confuzie pe piata telecom. Concurenta amintea despre un Aviz dat anul trecut inainte ca Hotararea de Guvern (acum ataca in instanta) sa fie finalizata, prin care avertiza ca prin termenii "operator" si "operator de comunicatii electronice" din lege se identifica atat operatorii de comunicatii electronice, cat si grupurile din care fac parte.

Anuntul a fost interpretat ca scotand din lupta trei din cei patru concurenti,  respectiv Romtelecom, parte din OTE care detine si Cosmote, care are o licenta de telefonie mobila, Saudi Oger, proprietarul Zapp si NetPoint, controlata de RCS&RDS. Ar mai fi ramas doar Tactical Networks.

Totusi, Romtelecom sustine ca precizarea Concurentei nu scotea din lupta Romtelecom, deoarece termenul de comunicatii electronice mobile din lege cuprindea inclusiv internetul mobil de banda larga, serviciu care nu este oferit in prezent nici de Romtelecom, nici de Cosmote.

Iata rezumatul avizului Concurentei si una din recomandarile facute:

"1) inlocuirea in textul proiectului de act normativ a sintagmei „telefonie mobila celulara” cu sintagma „comunicatii electronice mobile (inclusiv de banda larga)”.

Pe de alta parte, arbitrul telecom, ANRCTI, a respins acuzele Concurentei considerand eligibili, in baza aceleasi legi, toti cei patru operatori inscrisi pentru aceasta licenta.

"In acest context, in care termenul de „operator” nu poate fi interpretat decat prin raportare la definitiile existente in legislatia de specialitate, respectiv in sensul in care continutul normei legale cuprinde doar persoana care instaleaza, opereaza, controleaza sau pune la dispozitie tertilor o retea de comunicatii electronice, iar nu si alte persoane aflate in conexiune cu aceasta, ANRCTI trebuie sa permita participarea la procedura de selectie tuturor celor patru ofertanti anuntati anterior", a explicat la vremea respectiva Dan Georgescu, care detinea atunci functia de presedinte al autoritatii.

Anuntul de luni al autoritatii nu mai abordeaza deloc problema eligibilitatii participantilor, semn ca autoritatea de reglementare considera in continuare ca toti cei patru concurenti aveau dreptul de a participa in lupta pentru aceasta licenta.

Trei contra patru, in lupta din justitie

Hotararea de Guvern care stabilea procedura de acordare a acestei licente a fost atacata in instanta de catre Orange, Vodafone, Telemobil si RCS&RDS. Oficialii Romtelecom au declarat pentru HotNews.ro ca s-au alaturat Guvernului si Ministerului Comunicatiilor in acest litigiu declansat de cei patru operatori. Termenul de judecare in acest proces este chiar maine, 9 septembrie.


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

4580 vizualizari

 • +1 (5 voturi)    
  cine s-ar fi asteptat? (Luni, 8 septembrie 2008, 12:01)

  mad_max [utilizator]

  ce surpriza!! cine s-ar fi asteptat? terenul a fost pregatit cu mult timp inainte de licitatie...oare demiterea presedintelui anrcti sa fi fost intamplatoare?
  • +3 (3 voturi)    
   eu da (Luni, 8 septembrie 2008, 13:11)

   je [anonim] i-a raspuns lui mad_max

   Oricum ar fi bine sa apara si Romtelecomul cu servicii de telefonie mobila. Cu cat concurenta mai mare cu atat preturi mai mici si cu atat mai bine pentru toata lumea.
   Mi s-a intamplat ca sa am o problema cu abonamentul Vodafone si stau intr-un oras relativ mic...aproximativ 25 mii de locuitori. Am incercat sa discut cu toti care aveau magazine Vodafone prin oras...au spus toti ca sunt doar dealeri si ca treaba lor este doar sa vanda abonamente. Am incercat la *222 dar nu mai poti sa mai contactezi pe cineva de la Vodafone prin telefon. Este incredibil ce se intampla si se explica si profiturile de miliarde de euro facute fara prea mari investitii. Putina concurenta nu cred ca ar strica.
  • -2 (2 voturi)    
   Desigur ca nu... (Luni, 8 septembrie 2008, 13:39)

   Adrian Ionescu [anonim] i-a raspuns lui mad_max

   De rasul curcilor nu...si domnu' Nistoran care vroia sa faca pace intre operatori...
  • +2 (2 voturi)    
   Ne-ai facut-o (din nou) Liviule...!!! (Luni, 8 septembrie 2008, 16:03)

   Crazy wolf [anonim] i-a raspuns lui mad_max

   In Romania s-au propasit mai nou o noua categorie de baieti smecheri: aceia care au invatat ca cine striga mai tare castiga si ca nu conteaza ca prostesti lumea pe fata cu minciuni sfruntate, pana la urma totul se va uita.
   Ar fi interesant de urmarit acum 2 lucruri:
   1. Cine o sa plateasca factura daca STATUL pierde procesul intentat de Orange & others (intrebare retorica : va spun eu ca NOI TOTI)
   2. DE urmarit cifra de afaceri pe 2008 a Televoice, Net Com si Digital Pro dar mai ales top 3 clienti :) - prietenii stiu de ce ;)
   Ca sa citez un clasic: "...sunt bani publici si ..hahaha....trebuie sa aiba cineva grija si de banii publici, nu?) - vezi prima conferinta de presa ANRCTI
 • +3 (3 voturi)    
  :) (Luni, 8 septembrie 2008, 13:06)

  LiLiAnA [anonim]

  bai, da-i pus pe fapte mari Romtelecomul
 • +1 (3 voturi)    
  bravo! (Luni, 8 septembrie 2008, 13:35)

  radu [anonim]

  mi se pare si normal sa castige ei. ar fi fost prea de tot sa fi intrat tot Vodafone si Orange
 • +2 (4 voturi)    
  Bau-baul monopolului (Luni, 8 septembrie 2008, 13:43)

  The Interwebs [anonim]

  Deci daca Cosmote/Romtelecom (cota de piata 10%) mai castiga o licenta inseamna ca e monopol, vezi Doamne. Dar daca ar fi castigat Orange sau Vodafone (fiecare cu cota de piata 45%) cum ar fi fost?

  RT vine puternic din spate si foarte bine face. Orange, Vodafone, UPC si RCS/RDS devenisera deja prea aroganti.
 • 0 (4 voturi)    
  reflectii (Luni, 8 septembrie 2008, 14:11)

  cabernet [anonim]

  Va rog (la cei de mai sus) sa observati ca romtelecomul = cosmote, adica au acelasi actionar majoritar iar Orange si Vodafone nici nu aveau voie sa participe. Deci Romtelecom nu trebuia sa participe.
  • +2 (2 voturi)    
   iaca ca au voie (Luni, 8 septembrie 2008, 16:53)

   Costi [anonim] i-a raspuns lui cabernet

   dupa cum reiese de aici. io m-am saturat de duopolul orange-vodafone. hai sa-i vedem pe astia acum
  • 0 (0 voturi)    
   simplu mai punem = (Joi, 11 septembrie 2008, 11:35)

   Amad [anonim] i-a raspuns lui cabernet

   De ce nu spui ca RTC nu are nicio licenta de broadband mobil?
   M-am cam saturat si eu de monopolul Orange-Vodafone pe voce si RDS pe date.
   Pange acum RDS? Dar cu Liga de fotbal cum este? Au respectat caietul de sarcini? Nu ! Acum vor sa vanda cota parte pentru a nu i se retrage drepturile.
 • +2 (2 voturi)    
  si iata catu-i competenta.... (Luni, 8 septembrie 2008, 14:25)

  Dedalus [anonim]

  Autoritatile romane nu sunt in stare sa se puna de acord in chestiuni mult mai mici: CNSC a aplicat Ghidul Achizitiilor Publice ca avand forta legala obligatorie, cu toate ca ANRMAP i-a inforamt ca are doar putere de orientare.

  Cine are curozitate, nu are decat sa se uite in SEAP si va vedea mii de licitatii cu criterii airurea.

  Firmele au si obosit sa le mai conteste....

  Pai atunci, cine nu e in stare sa faca o licitatie sa schimbe o conducta de apa pe strada, cum sa fie in stare sa faca licitatii la asemenea nivel?

  Ar trebui sa se limiteze la vanzare/cumparare de banene si nuci de cocos...
 • +2 (2 voturi)    
  Bravo (Luni, 8 septembrie 2008, 16:22)

  HomoRomtelecomus [anonim]

  De cativa ani, sunt mai multumit de serviciile Romtelecom decat de ale concurentilor.
  Imi pare bine ca a castigat ROMTELECOM licenta.
  Ma doare-n cot de comentariile corporatiste/legalistice ale baietzilor destepti din telecom.
  Ce ma intereseaza pe mine, ca simplu consumator, este sa apara inca un jucator puternic care sa nu-i lase pe cei cei doi mari sa-si faca jocurile de cartel.
  • -3 (3 voturi)    
   Sau nu ... (Luni, 8 septembrie 2008, 20:42)

   12345 [anonim] i-a raspuns lui HomoRomtelecomus

   Homoromtelecomus despre ce servicii e vorba doar o simpla curiozitate.
   Despre fix-ul care este aberant de scump spre deosebire de telefonia de tip VoIP care are mult mai multe avantaje.
   De ADSL-ul cu o viteza extraordinara, dar doar pe download si asta in cazul in care link-urile Rtc nu sunt full catre ceilalti provideri, sau poate de modemurile Alcatel/thomson la care trebuie sa ai in rutina un restart.
   Sau poate cumva de minunatul Dolce cu semnalul si suportul incredibil care este prea ieftin sa poti sa ceri si calitate.
   Sa nu uit de Cosmote cu o retea incarcata in low pic cu peste 70%.
   Sau poate esti multumit de fluturasul care vine la fiecare sfarsit de luna.
   Ciudata totusi demiterea dlui Georgescu inainte finalizarii acestei licente din motive pur politice (aluzie la Tariceanu si sotia care este consilier juridic la Rtc)
   Surprinzatoare este asocierea intre Posta Romana si Euroweb Romania care face parte din HTCC si care este cel mai mare operator alternativ de telecom din Europa.
   Frumos ar fii daca i-ati intreba si pe ei daca sunt asociati fara supozitii.
   Oricum, licitatia asta e cu cantec, absolut inutila dat fiind ca nici unul dintre acesti operatori nu este interesat sa accentueze concurenta pe partea de telefonie mobila.
   • +3 (3 voturi)    
    sau da.. (Marţi, 9 septembrie 2008, 9:45)

    ekek [anonim] i-a raspuns lui 12345

    am abonament romtelecom la net, telefonie si tv.
    totalul de 1mil pe luna. mai am putin si implinesc 1 an. au venit si le au instalat in 2 zile dupa ce am sunat. mi au recomandat sa nu folosesc modemuri thomson, dar era alegerea mea. mi am cumparat eu un router adsl. netul merge cu viteza maxima de cand l am instalat, si nu a cazut niciodata. desi nu am ip fix, de cand am net de la ei nu a fost schimbat niciodata. tv ul nu mi a creat niciodata probeleme. fixul nu a creat probleme. de cand sunt abonat la ei, netul si a dublat viteza de transfer si tel fix a devenit gratuit exact in intervalele de timp in care eu sunt acasa. si inca un plus: toate vin pe o singura factura.
    asa ca nu vad de ce cartesti tu. poate din inertie, ca e mai bine sa ai VoIP. nene, nu stii ce vorbesti. pica routerul, atunci pica net, pica telefon. vorbesti ca sa nu adormi. romtelecom nu mai e demult ce cred unii. au unul din cele mai tari client service din cate am avut eu de a face. dar hai sa vorbim de ce nu stim, ca de aia suntem o tara de papagali
    • -2 (2 voturi)    
     ... (Marţi, 9 septembrie 2008, 10:48)

     12345 [anonim] i-a raspuns lui ekek

     Ma bucur pentru tine ca esti unul din fericitii posesori ai unei linii fara probleme de la ei.
     Din pacate nu cred ca facem parte din acelasi target.
     Atata timp eu cat am nevoie de o linie safe fara downtime si un SLA de 99.8 fara loss-uri si jitter iar rtc nu imi ofera acest lucru timp consider ca servicul este de kkt.
     P.S. VoIP free anytime compara preturile intre Rtc si operatorii VoIP si mai vorbim.
     La un nivel de 5000 de minute vorbite lunar pe o linie telefonica se simte diferentea intre rtc si operatorii alternativi.
     Ah ... si despre vorbit in nestiinta de cauza ... am avut contracte cu toti operatorii de internet de la fx incoace, linii dedicate asa ca scuteste-ma cu atacurile la persoane.
     Daca tu nu ai avut probleme momentan cu ei sunt foarte multi care au avut, nu cred ca 100 de apeluri in astepare la help-desk la rtc inseamna ca reteaua lor functioneaza in parametrii normali.
     • +2 (2 voturi)    
      ... (Marţi, 9 septembrie 2008, 11:05)

      ekek [utilizator] i-a raspuns lui 12345

      ce sa ti povestesc, papagalul contraataca :))
      tu pentru ei esti cantitate neglijabila.
      imaginea de servicii de calitate castiga mai mult daca tin multumiti 1000 de clienti "clasici", locatari la bloc, decat unul "mofturos". detalii tehnice nu ma intereseaza. eu vad ca merge si basta. daca asta il face de kkt in ochii tai, mu ta te la altii. inainte de a declara de ce serviciul e asa de ocolit, da detalii concrete. si de unde ma rog stii tu ca erai al 100-lea pe lista lor de asteptare? ma rog, nu te obosii sa mi raspunzi. nu mai am chef de tine
 • +2 (2 voturi)    
  Felicitari !!! ...in sfarsit s-a trezit RTC-ul.. (Luni, 8 septembrie 2008, 20:48)

  utilizator [anonim]

  ofetra Cosmote oricum e cea mai buna de pe piata, clicknet e la calitatea cea mai inalta, telefonia RTC in sfarsit mai ieftina, dolce e ieftin si bun.. se pare ca cei de la RTC meritau licenta asta ... concurenta e buna pt. noi Sa speram ca si scolile din sate vor avea internet acu ... ca nu-i vad pe cei de la RDS, UPC sa investeasca la tzara... cred c-o sa revin la tel fix de la RTC cica dupa 18 e moca toata tzara!!
 • +3 (3 voturi)    
  fixul e moka la orice ora in retelele fixe... (Luni, 8 septembrie 2008, 22:51)

  gigi [anonim]

  ...daca ai abonamentul cel mai mare de vreo 11 euro (parca atat e).
  In plus ai tarife reduse in toate retelele mobile din tara 9 euro-centi pe minut. De exemplu, la mine (abonament connex cent 500) cand sun de pe vodafone pe vodafone ma costa 11 euro-centi/minut iar daca vreau sa sun tot de pe vodafone in alte retele fixe si mobile ma costa 18 euro-centi.
  Deci eu cand sunt acasa prefer sa sun de pe fix RTc ca ma costa mai ieftin. :)
  La fel e si la Orange!
  Te mai miri de ce raporteaza profituri de zeci de milioane de euro facute pe spatele nostru prin duopol-ul care a durat pana sa intre si Cosmote?
  Il tin mai mult sa vb in weekend. dar in ultimul timp majoritatea prietenilor au trecut la Cosmote.
  Eu unul sunt multumit de serviciile RTc (am si clicknet si dolce) si mi-am facut si abonament Cosmote asa ca o sa renunt la Vodafone cat de curand ca desi sunt client Gold nu am reusit sa am peste 2500 de puncte niciodata ca sa imi iau un amarat de telefon de la ei. Ce sa mai zic de 10.000-15.000 de puncte... cred ca nu le voi face niciodata. :)))))
  • -2 (2 voturi)    
   GENIAL (Marţi, 9 septembrie 2008, 11:03)

   Adrian Ionescu [anonim] i-a raspuns lui gigi

   Adica sa tinem cu grecu' ca e d'acilea de langa noi decat cu francezu' sau englezu' mama lor de imperialisti ca oricum ei nu erau aici cand ne bateam cu turcii sa ne salvam recoltele. De fapt poate sa castige oricine. Sau sa piarda. In materie de telecom end-userul final din Romania este cel mai slab informat si educat decat oricare end-user al tarilor europene.
   Problema nu e cine da cele mai bune preturi sau cine da cele mai bune oferte. Problema e cum ajunge sa le dea. Raspunsul: prin licitatii care schimba presedintii ANRCTI.
   • +1 (1 vot)    
    Colosal ba şi mai mare (Marţi, 9 septembrie 2008, 11:35)

    aac [utilizator] i-a raspuns lui Adrian Ionescu

    Cînd RT a pierdut 4.000.000 de clienţi şi a fost în pragul falimentului n-ai zis nimic de drepturile încălcate ale operatorilor telecom. I s-a impus prin constrîngeri guvernamentale să facă ciocu' mic şi pasul mare. Acum corporaţiile mobile se aşteaptă să facă cîştiguri groase tot prin impuneri guvernamentale.
    De ce nu sînt capabili să lupte concurenţial aşa cum fac guşa mare prin toate reclamele? Au ajuns la nişte preţuri şi nişte profituri de stă mîţa-n coadă fără să aducă pic de calitate a serviciilor. O să le-o dea şi UE şi bine le face. S-au învăţat să stea pe grămada de bani şi să se uite la clienţi de sus.
    • 0 (0 voturi)    
     Unde dai si unde crapa... (Marţi, 9 septembrie 2008, 15:29)

     Adrian Ionescu [anonim] i-a raspuns lui aac

     Nu ma intereseaza nici RTC nici Vodafone nici Orange. Ma refeream doar la practicile mai mult decat dubitabile prin care se fac aceste licitatii si ce resurse (formidabile dealtfel) implica ele. Dar hai sa enumeram niste fapte. Romtelecom are cea mai mare infrastructura din tara (la care este obligat sa dea acces - apropo stii cat costa accesul la aceasta infrastructura?). Vodafone are cea mai buna acoperire la nivel de tara. Orange era un moment dat un ofertant bun pe piata de minute libere. RDS a vandut 20% din actiuni unui fond britanic de investitie pentru a face noi investitii.
     Ce iti spun tie toate astea?
     Iti dai seama cat am plans cand RTC a pierdut 4 mil de clienti, dintre care 400.000 numai in Bucuresti? Asta e piata. De fapt asta e prostie. Ai cea mai mare infrastructura din tara si tu esti pe cale sa dai faliment (sa nu zici de ingradirile ANRCTI ca nu au nicio legatura). Sa te mai luminez cu ceva. Crezi ca daca subventiile incrucisate au fost interzise prin lege, nu au fost facute?
     Nu ma deranjeaza cine si ce face atata timp cat nu incalca legea. Nu tin cu nimeni. Doar ca ar trebui ca lucrurile sa se desfasoare corect. (hai sa iti dau si apa la moara: stii cum isi recupereaza Vodafone pierderile cauzate de rau platnici?...hai ca stii...). Toti sunt manjiti. Din pacate.
 • 0 (0 voturi)    
  ROMTELECOM cel mai tare (Luni, 15 septembrie 2008, 19:36)

  gabriel [anonim]

  Constat cu placere ca Romtelecom este din ce in ce mai atractiv ca servicii de buna calitate (internet inspecial si oferte ft avantajoase de telefonie fixa) M-as bucura ca Romtelecom sa castige si sa le rupa gura la RDS-RCS, Orange si Vodafone care sunt deja monopol de stat.
  Succes Romtelecom!


Abonare la comentarii cu RSS

ESRI

Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by