Orange Romania a inregistrat in trimestrul trei al acestui an venituri de 349 milioane euro, in crestere cu 7% fata de perioada similara din 2007, numarul utilizatorilor (nr. numar de SIM-uri active) crescand cu 10% pana la peste 10,2 milioane utilizatori. Neignorand rezultatele pozitive, Richard Moat, directorul executiv al Orange Romania, sustine insa ca rata de crestere a incetinit in acest an ca urmare a scaderii tarifelor de terminare a apelurilor si a tarifelor de roaming, tendinta care ar putea continua si in 2009 din cauza scaderii ritmului de crestere economica.

“Continuam sa inregistram rezultate bune de care suntem multumiti, insa rata de crestere de anul acesta a incetinit in urma reglementarilor privind scaderea tarifelor de terminare a apelurilor si a tarifelor de roaming. Ultimele estimari privind cresterea economica a Romaniei de anul viitor indica o tendinta de scadere accentuata comparativ cu 2008, ceea ce inevitabil ar afecta si cresterea businessului nostru asa cum se intampla in majoritatea sectoarelor industriale.

Suntem increzatori insa ca vom compensa aceasta tendinta prin cresterea gradului de adoptie a serviciilor Orange de date mobile care contribuie la eficientizarea activitatii companiilor in aceasta perioada dificila, ceea ce va genera rezultate pozitive atat pentru noi cat si pentru clientii nostri”, a declarat Richard Moat, CEO Orange Romania.

216.000 telefoane iPhone 3G vandute in Franta

Potrivit rezultatelor prezentate de France Telecom, in primele noua luni din acest an, veniturile Orange Romania au crescut cu 8% fata de perioada similara de anul trecut, pana la 977 milioane euro. Lansarea telefonului iPhone 3G in Romania, Slovacia, Belgia si Elvetia a dus la cresterea numarului de clienti broadband, noteaza raportul. In Romania, Orange a ajuns la peste 1,14 milioane clienti broadband, in crestere cu 127% fata de trimestrul trei al anului trecut.

Cat despre vanzarile iPhone 3G, raportul da date pentru piata din Franta, unde de la lansarea din iulie 2008 si pana la sfarsitul trimestrului trei din acest an s-au vandut 216.000 terminale. In Romania telefonul a fost lansat pe 22 august, Orange este operatorul exclusiv care vinde acest telefon, dar pana in prezent nu au fost oferite informatii referitoare la vanzarile inregistrate.

La nivel de grup, in primele noua luni din acest an, veniturile France Telecom au crescut cu 3,4% pe baza comparativa pana la valoarea de 39,9 miliarde de euro.