iNES Group, furnizor local de servicii de televiziune prin internet (IPTV) a lansat joi primul pachet de programe TV in format High Definition (HDTV) din Romania. Pachetul include deja sapte programe de televiziune, care vor fi receptionate de catre clientii iNES care au abonamentul iNES Triple Play. Taxa de instalare a noii optiuni va fi de 150 de euro, in timp ce taxa lunara a abonamentului este de 100 euro pentru persoane fizice si de 250 euro pentru persoane juridice (preturile nu includ TVA).

Actuala grila de programe in format High Definition iNES IPTV include programele: EUROSPORT HD (EN), PRO TV HD, TVR HD, HISTORY CH HD, LUXE TV HD, VOOM HD (EN), M2 HD (HU), urmatoarele pe lista fiind MUZICAL ZEN HD, BEBE TV HD, FASHION TV HD.

Implementarea noului standard se va face la clientii actuali prin inlocuirea set-top-box-ului SD cu unul HD. Clientii noi vor avea posibilitatea sa opteze din start pentru noile STB-uri HD cu conditia sa fie posesorii unui un tevlevizor Full HD sau HD Ready.

Ca urmare a introducerii canalelor HD in grila de programe iNES IPTV, a diversificarii grilei de programe in 2009, precum si a introducerii unor noi optiuni specifice serviciilor IPTV, iNES Group mizeaza pe triplarea pana la sfarsitul anului 2009 a numarului de utilizatori. Potrivit informatiilor companiei, serviciul este disponibil momentan in Bucuresti si Voluntari-Ilfov.

“Intentionam sa adaugam in cadrul serviciului iNES IPTV toate canalele HD disponibile pe teritoriul Romaniei. In momentul de fata oferta este destul de redusa, aproximativ 10 canale, insa in mod sigur va creste, estimam un numar de 20 astfel de canale pana la sfarsitul anului 2009” a adaugat Radu Rusu.

Potrivit NewsIn, in luna octombrie a anului trecut, iNES avea circa 10.000 de utilizatori in Bucuresti.

Mai multe amanunte despre acest serviciu si costurile acestuia.