Presedintele ANC vrea amendarea legii privind stocarea datelor convorbirilor telefonice si de pe internet
In articolul respectiv se vorbeste despre "datele" aflate in posesia operatorilor, folosindu-se un termen foarte general, care da nastere la multe interpretari, putandu-se extinde inclusiv la continutul unui e-mail sau al unei convorbiri telefonice, a declarat Liviu Nistoran la o intilnire de presa.
"Dorinta mea este sa am discutii institutionale cu premierul si guvernul sa dea o ordonanta de urgenta prin care sa fie scos din lege acest articol, a mai spus Nistoran.
Ce spune articolul 20 din Legea 298/2008:
Art. 20. - In scopul prevenirii si contracararii amenintarilor la adresa securitatii nationale, organele de stat cu atributii in acest domeniu pot avea acces, in conditiile stabilite prin actele normative ce reglementeaza activitatea de realizare a securitatii nationale, la datele retinute de furnizorii de servicii si retele publice de comunicatii electronice.

Ce înseamnă și ce impact ar putea avea decizia CEDO privind vaccinarea
VIDEO Regatul Unit în doliu: A murit prințul Philip, soțul Reginei Elisabeta a II a / Ce mesaj au transmis Palatul Buckingham și premierul
Prințul Philip al Marii Britanii - 7 decenii de gafe și glume incorecte politic
VIDEO Primele imagini cu o maimuță controlând un joc video cu creierul prezentate de Neuralink, compania lui Elon Musk
Parerea mea,internetul este urmarit de mult timp.Noi nu stiam sau nu stim.Au fost cateva intamplari care nu se "legau" daca nu introduceai in ecuatia si urmarirea internetului.
Sa ne amintim doar un singur gen: depistarea hackerilor,indiferent de unde au actionat.
Dupa mine,este un subiect fals de dezbatere.
Orice infractor destept o sa sune de pe o cartela pre-pay sau de pe una furata, o sa intre pe net cu un computer cine stie de unde "cumparat" folosind eventual un hotspot din mijlocul unui parc, asa ca nu foloseste nimanui apoi faptul ca organele se duc la operator si afla ca un infractor necunoscut a intrat pe net din parcul tneretului
regards