Consiliul Concurentei: Normele metodologice ale proiectului Netcity incalca Legea concurentei

de Dragos Comache     HotNews.ro
Vineri, 20 martie 2009, 16:12 Economie | Telecom

Consiliul Concurentei considera ca proiectul de act normativ care cuprinde normele metodologice pentru amplasarea in subteran a echipamentelor si retelelor de comunicatii electronice pe teritoriul municipiului Bucuresti, si anume reteaua Netcity, trebuie revizuit, se arata intr-un comunicat al institutiei. Reprezentantii autoritatii de concurenta precizeaza ca, prin restrictiile impuse, proiectul de act normativ nu este in concordanta cu Legea concurentei.

"Autoritatea de concurenta a analizat proiectul de act normativ si a constatat ca acesta nu este in concordanta cu art 9 alin.(1) din Legea concurentei, prin restrictiile impuse", se arata in comunicat.

Articolul respectiv arata ca sunt interzise orice actiuni ale organelor administratiei publice centrale sau locale, avand ca obiect sau putand avea ca efect restrangerea, impiedicarea sau denaturarea concurentei, in special luarea de decizii care limiteaza libertatea comertului sau autonomia agentilor economici, ce se exercita cu respectarea reglementarilor legale, si stabilirea de conditii discriminatorii pentru activitatea agentilor economici.

"Apreciem deschiderea spre o abordare de piata a drepturilor de acces pe proprietati, de care au dat dovada organele administratiei publice locale ale municipiului Bucuresti cu ocazia elaborarii, modificarii si aplicarii actelor normative care stau la baza implementarii proiectului Retelei metropolitane de fibra optica a municipiului Bucuresti pentru telecomunicatii Netcity, dar trebuie respectata legislatia in domeniul concurentei, in scopul crearii, mentinerii si stimularii unei piete concurentiale", a declarat Gheorghe Oprescu, presedintele Consiliului Concurentei.

Consiliul Concurentei a trimis opinia sa primarului general al Municipiului Bucuresti si membrilor Consiliului General.


Citeste mai multe despre   Material sustinut de Julius Meinl

Ce-am pierdut? Fericirea. Cantările unei lumi dispărute vin de la formația Trei Parale. Vezi partea a doua și țitera

Am pierdut totul, Fericirea, mai ales. Cred cei de la "Trei parale". O spun ei, cei care sunt în preajma fericirii mereu. Ce-ți trebuie altceva mai mult decât să știi să cânți, de la țițeră la fluier. Să culegi cântece de la țărani. Cu care te împrietenești, fluierând, culegând mere, cosind fân. Poate doar să ai chef, la nunți și botezuri. VIDEOinterviu cu formația Trei Parale.

822 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSSESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Vineri