UPC Romania a introdus, incepand cu 11 mai, abonamente de internet pentru clientii noi, cu viteze marite de download si upload, abonamentul cel mai scump, de 52 lei (fara TVA), oferind, potrivit oficialilor operatorului de comunicatii prin cablu, cea mai mare viteza de download de pe piata, de pana la 24 Mbps si o viteza de upload de 4 Mbps. Cel mai scump abonament de internet anterior al UPC promitea viteze de descarcare de pana la 20 Mbps si de upload de 2 Mbps si costa 60 lei, dar cu TVA inclus.

Pastrand structura anterioara a pachetelor de internet (Small, Medium si Large), in cadrul noilor abonamente, disponibile doar clientilor noi, UPC a dublat viteza de download, precum si viteza de upload pentru pachetul Small, pana la 2 Mbps si respectiv 512 Kbps, in timp ce pentru pachetul Medium vitezele au crescut la 12 Mbps pe download si 2 Mbps pe upload. Pentru pachetul Large, viteza de upload a crescut la 4 Mbps, dublu fata de oferta anterioara.

Marirea vitezelor serviciilor de internet si pentru clientii vechi din toamna

Tarifele corespunzatoare noii oferte sunt de 22 lei pentru pachetul Small, 32 lei pentru Medium si 52 lei pentru Large (preturile nu includ TVA). Preturile abonamentelor anterioare erau de 25 lei pentru pachetul Small, 35 lei pentru Medium si 60 lei pentru Large (preturile incluzand insa TVA).

UPC Romania intentioneaza sa mareasca vitezele pentru clientii vechi in toamna acestui an, iar oficialii operatorului au precizat pentru HotNews.ro ca "in acest moment UPC nu are in plan o modificare de pret", pentru aceasta marire viitoare a vitezei.

Oferta de internet pentru clientii noi este valabila atat in cazul achizitionarii serviciului de internet de sine statator, cat si in cazul pachetelor 2Play.

Numarul total al abonatilor UPC Romania a depasit 1,26 milioane utilizatori in primul trimestru din acest an, in crestere nesemnificativa de doar 200 abonati comparativ cu situatia din ultimul trimestru al anului trecut, dar in scadere cu circa 5,8% fata de aceeasi perioada din 2008, cand utilizatorul avea peste 1,34 milioane abonati.