Romtelecom a lansat doua noi abonamente de internet broadband, atat pentru clientii persoane fizice cat si pentru companii, care promit viteze de descarcare de pana la 30 Mbps, cu 50% mai mari decat vitezele anterioare, a anuntat luni operatorul. Pentru clientii de pe segmentul rezidential, abonamentul cu viteza de transfer de 30 Mbps are un tarif lunar de 14,9 euro (inclusiv TVA). Noile abonamente sunt disponibile momentan in 10 orase din tara.

Noile abonamente, cu viteze mai mari la internet pentru segmentul rezidential, atat pentru clientii noi cat si pentru cei existenti, sunt disponibile atat pe doi cat si pe trei ani, in doua variante: una cu viteza de descarcare de 20 Mbps, la un tarif lunar de 9,9 euro (TVA inclusa), si a doua cu viteza de descarcare de 30 Mbps, la un tarif lunar de 14,9 euro (TVA inclusa).

Cele 10 orase in care sunt oferite aceste servicii momentan sunt: Bacau, Braila, Bucuresti, Cluj Napoca, Constanta, Iasi, Piatra Neamt, Ploiesti, Sibiu si Timisoara. Tehnologia pe care se bazeaza noile abonamente este VDSL, o tehnologie DSL care asigura viteze mai mari de transfer a datelor.

Veniturile Romtelecom din primul trimestru din acest an au scazut cu 8,1% pana la 201,4 milioane euro, fata de perioada similara din 2008, iar numarul liniilor de telefonie fixa a scazut cu 2,9% pana la peste 2,9 milioane linii. Operatorul a inregistrat cresteri pe segmentele de internet broadband (Clicknet) si televiziune prin satelit (Dolce), respectiv peste 700.000 pentru fiecare dintre cele doua servicii (respectiv 701.000 clienti pentru Clicknet si 724.000 clienti pentru Dolce), insa efectele crizei economice s-au reflectat in rate de crestere mai mici.