De azi companiile de telefonie trebuie sa deblocheze telefoanele mobile

de Bogdan Manolea     Drept&Internet
Marţi, 1 septembrie 2009, 17:04 Economie | Telecom

Am urmarit cu interes comunicatele ANCOM legate de deblocarea telefoanelor mobile de catre firmele de telefonie mobila. Initial se vorbea de o decizie a autoritatii in acest sens, si m-am bucurat sa vad ca in cele din urma s-a ajuns la varianta unui cod de conduita adoptat de catre Asociatia Operatorilor Mobili din Romania (AOMR).

Cum sunt o persoana care sustine autoreglementarea, cred ca in cele din urma e o decizie buna. Iar, din cite stiu eu, acesta este unul din putinele documente de autoreglementare din domeniul ITC.

Codul de conduita intra in vigoare azi - 1 septembrie 2009

Cind am ajuns pe site-ul asociatiei AOMR, nici urma de cod de conduita (fiind prezente doar infomatii legate de sanatate si telefonul mobil. L-am gasit pe site-ul ANCOM, desi nu imi e clar daca este intr-adevar versiunea adoptata sau nu.

Codul este destul de sumar si prevede ca:

- operatorii trebuie sa informeze consumatorii atunci cind cumpara un telefon mobil pe o oferta - daca el e codat in retea, ca si tariful si conditiile de decodare.

- daca telefonul nu este achizitionat impreuna cu alte servicii de comunicatii electronice, costurile deblocarii vor fi suportate de catre operatorul de telefonie mobila care il comercializeaza, iar deblocarea terminalului nu va fi conditionata de achizitionarea altor servicii sau de plata altor tarife.

- daca telefonul este achizitionat ca parte dintr-un pachet promotional sau la un pret preferential si clientul solicita deblocarea inainte de expirarea perioadei minime prevazute in contractul de servicii de comunicatii incheiat cu operatorul, clientul va trebui sa achite atat tariful pentru operatiunea de deblocare, cat si suma stabilita ca penalitate pentru deblocarea anticipata a telefonului pe parcursul perioadei minime contractuale.

Citeste restul materialului si comenteaza pe blogul lui Bogdan Manolea.


Citeste mai multe despre   Material sustinut de Julius Meinl

Doar furând meserie, merge. N-ai cum - Loredana Groza, interviu în turneul ADOR

Un interviu luat în miez de noapte, în mașina care ne aducea la București, prin viscol și ceață. O întoarcere în timpul albumului Atitudine. Este momentul reinventării, momentul în care Loredana Groza a realizat că altfel nu se poate. Că totul depinde de ea. compoziția, cântarea, re-creerea. Partea a doua a reportajului de turneu Ador. Prima parte, "Lori din Onești, Ador la Ploiești", poate fi văzută AICI.

4026 vizualizari

  • 0 (0 voturi)    
    dragi prieteni (Miercuri, 2 septembrie 2009, 13:21)

    aa [anonim]

    daca companiile de telefonie nu trebuie sa deblocheze TOATE telefoanele mobile, nu ma obositi cu titlul acesta.


    Puneti titlu: "...trebuie sa deblocheze telefoanele vandute fara abonament." Oricum nimeni nu cumpara astfel de la ei si deci o stire care parea importanta este de fapt una nesemnificativa care numai mi-a pierdut timpul (1 min) si a facut putin rating nemeritat la articol.


Abonare la comentarii cu RSSESRI


Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Duminică