Compania RomInfoLine a lansat joi un serviciu de informatii telefonice, apelabil la 118724 pentru moment doar din retelele Romtelecom, Cosmote, Orange şi Vodafone, la un tarif de minim 0,30 euro pe apel plus 0,30 euro/minut (inclusiv TVA) si dispunand in prezent de date de contact confirmate a 300.000 de companii la nivel national. Pentru a se diferentia de servicii similare de informatii telefonice, precum cele ale InfoClick sau Romtelecom, RomInfoLine spune ca noul serviciu nu ofera doar numarul de telefon, ci si adresa unui anumit loc si posibilitatea conectarii la numarul solicitat.

"Daca sunati si doriti sa aflati informatii despre un restaurant cu un anumit specific, dintr-o anumita zona, noi va putem da informatia despre acel restaurant, numarul de telefon si adresa si chiar conexiunea catre acel restaurant. Apelantul poate decide daca sa fie conectat la numarul ales sau ca numarul sa-i fie trimis prin SMS pe telefonul mobil", a declarat Adrian Stefan, director de strategie si dezvoltare in cadrul RomInfoLine.

Call-center-ul 118724 este disponibil 7 zile pe saptamana, 24 de ore pe zi, avand in prezent in prezent circa 30 de operatori.

"Tinta noastra pentru acest an este sa depasim cifra de un milion de apeluri primite si sa avem o baza de date cat mai complexa. Am dori ca in timp sa punem la dispozitie intreaga baza de date de companii din Romania", a mai spus Adrian Stefan.

In privinta tarifelor percepute cand se suna la acest numar, apelurile din reteaua Romtelecom sunt taxate cu 0,30 euro/apel plus 0,24 euro/minut, apelurile din retelele Cosmote si Orange sunt taxate cu 0,30 euro/apel plus 0,30 euro/minut, iar cele din Vodafone cu 0,36 euro/apel plus 0,30 euro/minut. RomInfoLine sustine ca in urmatoarele saptamani va incheia acorduri de interconectare si cu UPC si RCS&RDS.

Informatiile din baza de date pot fi consultate gratuit pe internet la adresa acestui serviciu, respectiv www.118724.ro.

Conform datelor autoritatii de reglementare in comunicatii (ANCOM), pentru servicii de informatii privind abonatii de telefonie au fost acordate pana in prezent numere catre noua companii, respectiv: Cosmote, Es Enhanced Services Company Milano Sucursala Bucuresti, Express Online, Il Numero Italia Milano Sucursala Bucuresti, Newsphone Hellas Atena Grecia Sucursala Bucuresti, InfoClick, Mediasat, Romtelecom si RomInfoLine.