Zece noi zone in care vor fi instalate in perioada urmatoare puncte de acces gratuit la internet de banda larga (hotspot-uri) au fost stabilite in judetul Suceava, a anuntat miercuri ministerul Comunicatiilor. Anul trecut, in mai multe zone publice din tara au fost instalate 211 de hotspoturi gratuite, in urma unei investitii de la bugetul de stat de 590.000 lei (fara TVA). Pentru acest an, se estimeaza alocarea de fonduri publice in valoare de 923.000 lei (fara TVA) pentru instalarea altor 300 de hotspoturi.

Zonele stabilite pentru acces gratuit la internet in perioada urmatoare sunt: trei hotspot-uri in municipiul Suceava, cate un hotspot in municipiile Falticeni, Vatra Dornei, Campulung si cate un hotspot in orasele Gura Humorului, Liteni, Frasin si Siret.

Oficialii ministerului Comunicatiilor au precizat pentru HotNews.ro ca stabilirea zonelor in care vor fi instalate hotspoturi este prima etapa a acestui proces, etapa dupa care se pregateste documentatia pentru organizarea licitatiilor.

Anul trecut au fost instalate in judetul Suceava sapte astfel de puncte, in Salcea, Radauti, Liteni, Frasin si Falticeni.

La nivel national, in 2009, au fost instalate 211 de hotspoturi gratuite. Pentru implementarea acestora, ministerul a alocat fonduri publice in valoare de 590.000 lei (fara TVA), iar licitatiile au fost castigate de SNR si Romtelecom, care au instalat 11 si respectiv 200 de hotspoturi. Pentru acest an, autoritatile au anuntat ca vor aloca circa 923.000 lei (fara TVA) pentru alte 300 de hotspoturi gratuite.