Google a lansat o functie prin care se pot traduce pe loc texte care apar in poze facute cu telefonul

de Vlad Barza     HotNews.ro
Vineri, 7 mai 2010, 13:00 Economie | Telecom


Google a extins saptamana aceasta aplicatia numita Goggles, astfel ca utilizatorii de telefoane cu sistemul de operare Android pot utiliza o noua functie care poate traduce pe loc in cinci limbi de circulatie internationala texte aparute in pozele facute cu "mobilul". Aplicatia Goggles lansata in decembrie permite cautarea pe internet pornind de la fotografii facute cu telefoanele mobile ce dispun de sistemul Android. Practic, daca utilizatorul fotografiaza un tablou, poate afla cu aceasta aplicatie cine l-a pictat, de la poza unui produs se pot afla cronici despre el, iar fotografiind un magazin poti afla informatii despre firma.

De acum, posesorii de telefoane care folosesc sistemul de operare Android versiunea 1.6 sau una mai noua pot folosi Goggles si pentru a traduce pe loc texte aparute in poza. Sunt disponibile limbile engleza, franceza, italiana, germana si spaniola, dar compania vrea pe viitor sa introduca si limbi cu caractere non-latine.

In afara de traducere, noua versiune Goggles recunoaste mai bine codurile de bare de pe produse si are in baza de date mai multe imagini si opere de arta.

Google spunea in momentul lansarii Googles in decembrie ca telefonul mobil cu camera conectat la internet "devine un ochi" catre lume. Utilizatorul face poza si apoi poate cauta pe internet, pornind de la acea fotografie. Spre exemplu, daca faci poza unei cladiri cunoscute, poti afla date despre ea, daca pozezi sigla unei firme poti sa-i afli istoria pe internet, iar daca faci poza unui DVD poti citi cronici despre filmul de pe el si la fel poti afla informatii despre diverse produse.


Citeste mai multe despre   Material sustinut de KRUK Romania

Datoria - un cuvânt la fel de urât precum lunea din săptămâna lucrătoare

Definiția cuvântului datorie, conform DEX-ului, este una simplă: sumă de bani sau orice alt bun datorat cuiva. Dar dincolo de o definiție seacă, datoria este un cuvânt care transmite de cele mai multe ori o stare negativă. “Am o datorie” - știi că trebuie să dai ceva înapoi, o obligație care trebuie să fie îndeplinită. Fie că ai o datorie la un prieten, la o bancă sau la furnizorul de utilități, datoria apare ca urmare a unei nevoi într-un anumit moment, iar veniturile nu îți permit să acoperi acea nevoie. Soluția cea mai la îndemână pare a fi împrumutul. Dar este oare chiar cea mai bună soluție?

1167 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS

ESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Marţi