Toti abonatii la serviciile de televiziune digitala Dolce ai Romtelecom vor putea accesa incepand cu data de 4 iunie un pachet suplimentar cu patru canale TV in format High-Definition (HD), la un tarif lunar de 4,9 euro (fara TVA), a anuntat joi Romtelecom. Pachetul de canale TV HD va contine: TVR HD, ProTV HD, Sport.ro HD, Discovery Showcase HD. Promotional canalul HBO HD va putea fi receptionat gratuit in primele trei luni de la activare.

“Calitatea HD asigura un grad atat de ridicat al detaliilor incat telespectatorii au senzatia ca fac parte din imaginea vizionata. Am facut efortul de a lansa Dolce HD inainte de inceperea Cupei Mondiale tocmai pentru ca am vrut sa ne asiguram ca putem oferi clientilor nostri o experienta memorabila, dandu-le posibilitatea sa urmareasca meciurile difuzate pe TVR HD", a declarat joi Ovidiu Ghiman, Director Executiv Strategie si Dezvoltarea Afacerii Romtelecom, in cadrul conferintei Ziua Comunicatiilor.

Anterior acestui anunt, Romtelecom avea in oferta incepand cu 12 martie prin intermediul serviciului de televiziune prin protocolul de internet (IPTV) cinci canale TV in format HD, respectiv: TVR HD, Pro TV HD, HBO HD, Discovery HD si Sport.ro HD. In aceasta luna, operatorul a mai anuntat ca abonatii de telefonie fixa si internet broadband pot receptiona gratuit, pe toata perioada contractuala, 24 de canale TV prin intermediul serviciului de televiziune prin Internet (IPTV) disponibil momentan in 10 orase din tara. Promotional in pachetul de 24 canale TV sunt oferite si doua canale TV in format High Definition, respectiv Pro TV HD si Sport.ro HD.

Romtelecom este al treilea mare operator de servicii TV din Romania dupa RCS&RDS si UPC, cu circa 900.000 de abonati. UPC si-a lansat serviciile de televiziune HD la inceputul lunii octombrie a anului trecut, iar pana in luna aprilie din acest an a atras peste 7.000 de abonati. Operatorul de cablu ofera in prezent noua programte TV HD, respectiv: TVR HD, PRO TV HD, HBO HD, Eurosport HD, Sport.ro HD, National Geographic Channel HD, The History Channel HD, Fashion TV HD si UTV HD.

De cealalta parte, RCS & RDS a precizat recent ca are functionale serviciile de televiziune de inalta definitie (HD), iar abonatii operatorului de cablu TV care dispun de dotarile tehnice necesare vizionarii HD pot vedea mai multe programe in acest format, intre care si televiziunea Digi Sport. Operatorul promite ca in a doua jumatate a acestui an serviciile Digi TV HD vor fi disponibile la nivel national.

Citeste comunicatul integral al Romtelecom aici.