Veniturile mari din SNR, justificate prin prima de Paste

AUDIO: Povestea unui venit net de peste 20.000 lei intr-o luna in SNR: 7.000 lei ajutor pentru decesul tatalui, 6.000 lei spor de vechime, 1.150 lei prima de Paste

de Adrian Vasilache     HotNews.ro
Miercuri, 2 iunie 2010, 21:29 Economie | Telecom


Povestea celui mai mare venit net castigat in luna aprilie in cadrul companiei de stat SNR, respectiv 24.498 lei, potrivit datelor afisate marti de ministerul Comunicatiilor, are doua versiuni. Oficialii SNR spun ca este vorba de venituri aferente pensionarii, in cazul unui angajat din Iasi. Constantin Campeanu, presedintele Federatiei Sindicatelor Radiocomunicatii explica altfel acest venit: 7.000 lei ajutor pentru decesul tatalui, 6.000 lei - spor de vechime, 1.150 - prima de Paste, 1.800 lei - decont bilet de tratament si 6.300 lei - salariul, iar in cazul celui pensionat este vorba de un venit net de peste 30.000 lei. Unde se intersecteaza cele doua relatari? Aceste venituri sunt exceptii.

Toate "salariile nesimtite" din compania de stat SNR afisate marti de ministerul Comunicatiilor sunt de fapt cazuri exceptionale si ar trebui sa se tina cont si ca toti salariatii au primit in aprilie prima de Paste de 1.150 lei, a tinut sa precizeze miercuri pentru HotNews.ro Constantin Campeanu, presedintele Federatiei Sindicatelor Radiocomunicatii, asociatie ce reprezinta interesele a peste 1.500 de angajati SNR.

 • In aprilie, fiecare salariat SNR a primit Prima de Paste de 1.150 lei, mai putin decat ar fi trebuit. Povestea statisticianului cu venit net de 1.201 lei

"(...) In fapt el a primit prima de Paste de la noi pentru ca este in concediu pentru cresterea copilului. Era foarte evident. Avea un salariu tarifar de peste 1.600 lei si primea 1.150 lei. Deci, in luna aprilie, salariatii SNR au primit o prima de Paste prevazuta in contractul colectiv de munca de 1150 lei, mai putin decat ceea ce convenisem prin contractul colectiv de munca, tinand cont si de situatia economica din Romania. (...) Deci din ceea ce este acolo ca salarizare trebuie sa scadem 1.150 lei", spune Constantin Campeanu. • Oficialii SNR: Veniturile mari se justifica in cazul tuturor angajatilor prin acordarea primei de Paste

Oficialii SNR justifica de asemenea veniturile mari din aprilie, in cazul tuturor angajatilor, prin acordarea primei de Paste.

"Veniturile mai mari din luna aprilie se justifica, in cazul tuturor angajatilor, prin acordarea, in aceasta luna, a primei de Pasti. Aceasta a fost stabilita, conform Contractului Colectiv de Munca pe anul 2009, aflat in vigoare in luna aprilie a acestui an, in cuantum de 50% din salariul mediu pe Societate pentru fiecare salariat, independent de salariul de incadrare, de vechimea in munca sau de alte considerente. Salariul mediu brut pe Societate este de 3404 lei, iar prima de Pasti a fost aceeasi pentru fiecare angajat, in valoare de 1637 lei brut", se arata in raspunsul transmis catre HotNews.ro de catre oficialii SNR.

 • Salariul brut al unei femei de serviciu in SNR este de maxim 1.490 lei, fara sporuri si prime

Chiar si cu o prima de Paste de peste 1.100 lei, salariile aferente unor functii precum femeie de serviciu sau muncitor necalificat raman in continuare foarte ridicate in aceasta companie. De altfel oficialii SNR recunosc faptul ca salariul brut al unei femei de serviciu in SNR poate ajunge la 1.490 lei.

"Salariul brut al unei femei de serviciu angajata a RADIOCOM, se situeaza intre 970 si 1490 lei. Veniturile nete pe luna aprilie ale angajatei pe aceasta functie care au atras atentia presei, reprezinta suma salariului maxim al functiei pe care este incadrata, sporul de vechime de 25 % si prima de Pasti", spun oficialii SNR.

De cealalta parte, liderul sindicalistilor spune ca salariul unui muncitor necalificat in SNR incepe de la 776 lei, dar este uimit sa constate ca in aprilie unul dintre acestia a castigat 2.653 lei. • Cum ajungi sa ai intr-o luna venit net de peste 20.000 lei in SNR? Ajutorul in caz de deces este 7.000 lei

Seful sindicalistilor sustine ca despre "salariile nesimtite" din SNR se poate vorbi doar in cazul unor "oameni aflati in situatii unice -  de pensionare, ajutor de deces, ajutor de boala etc. Potrivit acestuia, salariul tarifar mediu in SNR este 2068 lei, la care se adauga celelalte sporuri acordate ocazional.

Cum explica situatia celui mai mare venit din SNR in aprilie 2010?

"Deci acel om cu 24.000 lei este un specialist in domeniul economic, daca vreti, de clasa inalta, si acest om are un salariu de 6.300 lei. Iar evenimentele care au avut loc in aprilie vis-a vis de persoana lui, pe unele pot sa le comentez, pe altele pot sa le regret - i-a murit tatal. Are un spor de vechime de 25%. Din 24.000 lei scadem sporul de vechime 6.000 lei, ajutor pentru decesul tatalui - 7.000 lei, 1.150 prima de Paste, 1.800 lei decont bilete de odihna si tratament. (...) Sunt exceptia de la regula". • Oficialii SNR despre venitul de 24.948 lei din aprilie

"Veniturile realizate in luna aprilie de un sef de serviciu care, de asemenea, au atras atentia presei, se datoreaza unei situatii singulare. Este vorba despre un angajat al Sucursalei Iasi, care s-a pensionat in luna aprilie, si ale carui venituri nete cumulate reprezinta salariul de incadrare, sporul de vechime de 25 %, compensarea in bani a concediului de odihna neefectuat, precum si primele de Pasti, de pensionare si de vacanta (aferenta concediului de odihna), toate prevazute in contractul colectiv de munca. In luna anterioara salariul aceluiasi angajat nu a depasit suma de 6300 lei', declara oficialii SNR, ca explicatie la venitul de 24.948 lei.

 • Seful sindicalistilor, din nou: Pensionarul din Iasi a avut venit net de peste 30.000 lei

Contactat in legatura cu aceasta neconcordanta, Constantin Campeanu a tinut sa precizeze ca este vorba de doua venituri distincte si ca cel al angajatului din Iasi ar fi fost de peste 30.000 lei in aprilie.

"Sunt doua lucruri. Exista un venit mai mare de 30.000 lei, care apartine sefului de serviciu de la Iasi si in acelasi timp mai exista urmatorul venit pe scara ierarhica si care este de 24.000 lei", spune Campeanu. • Publicarea veniturilor SNR, vazuta drept ilegala si in linie cu dorinta conducerii SNR de a continua disponibilizarile in perioada urmatoare

In final, seful federatiei sindicatelor Radiocomunicatii a tinut sa mentioneze ca aceasta publicare a veniturilor din SNR nu este deloc intamplatoare.

"Consider ca aceasta publicare nu este intamplatoare. Este in legatura foarte clara cu raporturile dintre sindicat si administratie vis-a-vis de dorinta persistenta a conducerii de a disponibiliza personal in urmatoarea perioada de timp. Din datele noastre rezulta ca dezvoltarea societatii are nevoie de personal calificat pentru realizarea investitiilor si prin urmare disponibilizarile efectutate pana acum insumand 560 de oameni nu trebuie sa ne determine sa mai scadem numarul salariatilor cu inca 700-750 oameni. Dorinta de publicare a salariilor, din punctul meu de vedere, este ilegala (...)".Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

8422 vizualizari

 • +15 (15 voturi)    
  re (Miercuri, 2 iunie 2010, 21:43)

  mareana [anonim]

  cu oameni atat de nesimtiti, a 'ajuns' romanica acolo unde 'este'! si nu ma refer la cel in cauza..
  • +4 (4 voturi)    
   Am facut un calcul grosier (Joi, 3 iunie 2010, 10:23)

   Pitagora [anonim] i-a raspuns lui mareana

   O reducere de 15% la o pensie de 3 milioane inseamna 450 de mii de lei.
   Daca s-ar da afara un nesimtit cu 300 de milioane salariul s-ar salva de la reducere 666 de persoane cu pensii de 3 milioane...
 • +26 (26 voturi)    
  salarii nesimtite din banii nostri! (Miercuri, 2 iunie 2010, 21:43)

  un_cititor [anonim]

  60 mil spor de vechime, 70 mil ajutor deces, bilet tratament inca 18 mil... cum e posibil asa ceva???????????? ce firma privata iti plateste asa ceva?!?!?!?!?! tara lu peste!
  • -13 (27 voturi)    
   ati votat cu base (Miercuri, 2 iunie 2010, 22:03)

   cocosh [anonim] i-a raspuns lui un_cititor

   acu platiti, pensionari si bugetari. ca doar no-i plati io. caracatita e sustinuta de cel pe care l-ati ales.
   • +10 (10 voturi)    
    cand nu te duce... (Joi, 3 iunie 2010, 7:12)

    bula [anonim] i-a raspuns lui cocosh

    scrii pe forum. Aceasta persoana a capatat leafa la 01.Ian 2009? sau o avea de pe vremea lui Tariceanu? Iar ca sa tai, trebuie LEGE nu hotarare de ziarist. Aceeasi lege pe care partidul tau nu o vrea!
    • -5 (9 voturi)    
     base (Joi, 3 iunie 2010, 11:25)

     eee [anonim] i-a raspuns lui bula

     e seful statului. stat care e corupt, furat de partidul presedintelui, si care baga mana adanc in buzunarele celor ce muncesc sau au muncit cinstit. cine poarta responsabilitatea daca nu presedintele, guvernul si partidul unic? nu-mi place nici de tariceanu, dar aici vorbim de altceva.
    • -4 (6 voturi)    
     Base e de 6 ani desteptule! (Joi, 3 iunie 2010, 11:31)

     giku [anonim] i-a raspuns lui bula

     Nu e chiar mironosita care se vrea sa para.
     Au dat vina ba pe PSD, ba pe PNL.
     Acum, cand sunt singuri la guvernare, se vede adevarata "valoare" a PDL-ulul cu tatucul lor cu tot.
  • +7 (7 voturi)    
   Saracii ... (Miercuri, 2 iunie 2010, 22:34)

   om [anonim] i-a raspuns lui un_cititor

   ar trebui sa isi mai ceara si ei drepturile ca mor de foame :(.

   De ce va luati ma de ei bestiilor
  • -1 (1 vot)    
   Sporul de vechime (Joi, 3 iunie 2010, 11:08)

   bratu romeo [anonim] i-a raspuns lui un_cititor

   Sporul de vechime este maxim 25% din salriul de baza comform Codului muncii.
   Aceste spor de vechime a fost inclus in salariu odata cu adoptarea legii unice de salarizare pentru salariatii "bugetari".
   Salariatii din comapniile de stat nu au intrat sub incideta acestei legi din motivele binecunsocute.
   Probabil ca in viitor va fi inclus in salariu si pentru salariatii din companiile d estat dar pentru asta trebuie modificat Codul Muncii
   Va amintesc ca prevederile Codului Muncii sunt valabile si pentru companiile din sectorul privat.
   Daca firmele private nu evidentiaza separat aceste sporuri prevazute in Codul Muncii inseamna ca sunt incluse in salariul dumneavoastra negociat pentru ca nu cred ca incalca legea in mod voit.
 • +8 (10 voturi)    
  32 mil salar pt femeia de servici! (Miercuri, 2 iunie 2010, 21:44)

  un_cititor [anonim]

  de ce nu se baga odata grilele alea de salar ? si sa se privatizeze tot!
  • +7 (7 voturi)    
   nu-mi vine sa cred ! (Joi, 3 iunie 2010, 8:02)

   nelu [anonim] i-a raspuns lui un_cititor

   la mine la servici nici sefii cu vechime nu ajung la suma asta !!! unii sunt mai bugetari decat altii, asta nu mi se pare corect, de ce sa fim bagati toti in aceeasi oala?!
 • +4 (4 voturi)    
  mai bine mai tarziu decat niciodata (Miercuri, 2 iunie 2010, 21:53)

  bratu romeo [anonim]

  In sfarsit, completarile necesare la articolul de ieri au fost facute.
  Poate ca cineva a invatat ceva din toata istoria asta
 • +7 (7 voturi)    
  de ce sa nu fie publicate ?!! (Miercuri, 2 iunie 2010, 21:56)

  lili [anonim]

  Sa le puteti ascunde de ochii nostri, asa-i ??!! Uitati ca sunteti platiti din bani publici, daca nu va convine si vreti salarii confidentiale mergeti Dvs la privati, acolo salariul este confidential, dar asa salarii halucinante nu mai vedeti voi !!!! Cat priveste disponibilizarile, este traba conducerii sa evalueze activitatile si responsabilitatile si sa stabileasca numarul de persoane din organigrama companiei. NU E TREABA SINDICATULUI !!!!!
  • -1 (1 vot)    
   raspuns (Vineri, 4 iunie 2010, 10:56)

   reload 1 [anonim] i-a raspuns lui lili

   S.N.R. nu este platit din bani publici. S.N.R. presteaza servicii diferitelor societati de comunicatii si radiocomunicatii din tara si strainatate si emite facturi catre clientii sai . S,N.R-ul a facut imprumuturi pentru retehnologizare si le-a platit din banii sai , nu de la guvern sau din bani publici , dar asta pina a venit PNL-ul si PDL-ul la putere care in 5-6 ani au reusit aproape sa distruga aceasta societate . O astfel de societate trebuie condusa de manageri specialisti in acest domeniu nu de politicieni pusi de partidul la putere. O astfel de societate trebuie sa iabe manageri care sa aiba un contract de manageriat foarte exact cu niste programe pe termen scurt , mediu si lung , nu directori pusi din 4 in 4 ani de puterea politica
   • 0 (0 voturi)    
    crezi ce spui? (Sâmbătă, 5 iunie 2010, 7:11)

    IoanB [utilizator] i-a raspuns lui reload 1

    SNR-ul este monopol de stat in ceea ce face. A fost protejat in mod exagerat de reglementarile din Ro. Spui ca nu este platit din bani publici? Dar unde draq se duc acei bani pe care statul ii ia cu japca in fiecare luna de la fiecare amarastean din tara asta ca taxa radio, taxa tv?
    Ce concurenta este in impartirea acestor bani?
  • -1 (1 vot)    
   pentru ,,lili'' adica 2li (Vineri, 4 iunie 2010, 18:15)

   Eugen MM [anonim] i-a raspuns lui lili

   Dvs dac doriti sa va dati cu parerea ce e si ce nu e treaba vreunui sindicat atunci ar trebui sa va documentati ce prevede contractul colectiv de munca incheiat intre sindicatul despre care vorbiti indiferent ca e din SNR sau din alta firma si Conducerea acelei firme. Daca acolo s-a semnat ca disponibilizarile se fac cu consultarea sindicatului atunci sa stiti ca ESTE TREABA SINDICATULUI. Asa ca ... la spalat de vase ca poate acolo va pricepeti mai bine.
 • -4 (10 voturi)    
  domnu presedinte!!! (Miercuri, 2 iunie 2010, 22:06)

  masokistu [anonim]

  o baie de multime, ceva?
  • -2 (6 voturi)    
   Ce baie de multime ???? Nici la cumparaturi... (Joi, 3 iunie 2010, 8:49)

   lili [anonim] i-a raspuns lui masokistu

   Cotroceniul a anuntat ca anul asta in minunata luna mai anuleaza Ziua Portilor Deschise la Cotroceni, zi sarbatorita anual, dar acum le este frica de multime !!!! Plus ca inaintea nenorocirii anuntate de Dl Basescu privind reducerile de salarii, Cotroceniul anuntase ca anul asta la Ziua Portilor deschise la Cotroceni vor aniversa celebrul eveniment "322", adica referendumul care l-a lasat pe Dl Basescu inca Presedinte ... Va dati seama ca aia care au votat NU adica, nu au fost de acord cu demiterea Presedintelui azi isi dau pumni in cap si s-ar fi rata ocazi de a se descarca bine la Cptroceni ??!! Nu mai vede Romania baie de multime prezidentiala, nici cumparaturi la supermarket nu va mai face Presedintele nostru, de-acum !!!!!
   • +2 (2 voturi)    
    Mai usor toavarasa (Joi, 3 iunie 2010, 12:04)

    Un roman anonim [anonim] i-a raspuns lui lili

    Nu iti lua dorintele drept realiatate. Eu am voata Nu si as vota in continuare pentru ca nu am alta alternativa mai buna. Fedesenarii vostri nu pot aduce nimic mai bun, doar gargara pomeni din banii furati prin impozitare progresiva.
    • 0 (0 voturi)    
     Nu sunt de nici o culoare politica..... (Joi, 3 iunie 2010, 19:43)

     lili [anonim] i-a raspuns lui Un roman anonim

     nu am nici o culoare politica, nici pnl, nici psd, nici udmr, nici una, dimpotriva, in opinia mea, in romania partidele politice sunt toate o apa si-un pamant !!!! nici un partid nu are grija romanilor dupa ce vine la guvernare, dimpotriva. li se falfaie !!!!! primeaza interesele personale ale celor aflati temporar la guvernaresi asta se intampla la toate partidele !!!!
 • -18 (24 voturi)    
  salariile nu sunt din banii vostri (Miercuri, 2 iunie 2010, 22:12)

  bratu romeo [anonim]

  Salariile nu sunt din banii vostri pentru ca SNR nu primeste nici un leu de la buget.
  Daca societatile private isi bat joc de angajati si ii platesc cu salarii mizere nu este vina celor din companiile de stat.
  De cand au ajuns societatile private etalon in aprecierea corecta a muncii de puse de catre un angajat ? Sa fim seriosi
  • +17 (17 voturi)    
   ei, hai (Miercuri, 2 iunie 2010, 21:36)

   gigel de luxembourg [utilizator] i-a raspuns lui bratu romeo

   chiar si daca n-ar primi un leu de la buget, snr este o societate cu capital de stat, adica statul este proprietarul, statul adica noi, cei care platim taxe si impozite. asadar, nu mai fi tupeist si tine nasul jos.
   • -11 (11 voturi)    
    Statul ca proprietar incaseaza prifitul (Miercuri, 2 iunie 2010, 23:00)

    bratu romeo [anonim] i-a raspuns lui gigel de luxembourg

    ....... de la societate si il distribuie mai departe
    adica vi-l d avou inapoi . paltitoril d etaxe ca si mine
    • +6 (6 voturi)    
     insisti (Joi, 3 iunie 2010, 9:50)

     gigel de luxembourg [utilizator] i-a raspuns lui bratu romeo

     evident, dar ce facem daca profitul este jecmanit de astfel de salarii. de ce sa dai 2000 de lei unei femei de serviciu? care e logica, de ce ar plati un patron, din banii lui, o asemenea suma unei femei de serviciu? te faci ca esti prost sau chiar esti?
     • -3 (5 voturi)    
      Antenist_pe_viata (Joi, 3 iunie 2010, 10:45)

      gogu [anonim] i-a raspuns lui gigel de luxembourg

      pentru toata pulimea care-si da cu parerea despre SNR: ati auzit in viata voastra de DRTV-ul de la Heniu Mare? Stiti unde e Heniu Mare??? Ati avut vreodata curiozitatea sa ascultati un om care munceste acolo? Stiti ce inseamna sa fii izolat la 1600m, toamna, iarna, primavara si sa depinzi de o nenorocita de telecabina cu 2 locuri cu care faci 30minute pina jos in sat???
      STITI CE INSEAMNA SA STAI CU CAPUL IN ANTENE O VIATA DE OM?
      • +3 (3 voturi)    
       Meriti o prima (Joi, 3 iunie 2010, 10:02)

       Moromete [anonim] i-a raspuns lui gogu

       din care poate mai cumperi o carte asa sa nu ramai agatat inj limbajul manelistilor; Ai reusit sa-ti faci de ras colgii cu un asemenea limbaj; Apropo nu stim unde e Heniu MARE...geografia s-a predat numai celor care vor lucra in SNR, si tare am fi curiosi sa vedem cuibul de antenisti prin piloni;
      • +6 (6 voturi)    
       Gogule- probleme, ma? (Joi, 3 iunie 2010, 10:07)

       Nela [anonim] i-a raspuns lui gogu

       Gogule, ia uita-te tu pe lista aia de personal si de lefuri ale Radiocomului. Si ai sa vezi acolo puzderie de cameriste, bucatari, zidari, zugravi, fochist (fochist!!!), dactilograf (dactilograf?!) peisagist (peisagist??!!!) si, mai ales, sefi. Cuib de sefi. Gramezi de sefi, Gogule. Sefi de tura (multe ture aveti acolo, Gogule!), sefi de compartiment, de birou, de depozit, de formatie, de centru si de mai stiu eu ce. Sefi. Plus gramezi de posturi administrative. Nici unul dintr-astia nu stie unde e Heniu Mare, Gogule- si nici unul dintr-astia nu stie despre antene nici cit stiu eu. Si eu nu stiu mare lucru despre antene, Gogule. Insa stiu sigur ca douaj' de milioane pentru un muncitor necalificat e ditamai leafa.
      • +8 (8 voturi)    
       tot Heniu (Joi, 3 iunie 2010, 10:18)

       Nela [anonim] i-a raspuns lui gogu

       Gogule, uite, aveti pe lista chiar si un ospatar. In aprilie a dus acasa 2773 lei. Da-mi voie sa te intreb: pe tine te-a servit vreodata ospatarul asta? Ai stat vreodata la o masa la care sa-ti aduca asta meniul? Ospatarul asta tot la Heniu Mare serveste, Gogule?
       Si dactilografa din lista e aia care a scris "retele telecomunicati" cu un singur "i"? Ca, daca ea a scris, inseamna ca leafa de 2740 lei nu ii ajunge. E in foame si maninca litere, saraca. Sau se grabea sa prinda ultima telecabina de Heniu Mare, cind a scris lista.
      • +4 (4 voturi)    
       mda (Joi, 3 iunie 2010, 11:05)

       gigel de luxembourg [utilizator] i-a raspuns lui gogu

       mare om, mare caracter esti. antenistu lu peste, in snr s-au platit primele de paste nediferentiat, adica si ala de sta izolat (desi nu prea vad de ce ar sta in zilele noastre un om langa o antena, cred ca asta e o alta problema de rezolvat cu SNR dar, sa zicem) asadar, nu de oamenii aia e vorba aici, de cei care au o munca grea si specializata ci, atentie, de femeia de serviciu care ia un salariu imens, e vb de prima de deces de 7000 ron, e vb de un venit de peste 200 milioane intr-o luna. hai sictir.
     • 0 (0 voturi)    
      salariul tarifar de angajare.. (Joi, 3 iunie 2010, 10:46)

      bratu romeo [anonim] i-a raspuns lui gigel de luxembourg

      a femeii de servici este in jur de 1100 ron brut la care se adauga sporul de vechime
      in luna aprilie la acest venit se adauga 1600 roni in suma bruta.
      Te las pe tiensa faci adunarile si inmulturile
      daca din suma respectiva afista in lisat scazi 1180 prima de pasti neta ramai cu aproximativ 1200-1300 net . Asta este salariul pecare il primeste femeia respectiva luna de luna
      • +1 (1 vot)    
       buey (Joi, 3 iunie 2010, 18:35)

       gigel de luxembourg [utilizator] i-a raspuns lui bratu romeo

       lasa-ma cu salariul de baza, ala e frectie, e facut special ca sa inchideti gura lumii. conteaza venitul, totalul, cu sporuri prime si alte porcarii, ala este banul care pleaca de la mine si ajunge la o mana de smecheri.
   • +4 (4 voturi)    
    Capitalismul original (Joi, 3 iunie 2010, 10:37)

    Bumbescu [anonim] i-a raspuns lui gigel de luxembourg

    Daca e asa de profitabil SNR-ul si e cu capital de stat de ce nu este privatizat ? Nu este o companie strategica. Unii ar zice ca "Nu ne vindem tara", altii ar zice "S-a vindut totul in tara" asta, dar eu cred ca acolo sint angajate toate pilele politicienilor si securistilor.
    • 0 (0 voturi)    
     Au fost mai multe.. (Joi, 3 iunie 2010, 10:49)

     bratu romeo [anonim] i-a raspuns lui Bumbescu

     incercari de privatizare dar intotdeauna s-a intamplat cate ceva, ultima in 2006 dar dupa scandalul cu bulgarul acela procesul s-a oprit
     Sigur ca exista in plan o astfel d eprivatizare sau vinderea unui pachet minoritar de actiuni
     Societatea este de importanta strategica
    • 0 (2 voturi)    
     privatizare (Joi, 3 iunie 2010, 11:36)

     edi [anonim] i-a raspuns lui Bumbescu

     ti-ai dat singur raspunsul..pentru ca e profitabila...iti dau un ex. :fosta uzina IMGB..de cand s-a privatizat muncitorii au salariile si conditiile de munca infinit mai bune decat cand era a statului...dar e o mare problema profitorii politici nu mai pot fura din munca lor...ai inteles? mie mi-ar conveni ca si compania de stat unde lucrez sa se privatizeze dar o lasa guvernul din mana?...
   • -4 (4 voturi)    
    statul? (Joi, 3 iunie 2010, 11:06)

    edi [anonim] i-a raspuns lui gigel de luxembourg

    tu esti statul? haida-de...ce vb mai "desteptule"? atata timp cat o companie de stat nu ia bani de la buget guvernul nu are ce caute acolo..exista un consiliu de administratie...ati turbat cu totii ..."bugetarul gras in carca privatului slab"...doar 15% din firmele private fac export..restul servicii...cand imi va scadea mie salariul de bugetar la ce crezi tu ca renunt eu?...la serviciile tale mai capitalistule ...si atunci o sa mori si tu odata cu mine..daca nu santeti in stare sa va organizati in loc sa va mancati intre voi poate nu v-ar mai calari patronii..in anii trecuti ,pe vremea indexarilor acestor companii de stat nu li se indexau salariile ca nu erau considerati bugetari...unde lucrez eu (compani de stat) in 8 ani a scazut numarul angajatilor cu 47%..am suferit,am muncit de mi-a iesit ochii si si acum cand ne descurcam singuri (fara bani de la buget) au pus altii ochii pe salariile noastre...inclusiv majoritatea ratatilor din mediul privat..rezolvati-va singuri problemele si nu-i mai muscati de c... pe altii...
    • +2 (2 voturi)    
     hai sa mori tu (Joi, 3 iunie 2010, 10:36)

     gigel de luxembourg [utilizator] i-a raspuns lui edi

     adica guvernul nu are ce cauta in companiile de stat? pe bune? cine e ma actionarul principal? statul, gogule, si actionarul poate face ce vrea muschiu lui, ca de aia este actionar principal, adica patron, adica proprietar, owner. ai inteles, ma, lipitoare sugativa de bani ? adica odata ce avem un prieten care e e sef si poate face angajari la o astfel de companie hai sa facem ce vrem, ne angajam acolo toti pretenii, rudele, inventam posturi (ospatari, peisagisit, fochisti etc) si le dam o multime de bani!! de ce? penca asa vrea muschiu tau? auzi, dar daca era invers, erai tu un privat care plateai la stat luna de luna si vedeai ca io eram angajat acolo, si io, si mama, si bunica si luam toti cate 70 milioane pe luna, ia zii, cum ar fi fost?
     • -3 (3 voturi)    
      esti pe afara (Joi, 3 iunie 2010, 12:14)

      edi [anonim] i-a raspuns lui gigel de luxembourg

      O companie de stat functioneaza pe sistemul unei firme private...se descurca din fonduri proprii fara bani de la buget..cu cele subventionate e alta problema...tocmai din acest motiv au regimul de firma privata ca guvernul sa nu faca ce vrea muschii lui..au fost ani in care ne-au scazut salariile si nu am vazut un ban de la buget...cat despre banii platiti de voi evazionistii...daca fiscul ar fi pe bune si nu s-ar imbuiba din spagile voastre mai smenarilor de TVA nu stiu cati ar mai ramane dintre voi...dovada ca esti pe afara e faptul ca incearca sa se prevaleze articolul cu siguranta nationala...ca altfel ar pierde procese pe banda rulanta...nu confunda o companie care traieste din fonduri proprii cu una subventionata de la buget..asa ca bai papleaca pupa-ti in c... patronul in continuare...sapa-ti colegul si poate ai noroc de o dictatura "luminata" care sa-ti satisfaca setea de razbunare...sant curios ce mare branza faci tu la serviciu de ai timp sa scrii pe forumuri..eu la serviciu in unele zile nu am timp nici sa mananc...
      • +1 (1 vot)    
       aberezi (Joi, 3 iunie 2010, 18:38)

       gigel de luxembourg [utilizator] i-a raspuns lui edi

       mda, pana una alta eu nu sunt evazionist pe cand tu esti smecheri si primesti salarii mari pe baza de pile. cum ajunge sa munceasca x si y pe postul de fochist sau femeie de serviciu cu un venit de 20 mil pe luna? aud?
  • +10 (10 voturi)    
   pai... (Miercuri, 2 iunie 2010, 22:45)

   ive [anonim] i-a raspuns lui bratu romeo

   Societatiile private, serioase, isi platesc angajatii in functie de munca depusa, nivelul de contributie la munca societatii si situatia economica a companiei per ansamblu.

   Si, ca regula generala, unei compani private ii merge atat de bine cat ii permite situatia economica regionala, statala sau internationala (dupa caz).

   Drept urmare, daca o firma scade salarii, isi concediaza angajatii sau da faliment inseamna ca undeva e o buba mare. Buba, care in cazul de fata e sistemul bugetar.

   Si cum un begetar, care e o buba, castiga in foarte multe cazuri mai mult decat un privat inseamna ca acel bugetar nu isi merita salariul.

   Ca sa iti raspund la intrebarea "De cand au ajuns societatile private etalon in aprecierea corecta a muncii de puse de catre un angajat ?", pai e foarte simplu: de cand societatile private platesc impozite.

   Si ba da, SNR e platita de catre populatie.
  • +11 (11 voturi)    
   nu e asa (Miercuri, 2 iunie 2010, 22:50)

   v dinca [anonim] i-a raspuns lui bratu romeo

   ba chiar sunt din banii nostrii!!! suntem obligati prin lege sa cotizam la radio si tv, chiar daca nici dracu nu urmareste programele radio-tv romane...
   deci cum e cu banii?
  • +10 (10 voturi)    
   floricele (Joi, 3 iunie 2010, 0:11)

   Nela [anonim] i-a raspuns lui bratu romeo

   Nea Romica, hai ca te-au vazut sefii destul pe-aici cit interes ti-ai dat sa aperi onoarea institutiei.
   Mi-am descarcat lista cu lefurile voastre (las' ca mi-as dori si eu sa fiu macar "muncitor necalificat" sau "camerista" pe lista aia) si uite, am si eu o curiozitate: la ce mama focului are nevoie Radiocom de PEISAGIST FLORICULTOR?!
   Nea Romica, nu-mi pui o vorba buna, sa ma angajez si eu la voi? Uite- camerista! Cred ca m-as descurca intr-un post de camerista, cu cei sase ani de facultate ai mei, zau!
   • -1 (1 vot)    
    you've got it all wrong (Joi, 3 iunie 2010, 10:56)

    bratu romeo [anonim] i-a raspuns lui Nela

    Nu este intentia mea sa ma pun bine cu sefii ci doar sa incerc sa explic cate ceva dupa puterile mele ca sa intelegeti situatia reala.
    Societatea are un centru de perfectionare a pregatirii profesionale unde sunt pregatiti periodic personalul societatii inclusiv angajati ai altor societati de stat si private.
    Acest centru este situat in afara Bucurestiului si in incinta este amehajata din punctt de vedere peisagistic.
    Daca ai terminat o facultate de horticultura sau echivalent sigur ca poti aplica pentru acel job.
    • +1 (1 vot)    
     wrong io, wrong matale (Joi, 3 iunie 2010, 11:09)

     Nela [anonim] i-a raspuns lui bratu romeo

     Si pentru a amenaja o curte e nevoie de un post permanent de peisagist, platit cu 3016 lei pe luna? Da' ce face, se roaga de buxusi sa creasca?
     Pai va proiectez io amenajarea aia si imi dati doar salariul pe o luna al peisagistului vostru, pentru toata lucrarea. Ce zici?
  • +1 (1 vot)    
   inca ceva (Joi, 3 iunie 2010, 10:46)

   gigel de luxembourg [utilizator] i-a raspuns lui bratu romeo

   SNR ia din banii nostri, platim lunar taxa radio si taxa tv. asa ca hai sictir.
   • -2 (2 voturi)    
    Multumesc pentru indemn (Joi, 3 iunie 2010, 11:12)

    bratu romeo [anonim] i-a raspuns lui gigel de luxembourg

    SNR nu incaseaza banii pentru abonamentele radio tv, acei bani merg la SRR si SRTV
    • +2 (2 voturi)    
     ba da (Joi, 3 iunie 2010, 12:58)

     Nela [anonim] i-a raspuns lui bratu romeo

     De la SRR si SRTV o parte din bani merg la voi, ca de-aia aveti monopol pe retele, ca sa va dati lefuri cit casa si sa ne explicati noua cit de independenti de buget sinteti voi.
 • +1 (1 vot)    
  Toti vrem mai mult! (Miercuri, 2 iunie 2010, 22:15)

  Dorin [anonim]

  Nu conteaza sursa de finantare! Vrem mai mult! D-nul Basarabescu ne va explica cum si ce... cum inca ei folosesc dacii cand merg la Chisinau...!?
  Vorbesc de corectitudine, dar cand este vorba de bani...
 • 0 (0 voturi)    
  Nesimtiti si iresponsabili... (Miercuri, 2 iunie 2010, 22:16)

  Rocco si fratii sai [anonim]

  "Aici sunt banii dumneavoastra"
 • +9 (11 voturi)    
  deci... (Miercuri, 2 iunie 2010, 22:16)

  ioake [anonim]

  "Din 24.000 lei scadem sporul de vechime 6.000 lei"

  - 60 de milioane??? spor de vechime... eu as desfinta sporul asta. Dar ce, munceste mai bine, mai repede mai productiv?? nu cred... ca nu se vede...

  "ajutor pentru decesul tatalui - 7.000 lei"

  dar ce? e vina mea care platesc impozite ca a murit tac'su? sa-i fie tarana usoara... dar cu cel il face mai special decat altii? unui prieten (care lucreaza la stat) i-a murit fetita de 10 ani... a primit o mare p... de la stat. Au facut prietenii si colegii cheta sa il ajute cu cheltuielile "de rigoare".

  "1.150 prima de Paste"

  - mi se pare o idiotenie ca toti angajatii sa primeasca aceasi prima (ca valoare)... dar daca asa au negociat... Probabil ca aceste prime in sistemul bugetar ar trebui reglementate in alt fel... dar in fine... in cazul asta e o chestie minora.

  "1.800 lei decont bilete de odihna si tratament."

  - adica asta ia cam 100 de milioane intr'o luna "normala" si ii mai si deconteaza 18 milioane pentru o vacanta in care oricum are salariul platit pentru zilele in care lipseste.

  Sincer... imi pare foarte rau ca pensionarii trebuie sa sufere din cauza unor capuse ca asta. Capuse care probabil sunt 50% din bugetari.

  DAR aia care sufera acum.. isi merita soarta. Ei au tolerat si au incurajat prin ignoranta coruptia, nepotismul si interesele din sistem.
  • +2 (2 voturi)    
   contractele colective (Joi, 3 iunie 2010, 7:16)

   bula [anonim] i-a raspuns lui ioake

   semnate la nivel de intreprindere sunt buba. Sindicatele au bagat si spor de lumina lunii, sefii de intreprindere au semnat ca nu erau banii lor si acum pas de le modifica. Nu=i auzi pe seii de sindicat? ridica deasupra capului ciomagul contractului colectiv! Sefii de intreprinderi care au acceptat sporuri "ciudate" (atentie! nu sun t ilegale) ar trebui destituiti, dar nu pe acest motiv.
  • +2 (2 voturi)    
   Aritmetica asta, bat-o vina... (Joi, 3 iunie 2010, 11:14)

   plictisitu [utilizator] i-a raspuns lui ioake

   Fraţilor, să înţeleg că ăştia aplică sporul de vechime de 25% la suma totală (care cuprinde salariul, ajutor de deces, prima de paşte, biletele de odihnă şi culmea, inclusiv sporul de vechime). Acuma inţeleg eu ca are vechime serioasă la luat prime de paşte, sporuri de vechime şi bilete de odihnă, dar chiar la moartea tatălui spor de vechime?! Câţi taţi a avut nenea ăsta?!
 • 0 (2 voturi)    
  IQ? (Miercuri, 2 iunie 2010, 22:23)

  c# [anonim]

  daca persoane cu IQ mult peste medie sunt luate drept prosti inseamna ca liderii nostri sunt toti niste genii. Admitand prin reducere la absurd ca aceasta afirmatie e adevarata, ar trbui ca Romania sa fie cea mai tare tara la tot ce se poate. Cum acest lucru nu se intampla, presupunerea e falsa. Adica oamenii cu IQ mare nu se lasa pacaliti iar liderii nu sunt genii.
  QED
  • -1 (1 vot)    
   RE: IQ? (Joi, 3 iunie 2010, 10:00)

   hmmm... [anonim] i-a raspuns lui c#

   Putin gresit :) Ai demonstrat doar ca liderii nu sint genii, ceea ce oricum e axioma.
 • +9 (9 voturi)    
  afara cu nesimtitii (Miercuri, 2 iunie 2010, 22:24)

  Nela [anonim]

  Bun. Cetateanul cistiga lunar 6300 leafa plus 6000 sporul de vechime, deci 12300 lei. Lunar. Din 12300 lei lunar, omul asta nu isi poate permite concediul? Sau mielul de Pasti? Sau inmormintare/ nunta/ botez? Si-apoi, ce ajutor de deces e ala, 7000 lei? O inmormintare decenta costa 1500-2000 lei.
  Prima lui de Pasti e cit pensia maica-mii, bani din care maica-mea isi face si masa de Pasti, isi plateste si tratament si orice.
  Oamenii astia nu au limite, au uitat bunul simt, au pierdut orice masura. Sa inceteze acest jaf din banii nostri.
  • 0 (2 voturi)    
   1500 inmormintarea ?? poate 15 000 (Miercuri, 2 iunie 2010, 22:39)

   Some Guy [anonim] i-a raspuns lui Nela

   decit daca e undeva in satul cucuieti din deal si nici acolo.
   Pe mine m-a costat peste 15 000 lei acum citeva luni fara sa ma rup deloc in figuri, e drept a trebuit sa cumpar loc de veci.
   • +2 (2 voturi)    
    Locul de veci (Joi, 3 iunie 2010, 10:06)

    ion [anonim] i-a raspuns lui Some Guy

    Probabil ca merita locul de veci pe care l-ai cumparat 15000 lei, pentru ca vad ca ai acces
    la net de acolo. Parerea mea e ca nu trebuia sa dai atatia bani pe inmormantarea ta, trebuia sa mai lasi ceva urmasilor, mai ales in vremurile astea.
  • +2 (2 voturi)    
   contract colectiv de munca (Joi, 3 iunie 2010, 7:17)

   bula [anonim] i-a raspuns lui Nela

   prevede si ajuto de incaltat pantofi. Triasca Republica SIndicala Romania si Iliescu presedintele ei.
 • -1 (1 vot)    
  Daca ai valoare iti plateste si firma privata (Miercuri, 2 iunie 2010, 22:28)

  juhhjuhu [anonim]

  Iar daca nu-ti convine regimul salarial in mediul privat, cine te opreste sa mergi la bugetari?
 • 0 (0 voturi)    
  Si sindicalistii. (Miercuri, 2 iunie 2010, 22:36)

  :) [anonim]

  In cine sa mai ai incredere ? In sindicalisti ?
 • 0 (0 voturi)    
  cine se scuza se acuza (Miercuri, 2 iunie 2010, 22:47)

  neintelesul [utilizator]

  punct. si reglementare. prostii care conduc ar trebui sa lase tehnocrati care gandesc cu capul si nu cu sangele.
  • 0 (0 voturi)    
   Nu confunda explicatiile cu scuzele (Joi, 3 iunie 2010, 10:58)

   bratu romeo [anonim] i-a raspuns lui neintelesul

   ...nu am de ce sa imi cer scuze fata de nimeni in ceea ce priveste problema dezbatuta aici cu atat ardoare ura si subiectivism
 • -1 (1 vot)    
  capitalism (Miercuri, 2 iunie 2010, 22:59)

  vox po/puli [anonim]

  pai.. in istoria recenta Romania a trecut prin urmatoarele stadii:

  comunism pana in 89, populism dupa 89 si acum WELCOME TO CAPITALISM!

  capu' face, capu' trage... pacat ca multe capete mor in liniste.
 • 0 (2 voturi)    
  AdblockPlus (Miercuri, 2 iunie 2010, 23:02)

  vWv [anonim]

  Impotriva reclamelor idioate de genul popup si altele folositi cu incredere extensia Firefox AdblockPlus.
 • +4 (4 voturi)    
  Pai sa analizam putin sporul de vechime (Miercuri, 2 iunie 2010, 23:42)

  hsl [utilizator]

  "Are un spor de vechime de 25%. Din 24.000 lei scadem sporul de vechime 6.000 lei"

  Sporul eu stiu ca se da la salariul brut:

  "acest om are un salariu de 6.300 lei"

  6.300 x 25% = 1.575 lei si nu 6.000 (care inseamna ~100%)
  • +5 (5 voturi)    
   Pfai! (Joi, 3 iunie 2010, 6:02)

   ady624 [utilizator] i-a raspuns lui hsl

   Moaaaaamă ce mi-ai luat vorba din gură. Și erăm pornit rău să comentez și io. Oricum o dă tovarășul, tot nu iese 6000 :) Și dacă s-ar da 25% din salariu plus toate sporurile alea, ar fi 24948 reprezentând 125% din baza de calcul, de unde ar rezulta o bază de calcul egală cu 24948 / 1.25 = 19958.4 ron și un spor de vechime aferent de 4989.6 ron. Evident, sporul ăsta se calculează la salariul brut, fără alte adăugiri... așa încât ceva nu se justifică. Alooo tanțo mai vino fă cu vreun spor ceva că nu ne iese socoteala :D Vai ce urât am vorbit... Rușine domnule Adrian!

   Bleah,
   Adrian
 • +2 (4 voturi)    
  privatizare! (Joi, 3 iunie 2010, 6:56)

  catelu [utilizator]

  Pana la urma problema nu e venitul acelui om, ci faptul ca SNR ne ia 2.5 RON pe luna la fiecare ca sa ne transmita "Unda vesela" si "Fotbal minut cu minut".
  Eu n-as avea nimic impotriva ca dupa privatizare sa dubleze salariile, dar nu pe banii nostri.
  • 0 (0 voturi)    
   2,5 lei (Joi, 3 iunie 2010, 10:53)

   George [anonim] i-a raspuns lui catelu

   Aceasta suma nu o ia SNR, o iau cei de la radio.
   Ca o parte din aceasta suma poate se imparte si la SNR este alta treaba
  • 0 (0 voturi)    
   Abonamentul radio-tv nu este incasat (Joi, 3 iunie 2010, 10:59)

   bratu romeo [anonim] i-a raspuns lui catelu

   de catre SNR ci d ecatre SRTV si SRR
 • +2 (2 voturi)    
  Lista nesimtirii nationale (Joi, 3 iunie 2010, 7:26)

  aa [anonim]

  Trebuie sa se faca o lista nesimtirii nationale in care sa fie trecuti toti acesti "beneficiari" nesimtiti!!!!

  Lista trebuie sa fie vizibila peste tot in tara asta multi ani de-acum inainte, ca sa nu uitam ce lepre de oameni avem printre noi.....
 • +2 (2 voturi)    
  Economist de "INALTA CLASA" fiuuuuu.. (Joi, 3 iunie 2010, 8:37)

  Moromete [anonim]

  Gasim si aici sindromul celor lucreaza in socieatile din sectorul energetic, dintr-o data se simt de inalta clasa de neinlocuit si de mare importanta nationala; Ca urmare incep sa infulece cat mai mult din PIB-ul societatii; Vezi doamne s-a scumpit somnul prin statiile de televiziune si statiile de emisie radio; De o vreme cei mai multi "supravegheaza" echipamente automate ptr buna functionare, echipamente similare cu cele ale Vodafone , Cosmote si Orange care nu au nevoie de asistenta specialistilor ..daca vreti de "clasa inlata"; Nu vreau sa invinovatesc aici tehnicienii si inginerii din sistem deoarece situatia in care s-a ajuns nu le apartine; Si sa nu uitam ca traim in Romania guvernului BOC !
 • +1 (1 vot)    
  Bagati la puscarie (Joi, 3 iunie 2010, 9:24)

  Ionel [anonim]

  Asta e hotie. Adica o femeie cu copii poate intra la puscarie ca a furat o paine de foame si talharii astia nu patesc nimic?
 • +2 (2 voturi)    
  nesimtire (Joi, 3 iunie 2010, 9:31)

  Adi [anonim]

  Lucrez la o firma privata care pana acum are succes. Nu-mi pot inchipui cum s-au negociat aceste contracte colective de munca de la bugetari. Toti scot in fata faptul ca, daca e in contract colectiv de munca atunci e permis. E inadmisibil...consider ca cei care au negociat aceste contracte sunt ori incompetenti, ori nesimtiti, ori atat de egoisti incat considera ca numai ei au drepturi, si ceilalti romani trebuie sa li-i le asigure. Dupa aceste scandaluri de un lucru sunt convins: nu vreau sa lucrez pentru altii care sa castige mai mult decat mine, pe o functie care, pe orice piramida sociala imi este mult inferioara.
  • 0 (0 voturi)    
   Bugetari (Joi, 3 iunie 2010, 11:02)

   George [anonim] i-a raspuns lui Adi

   1. In permanenta se face aceasta confuzie societate de stat - bugetar. Este total neadevarat.
   2. Diferenta dintre firma privata de succes unde lucrezi si o societate de stat este ca la tine patronul este un privat iar dincolo statul.
   3. Si societatile de stat lucreaza dupa acelasi principiu ca si firma ta cu diferenta ca profitul nu merge la o persoana privata ci la stat.
   4. Salariile persoanelor din societatile de stat nu se platesc din bugetul statului. Daca societatea are succes poate avea salarii mari daca nu ajunge sa dea faliment.
   5. Bugetari - sanatate, invatamint, armata, politie, autoritati guvernamentale si locale. Toti isi rolul lor foarte important in societate dar nu,,prodau uc" nimic si atunci sunt platiti de la bugetul statului.
   • +1 (1 vot)    
    nesimtire dubla (Joi, 3 iunie 2010, 13:16)

    Adi [anonim] i-a raspuns lui George

    in general societatile amintite de dumneavoastra sunt societati cu capital majoritar de stat, dar care nu se incadreaza pe piata libera datorita faptului ca veniturile lor sunt reglementate de stat, nu exista concurenta, deci sunt monopoliste... nu exista o concurenta reala, si atunci isi permit...da, au profit, un profit intre veniturile incasate, la pret prestabilit, platit de noi toti, si cheltuielile nesimtite...daca s-ar scadea pretul si tarifele pentru aceste societati de stat, ce profit ar avea...profitul e tot din banii nostri... nu simtiti diferenta?
 • +2 (2 voturi)    
  Nesimtire fara margini ! (Joi, 3 iunie 2010, 10:00)

  fraieru' [anonim]

  i-as intreba pe acesti "super profesionisti" de la SNR ce masini au la scara tot din banii nostri (a fraierilor) cat vor avea prima de concediu pe anul 2010 si daca au habar cum se castiga un salar decent in sectorul privat !
  • -1 (1 vot)    
   Nesimtire fara margini ! (Joi, 3 iunie 2010, 17:15)

   Anemona [anonim] i-a raspuns lui fraieru'

   ca in orice firma din domeniul privat. ai idee cate firme din domeniul privat dau salariatiilor super masini, salarii nemerituoase pt ceea ce fac si faptul ca ei consuma mii de lei cu diverse vizite si teambuilding-uri.

   Mai intereseaza-te si dupa, pune intrebari cretine. HABAR NU AI TU cum se castiga un salariu la buget si cat se munceste si in ce conditii,
   • 0 (0 voturi)    
    Nesimtire fara margini (Vineri, 4 iunie 2010, 9:22)

    fraieru' [anonim] i-a raspuns lui Anemona

    Daca cei din sectorul privat isi pot permite pot sa aiba si Bentley la scara si "fara numar" "fara numar", vizite si teambuilding-uri...(bravo lor !) ... este insa o mare diferenta...... Intr-adevar intrebarile mele au fost prea CRETINE si HABAR NU AM ca nu pot fi intelese de cineva de la SNR care are un "salar de mizerie" !
 • +1 (1 vot)    
  venituri nejustificate (Joi, 3 iunie 2010, 10:07)

  Silviu [anonim]

  Se pare ca "angajatorii bugetari" fac concurenta neloiala angajatorilor privati!
  Cu asemena "pachete salariale" o sa ne dorim cu totii sa ajungem "bugetari"...
  Nu este normal ca un salariu platit de la buget sa depaseasca cu mult media salariilor la nivelul tarii pentru activitati similare.
 • 0 (0 voturi)    
  snr (Joi, 3 iunie 2010, 11:16)

  grieg [anonim]

  intai si intai ar trebui sa ni se explice cu ce se ocupa acest snr
  eu nu ii vad rostul
  la ce informatii am
  cine vrea comunicatii sunt sateliti , internet etc
  • 0 (0 voturi)    
   vezi... (Joi, 3 iunie 2010, 11:36)

   gg [anonim] i-a raspuns lui grieg

   http://www.radiocom.ro/despre-noi/profil-companie/
  • 0 (0 voturi)    
   snr (Joi, 3 iunie 2010, 17:09)

   Anemona [anonim] i-a raspuns lui grieg

   tu... sa fii cult.. si nu omul padurii.. du-te in mijlocul padurii, fara telefon, televizor internet si lasa-ne in pace!!! pe cei care stiu care este rostul acestei companii si care ii rostul..
   Ah, si pune mane si informeaza-te.. apropo, mi se pare ca acuma tu folosesti internetul. Parca nu aveai nevoie de el. Se poate oare sa folosesti si televizorul?? Asta ca informatie pt tine: multe din canalele TV sunt furnizate tot prin aceasta firma .
 • 0 (0 voturi)    
  prime... (Joi, 3 iunie 2010, 11:29)

  gg [anonim]

  Prima de Pasti in plina criza. Eu lucrez in mediul privat si firma s-a inchis pe pirdere. Pa prime si alte bonusuri, chiar daca sunt prevazute in contractul colectiv de munca. E bine ca am primit salar, chiar redus cu vreo 30%. Ce poti sa faci daca nu se poate da mai mult. Astia de la stat iau prime , bonusuri, sporuri, indiferent de situatia in care se afla statul. 1150 lei prima de Pasti - 2 pensii, un salar de medic rezident. Ce dracu au facut astia ca sa ia prime. Ei nu pot trai fara prime? Afara cu ei , sau minim pe economie.
 • +1 (1 vot)    
  Comentariu sters de utilizator (Joi, 3 iunie 2010, 12:03)

  [anonim]

  • -1 (1 vot)    
   prime... (Joi, 3 iunie 2010, 17:03)

   Anemona [anonim] i-a raspuns lui

   Te-ai gandit ca oare firma unde lucrai era prost gestionata?? Ar trebui sa taci si sa nu mai asculti toate minciunile si uneltirile spuse de toti... Vezi-ti de postul tau si nu mai fa pe ROMANUL cinstit care se plange de viata sa si nu face nimic pentru a avea o conditie mai bine... Asta, ca tot nu a facut unul din toti carcotasii si inteligentii care comenteaza in necunostinta de cauza.
  • -1 (1 vot)    
   sa va luati de ei lumanari si pastile (Joi, 3 iunie 2010, 17:06)

   Anemona [anonim] i-a raspuns lui

   mmmm... primul care se potriveste cu acest apelativ esti TU ... mai bine gandeste-te inainte sa vorbesti. Daca ai sti situatia reala .. ai pune mana si ai munci sau ai face ceva constructiv.. in loc sa fii carcotas.

   sau mai bine te-ai ascunde ca strutul dupa blocurile gri... cu acest limbaj de doi lei.

   Asa ca, pune mana si fa ceva pentru tine, sau pensionari, domnule Nesimtito-Nenorocito- Borfas!!!
   • 0 (0 voturi)    
    Comentariu sters de utilizator (Joi, 3 iunie 2010, 17:40)

    [anonim] i-a raspuns lui Anemona

    • 0 (0 voturi)    
     raspuns lui Razvn_M (Sâmbătă, 5 iunie 2010, 0:53)

     reload 1 [anonim] i-a raspuns lui

     prietene nu tu ne platesti salariile. Noi nu sunte bugetari. In schimb s-a facut aceasta campanie de dezinformare si intaritare a oamenilor pentru a motiva reducerile de salarii peste tot nu doar la S.N.R.. Daca cineva poate sa arate o singura factura pentru prestarea seviciilor noastre catre Guvern , o sa iti dau dreptate. NOI emitem facturi catre unii clientii nostri care primesc fonduri de la guvern. Pe noi nu ne intereseaza de unde ne patesc ei prestatia serviciului efectuat. Toate trusturile de comunicatii si radiocomunucatii platesc servicii pe care noi le prestam in domeniul comunicatiilor si radiocomunicatiilor incepind cu Televiziunea Romana si continund cu Trustul Mediapro ( PROTV) , Trustul Antena 1,2,3,Realitatea tv, Radiodifuziunea Romana , pro FM , Pirma TV , Trinitas tv si fm si inca pe atiti cel putin. Deci berbecut eu imi platesc salariul singur prin prestatia in domeniul radiocominicatii si comunicatii electronice pe care o fac, nu din banii tai dati catre buget . Angajatii acestei societati nu stiu ce inseamna sambata , duminica , Pasti , Craciun , Rusalii , Sf. Maria , Revelion si alte zile libere de care beneficiati voi ceilalti. Suntem oameni care lucreaza in mediu cu radiatii electromagnetice pentru care Parlamentul , Primaria , Politia si multi alti beneficiaza de spor de radiatii , iar noi care muncim in site-uri cu puteri instalate de 400 Kw nu primim nimic , suntem oameni care isi vad colegii murind ( cam 10% 0) de cancer si inima la 40-50 de ani si tu ala care cicate ne platesti pe noi ai ceva de comentat . Cind o sa vii la serviciu cu zapada de 2-3 metri si o sa stai peste programul de lucru ca nu poti sa lasi statia in pana , dar nu esti platit pentru asta atunci sa ai ceva de comentat . Raspunsul e al tau : Ti se pare ca am fost prea dur in limbaj? <<Tu, daca iti baga cineva mana in buzunar si apoi iti zice "ciocu' mic" cum ai fi? Chiar ai tupeu, sa stii! ""
    • 0 (0 voturi)    
     tocmai cum iti spuneam, tupeu de borfas (Luni, 14 iunie 2010, 17:00)

     Anemona [anonim] i-a raspuns lui

     esti varza!!! asa cum le stii tu pe toate.... hai sa te luminez: nu lucrez la snr!! tzeapa !!! da, lucrez la o firma privata din scumpa noastra tara in care 90% din oameni sunt ca tine: sunt manipulati si nu stiu decat sa vb aiurea cu un limbaj de 2 lei si nimic mai mult!!

     deci: 'eu sunt unul dintre aia care va platesc salariile voastre nerusinate. din cauza unor lipitori ca tine sunt nevoit sa vars la bugetul de stat inca o data pe cat castig, iar statul mai ia si bani cu imprumut. '

     mie nu imi platesti nimic.. da?? platesc eu singura la stat, taxe, prostii si alte multe alte prostii cerute de guvernantii nostrii... poate tu esti o lipitoare sau un vierme//.(editat de HotNews.ro)
 • 0 (0 voturi)    
  Prima de Paste exorbitanta (Joi, 3 iunie 2010, 12:13)

  aura [anonim]

  Interesant ar fi de vazut cit costa un mop, o galeata, un detergent etc. achizitionate de SNR.
  • -1 (1 vot)    
   cat costa (Joi, 3 iunie 2010, 13:53)

   sorin [anonim] i-a raspuns lui aura

   Costa normal .Detergent automat=2,85lei
   Detergent manual =2,21lei
   Galeata cu storcator =9,20lei
   Mop = 3,60lei
   Altceva Aura?
 • 0 (0 voturi)    
  a reusit... (Joi, 3 iunie 2010, 13:48)

  Alex Tores [anonim]

  E ok, sistemul reuseste ce si-a propus...dezbina si cucereste...De 20 de ani suntem incapabili sa construim ceva in tara asta, dam vine pe unul pe altul, ne manipuleaza cu mare placere...oricine, dar si noua ne place, facem politica cu totii indiferent daca abia mai supravietuim...Sunt multe cuvinte ce ar trebui sterse din dictionar...valoare, bun simt, echitate, profesionalism..etc. Vreti transparenta? Ok, salarii publice la TOTI, incasarile de taxe si cheltuielile publice explicate pana la ultimul leut in presa locala si centrala, sondaje vis a vis de proiectele care urmeaza a fi facute, proiecte care daca sunt pe termen lung vor fi obligatoriu respectate de orice culoare politica...Sunt sigur ca lista e lunga...dar, e greu sa speri la asa ceva in Romania. Mai simplu e sa criticam...totul, ca doar oricum nu avem ce sa mai pierdem. Fiti rai, nu iertati nimic... Moarte caprelor vecinilor!!!
 • 0 (0 voturi)    
  SNR (Joi, 3 iunie 2010, 20:44)

  Doru [anonim]

  La SNR sunt specialisti de inalta clasa(cei adevarati nu pilosi). Vreau sa spun ca sunt foarte cautati ca "broadcast engineer "si pot primi dincolo si 8000 - 12000 USD !. Nu va dati seama ca sunteti manipulati ?..Unii chiar merita salarii bune, altfel cine mai face treaba in tara asta ...
  • 0 (0 voturi)    
   Comentariu sters de utilizator (Vineri, 4 iunie 2010, 9:44)

   [anonim] i-a raspuns lui Doru

   • 0 (0 voturi)    
    specialist (Duminică, 6 iunie 2010, 6:21)

    Dan [anonim] i-a raspuns lui

    30% specialisti buni; 10% directori pusi politic;
    50% pilosi; 10% cu ciocu mic ....
 • 0 (0 voturi)    
  Cati frustrati aici!!!!!!!!!!!:)))))))))) (Vineri, 4 iunie 2010, 19:46)

  Cucu [anonim]

  Emigrati mai expertilor daca nu va mai convine ce se intampla in tara asta....sau schimbati ce nu va place nu ii mai muscati de cur atat pe altii ca oricum nu rezolvati nimic!!!!Atata acreala in unele comentarii ca mi se strepezesc dintii!:))) Vai de voi!!!!
 • 0 (0 voturi)    
  Va arde? (Duminică, 6 iunie 2010, 13:07)

  Maneaua sulfuroasa [anonim]

  Va arde la intestine ca avem salarii mari? Asta e. Cine poate oase roade cine nu ...... Zevzecilor.
 • 0 (0 voturi)    
  fost angajat (Luni, 21 iunie 2010, 17:20)

  Claudiu [anonim]

  Sunt un fost angajat al SNR si nu am stiut ca in aceasta societate pot sa existe asemenea salarii, dar daca aveam macar 10% din oricare dintre acele salarii nu plecam din firma.Ideea este ca pe functia de radioelectronist cu scoala de specialitate aveam mai putin decat femeia de serviciu...
  Cert este ca as vrea sa stiu si eu a cui sotie ,nepoata ,nasa ,fina,cumnata sau , ma rog amanta o fi fost ca altfel in SNR (Societatea Neamurilor si Rudelor) nu iei asemenea leafa.
 • 0 (0 voturi)    
  SNR (Marţi, 1 noiembrie 2011, 15:47)

  Florin [anonim]

  Dragi prieteni Romani,

  Am citit si am inteles. Noi suntem romani ....
  Cine a vazut columna lui Traian la Roma, pe ea este un basorelief care se chiama "traditore" - un dac sopteste ceva unui soldat roman ....
  Am simtit ca-mi vine rau .. Mi-am stricat ziua si excursia..Imi venea sa pling, astia suntem inca din vechi timpuri ..


Abonare la comentarii cu RSS

ESRI

Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by