Adunarea Generala a Actionarilor Posta Romana, intrunita in data de 25 iunie 2010, a decis numirea lui Dumitru Daniel Neagoe ca presedinte al Consiliului de administratie si tot incepand cu acea data, acesta a fost numit si director general al institutiei, a anuntat marti Posta Romana. Noul presedinte-director general il inlocuieste la conducerea Postei Romane pe Tudor Gabriel Bohalteanu, care a demisionat din functiile detinute in cadrul companiei, au mai precizat oficialii operatorului.

Dumitru Daniel Neagoe a ocupat, in perioada aprilie-iunie 2010 functia de director executiv in cadrul Postei Romane, iar in perioada martie 2009-martie 2010 a fost director al Directiei Regionale de Posta Ploiesti. Pana la intrarea in sistemul postal, Dumitru Daniel Neagoe a lucrat peste 18 ani in domeniul privat si are o experienta de 12 ani in functii de conducere.

Directorul general al Postei Romane este absolvent al Facultatii TCM din cadrul Institutului Politehnic Bucuresti si al masteratului "Guvernarea moderna si integrarea europeana" din cadrul SNSPA.

In urma cu doua saptamani, strategia de restructurare a Postei Romane a fost aprobata prin Hotarare de Guvern, fara a fi prevazute disponibilizari de personal. In urma masurilor de redresare financiara prevazute in acest document, Posta Romana ar trebui sa inregistreze un profit brut de peste 50 milioane de lei in 2014. Anul trecut Posta Romana a inregistrat o pierdere de peste 150 milioane lei, dupa ce in 2008 a fost un rezultat financiar brut pozitiv de peste 4,5 milioane lei.

Posta Romana este operatorul national din domeniul serviciilor postale, avand drept actionar majoritar statul roman, reprezentat de Ministerul Comunicatiilor si Societatii Informationale (75 la suta din pachetul de actiuni) si Fondul Proprietatea (25 la suta din pachetul de actiuni).