Google a lansat luni o aplicatie software, numita Google App Inventor, care permite crearea de aplicatii pentru telefoanele care folosesc sistemul de operare open-source Android, fara a fi nevoie de cunostinte de programare, informeaza PC Advisor. Aplicatia este in versiune beta, iar cei interesati sa-si creeze propriile aplicatii Android au nevoie de un cont de Gmail, un computer conectat la internet si un telefon pe care sa ruleze sistemul de operare Android.

"Pentru a folosi App Inventor, nu trebuie sa fii programator IT. App Inventor nu necesita cunostinte de programare", se mentioneaza in site-ul dedicat acestei aplicatii.

Codul este scris de noul soft, Google App Inventor, in timp ce utilizatorii aleg ce optiuni sa contina sau sa combine viitoarea aplicatie.

Acestora li se ofera inclusiv sugestii de astfel de aplicatii, precum aplicatii care sa aminteasca unde a fost parcata masina sau aplicatii care sa transmita periodic un mesaj text precum "mi-e dor de tine" catre persoana draga.

Prezentarea video a acestei aplicatii: