Motorola este aproape de incheierea unui acord de vanzare a diviziei de echipamente de telecomunicatii catre Nokia Siemens Networks la un pret de peste 1,3 miliarde dolari, iar anuntul ar putea fi facut chiar luni, potrivit unei surse care a dorit sa-si pastreze anonimatul, citata de Bloomberg. Se asteapta ca pretul final al tranzactiei sa fie intre 1,3 miliarde dolari si 1,4 miliarde dolari, a mai mentionat sursa in cauza.

Informatia ca vanzarea diviziei de echipamente de telecomunicatii a Motorola catre Nokia Siemens Networks ar putea fi anuntata chiar luni a fost data si de Reuters, inca de duminica, citand o sursa apropiata intregului proces. Potrivit sursei Reuters, valoarea tranzactiei ar fi de circa 1,2 miliarde dolari. Wall Street Journal a relatat pentru prima data ca cele doua companii sunt aproape de semnarea unui acord in acest sens.

Oficialii celor doua companii nu au facut nici un comentariu privind aceste informatii pana la acest moment.

Nokia Siemens Networks (NSN) vrea sa-si extinda prezenta in America de Nord pentru a concura cu companii precum Ericsson AB sau Huawei Technologies. NSN a facut disponibilizari si a inchis unitati pentru a se adapta cererii in scadere dar si competitiei venite din partea acestor doua companii.