Nokia a anuntat miercuri ca discutiile dintre conducere si sindicate pe tema concedierilor masive anuntate de companie vor incepe luna viitoare, scrie AFP. Producatorul nu a dat cifre, insa in piata estimarile indica posibilitatea renuntarii la 6.000 de oameni. Nokia anuntase pe 11 februarie ca va adopta platforma Microsoft pentru viitoarele modele de telefoane si ca va face concedieri masive ca parte a unui plan de restructurare.

Cel mai mare producator de telefoane mobile nu a precizat cati dintre cei 16.000 de dezvoltatori de pe plan mondial vor ramane fara loc de munca dupa ce planul de a stopa dezvoltarea Symbian va fi pus in aplicare.

Diversi analisti din piata estimeaza ca ar putea fi vorba de 6.000 de anagajati, iar Nokia anuntase in ziua cand a confirmat ca va utiliza platforma Microsoft, ca va face concedieri masive, inclusiv in Finlanda unde sunt 20.000 de angajati. E de asteptat ca si furnizorii sa-si reduca efectivele.

Stephen Elop, CEO Nokia, spunea recent ca deja se lucreaza la primele telefoane Nokia care vor avea sistem de operare Microsoft, insa lansarea va avea loc in 2012.