Desi pregateste intens primele telefoane care vor rula Windows Mobile, Nokia spune, prin vocea sefului Stephen Elop, ca va continua sa investeasca in Symbian cel putin pana in 2016, a spus oficialul Nokia intr-un interviu video. Primele smartphone-uri Nokia cu Windows vor iesi peste cateva luni cu update-ul Mango anuntat foarte recent de Microsoft.

Stephen ElopFoto: Hotnews

Elop a explicat ca Nokia nu se va desparti atat de repede de mult -criticatul Symbian care este considerat de multi ca responsabil pentru prabusirea cotei de piata a producatorului finanlandez.

"Suntem intr-o perioada in care continuam sa investim in Symbian", spune Elop care a adaugat ca update-uri Symbian vor fi lansate cel putin pana in 2016 iar sistemul de operare are intr-adevar un viitor. Rugat sa fie mai precis, Elop a spus ca Nokia va mentine suportul pentru clientii si va lansa si noi aplicatii pentru Symbian ca parte a strategiei sale.

Nokia a incheiat in februarie un parteneriat cu Microsoft si va adopta platforma Windows Mobile pentru telefoanele sale in speranta ca va iesi din criza care a facut-o sa piarda masiv cota de piata in ultimii ani.

Vanzarile de telefoane mobile au urcat cu 19% trimestrul trecut, depasind nivelul de 420 milioane unitati, insa Nokia a ajuns la cea mai scazuta cota de piata din 1997 incoace, arata cercetarea firmei Gartner. Nokia a scazut la 25% din piata, in timp ce acum cativa ani avea peste jumatate.