Vitesse Arnhem, echipa la care evoluează internaționalul U21 Adrian Mazilu, a primit vineri o penalizare de 18 puncte din partea Federației Olandeze de Fotbal și este matematic retrogradată din Eredivisie.

Minge de fotbalFoto: Sven Beyrich/SPP / Shutterstock Editorial / Profimedia

Vitesse Arnhem a retrogradat după 35 de ani din prima divizie în Olanda

Vitesse a precizat într-un comunicat că nu va face apel la sancţiunea impusă de o comisie de licenţiere din cadrul Federaţiei Olandeze de Fotbal. Aceasta face ca echipa să retrogradeze în eşalonul secund pentru prima dată în ultimii 35 de ani, anunță News.ro.

Echipa Vitesse era deja în pericol de retrogradare înainte ca totalul de puncte să fie redus la -1.

Federaţia olandeză a precizat că Vitesse „a eşuat în mod repetat” în a îndeplini cerinţele licenţei sale financiare.

Vitesse şi proprietarii săi ruşi au avut legături de lungă durată cu Chelsea, club pe care Abramovici l-a deţinut timp de aproape 20 de ani.

Guvernul britanic a forţat vânzarea clubului Chelsea după invazia rusă din Ucraina, din februarie 2022.

În martie 2022, Vitesse juca în optimile de finală ale Conference League împotriva viitoarei campioane Roma. Norocul clubului olandez a scăzut de atunci, iar fostul mijlocaş olandez şi al Barcelonei, Phillip Cocu, a demisionat din funcţia de antrenor în noiembrie.

O anchetă a cotidianului britanic The Guardian, de anul trecut, a arătat că Abramovici ar fi finanţat în secret Vitesse cu peste 100 de milioane de dolari.

Chelsea, sub proprietatea lui Abramovici, a împrumutat mai mulţi jucători la Vitesse timp de mai mulţi ani, printre care Nemanja Matic şi Mason Mount.

Din luna ianuarie, la echipa olandeză evoluează internaționalul român de tineret Adrian Mazilu, împrumutat de englezii de la Brighton.